Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zhroucení v manželství a návštěva RIAPSU

Od: milan92 odpovědí: 15 změna:

PS: Jsme muž, připadám si trapně, ale prosím o reakci, radu. Píši i anonymně.

Potřebuji poradit, včera jsem byl v Praze v RIAPSU. ( krizové centrum)
Mám ženu - 37.let, která má již několik let psychické problémy, sice chodí do práce,ale o víkendu třeba jeden den jen proleží, prospí atd.( chodí na psychiatrii, psychologovi, bere léky Itaken)
Navíc je velmi žárlivá, nemá sebevědomí, pořád řeší kraviny a mě už to pomalu z ní hrabe. Dřív byla v pohodě, poslední 3 roky s eto velmi thoršilo.
Minulý rok jsem jí dotáhnul ke své psychiatričce a ta jí zvýšila léky. Jelikož jsem se chtěl něco dozvědět více, tak jsme se tady na FB dal do různých skupin a přečertl knížkay, jak jí pomoci.
Dokonce jsem se s jednou holkou setkal osobně. Ona měla taky problémy, tak jsme vše probraly osobně, bohužel žena to naše setkání přišla a strašně na mě řvala, nadávala mi a pořád mi to vyčítá, že se němám s jinými ženami stýkat či psaát na FB, Mesengru apod. Že to vidí jako nevěru, podvod apod. ( nikdy jsem nebyl ženě nevěrný)

Asi před týdnem mi vzala v noci, když jsme spal mobil a začala tam řešit, co tam mám za kontakty. Já to mám tak, že mám kontakty v GOOGLU a jsou tam i čísla stará klidně 18.let, jelikož se mě to podařilo přesunout z outlloku.
V noci mě vzbudila a ptala se mě na kontakty žen, kdo to je, co je to za číslo. Jde o čísla spolužaček, spolužáků ze základní a střední školy, případně známých, telefony z vizitek banky apod.
Telefon mi vzala, že ján ji prý do telefonu taky lezu a ona se může podívat co tam mám. Já do jejího telefonu jdu, jen když mě požádá nainstalovat aplikaci apod.
Následně projela Mesenger a ptala se mě, proč si tam píšu s nějakou ženskou ze skupiny o ekzému
( já jsem v té skupině, mám ekzém), dále o psychických problémech mé ženy a také o bylinkách. Někdy mi tam psaly ženy, někdy muži.
Následně zjistila, že jsme asi před 8 lety ( před svatbou, to jsem se znali asi pár měsíců), kdy jsem byl na srazu s jedním mým kamarádem, kde bylo více lidí, tak jsem psal některým z přítomných mužů a žen na FB na zeď, že se setkání bylo super, že se moc těším na další a, že ji tom všem slušelo. Jedné jsem napsal, že byla fajn a že jí to moc sexy slušelo. Nic víc.
V tom okamžiku a to byla půlnoc začala na mě žena řvát, vrazila mě několik facek, začala mě škrtit na krku, kopala do mě, silně do mě nadávat – ty hajzle jeden, ty zmetku, takhle jsi mi byl nevěrný, tobě se to všechno vrátí, přeji ti všechno nejhorší, takhle mě podvádět a psát si s jinými ženami či lidmi na FB či MS. Vrazila mě facku a chtěla ať vypadnu spát do jiné místnosti.
Okamžitě to volala telefonem své mámě a sestře, aby veděli co se děje, jaké jsem lhář, nevěrníkm a začala u toho brečet a strašně mě pomlouvala.
Pak řešila, koho mám v přátelích na FB a proč. A řekla třeba: Tobě se takhle kolegyně líbí, vždyť má tmavé oči a vypadá, jak blbka, takové se ti asi líbí, více než já. Já jsem se ti nikdy nelíbila.
Dokonce mám dnes v sobotu svátek a nic od ní nedostanu, ani mě nepopřeje. A taky nebude vařit, ať mi vaří ženy z Facebboku, když si s nimi píšu.
To samé, ať na dovolenou jedou s tebou, ty krávy ( ženy) z diskuzí, ty jim věříš, než mě. Já s tebou nikam nepojedu.

Včera jsem po práci šel do Prahy okamžitě do RAIPSU k psycholovi, neboť jsem se zhroutil. Tam mě doporučili zajít co nejdříve do manželské poradny, budu tam mít u nich ještě 5x termínů u psychologa a v případě potřebu můžu přijít kdykoliv. Musí mi prý pomoci.( rozvod)
Je mi to trapné, tohle psát, ale potřebuji se někomu svěřit.
Co na to říkáte?
Jak zase reagovat, pokud mě začně něco vyčítat?

Díky za reakce

( pokud chce někdo napsat anonymně, tak i na email: slunicko125438663@seznam.cz

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mám dojem, že už jste sem psal. Dokonce to samé a skoro všichni poradili, že od této ženy máte odejít. Proč s ní ještě jste? To je podobný, jako když sem píšou ženy, co mají manžele tyrany. Komu není rady, tomu není pomoci.

hodnocení

1x

Pěkný den,

Vaše žena má zřejmě poruchu osobnosti. Ta se bohužel vyléčit nedá,léky pouze potlačují příznaky. Soužití s takovým člověkem,pokud se sebou nechce sám něco dělat,je bohužel téměř nemožné a nedá se to dlouhodobě vydržet. Nemá Vám co lézt do soukromí,já jsem třeba psych.nemocná,ale v životě bych partnerovi nešacovala mobil nebo facebook. A pokud mám nějakou pochybnost,neřvu na něj,řeknu mu to v klidu a v klidu to většinou rychle vyřešíme. Vaše žena evidentně neumí řešit problémy jinak,než výhružkami a křikem. Teď je na Vašem zvážení,jestli v takovém vztahu,kde je permanentní napětí,chcete nadále pokračovat a zničit si tak zdraví. Nebo jestli budete myslet také na své zdraví a z tohohle svazku odejdete.

ediwaban

Ano, žena má poruchu osobnosti.

Ty její excesů zdůvodnila prášky, kdy prý nevěděla co dělá. Což člověka nezajímá. Na to se nelze vymlouvat.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já to napíšu tvrdě. Vy jste se oženil se ženou, ze které se vám před očima stal blázen. Zlý, nenávistný, mstivý a již životu nebezpečný blázen, který evidentně nechce u sebe nic měnit. Chce měnit jen vás. To není ta žena, kterou jste si vzal. To už je někdo úplně jiný, cizí. Proč byste se měl nechat terorizovat a ohrožovat na životě touto cizí osobou? Ta patří do ústavu. Vy byste měl přestat mudrovat, rozvést se a odejít. Dřív, než vy sám ztratíte své duševní zdraví. Ida

hodnocení

1x

Proč se se ženou nerozvedete? V takovém svazku není možné žít. Je to jen na Vás. Buď budete konat a po čase se vzpamatujete, nebo se necháte ubíjet životem s ní dál. A stěžovat si.

Měli jsme v rodině problém, kde hrál hlavní roli alkohol. Byly 2 možnosti. Rozvod nebo léčení. Vyhrála ta druhá. Partner už 12 let abstinuje, žijeme úplně normální pohodový život.

Takže musíte opravdu jednat, nikdo to za Vás nevyřeší, musíte sám. Pokud to s paní není k životu, nepomáhá ani léčení, rozsekla bych to. Někdo možná řekne že je zbabělost opustit ženu, když je nemocná, ale pokud v tom budete žít dál zblázníte se časem taky. Jaga.

ediwaban

Plánují se rozvést, teď ještě čekáme na tu manželskou poradnu, kterou mě

doporučili z toho RIAPSU.

Jedno vim, ze se žena bude rozvodu strašně bránit a bude dělat peklo.

Ona mě i pomlouvá před její rodinou a to tak, ze si nikdo nevzpoměl na můj svátek.

Schválně mě před nimi úplně zdiskreditovala, ze jsem si jejich rodinu zablokoval v mobilu.

Myslím, že ona nestojí za to, abyste s ní něco urovnával. Když se takto chová, proč Vás vlastně ještě chce? Na to se jí zeptejte. Takto se přítel nechová.

smutna
hodnocení

0x

Nedávno mi zemřel partner. Byl relativně mladý. V manželství s psychicky nemocnou ženou prožíval něco podobného jako vy. Neustálý stress a neklidný a nezdravý způsob života se na něm podepsaly. Trápily ho civilizační nemoci, které zapříčiňuje dlouhodobý stress. Sice svou situaci řešil rozvodem a odchodem z domova, ale bohužel pozdě!

Trochu jsem se bála, aby ta paní nevyšilovala ještě víc, aby neublížila nám nebo sobě. Ale kromě pár hnusných mailů se nedělo nic. Prostě baba utrápila manžela a sama si celkem v pohodě žije dál.

Vy jste sem už psal. K lepšímu se nezměnilo nic. Ono se se nezměnilo a ono se nezmění. Jediný, kdo to změnit může, jste vy. Neživořte, žijte.

K dnešnímu svátku všechno nejlepší!

ediwaban

Moc děkuji za přání svátku, potěšilo mě to.

Je mi to líto, že vám zemžel partner. Kolik mu bylo let?

Určitě s tím něco udělám, jsme v kontaktu s odborníky s RIAPSU, jsme objednaní v půlce července do manželské poradny.

nov
hodnocení

0x

Můj názor je, že vám už nepomůže manželská poradna, ani vaše psychiatrička. Jediný způsob jak ukončit toto šílené manželství je rozvod. Nebo se od manželky odstěhujte, jinak skončíte v blázinci - oba. Proč si mobil nezaheslujete, aby do něho neměla přístup?

nov

Svěřte se svému rozvodovému právníkovi, ten vám rozhodně pomůže víc.

ediwaban

Ano, mobil jsem okamžitě zahesloval.

Od manželky se odstěhovat, je blbost, jelikož jsme bydlíme v mem vlastním

bytě, to musí ona s problém bude, ze ona se bude bránit.

nov

I přesto, že byt je váš bych raději odešla do pronajaté garsonky. Pak v klidu podala žádost o rozvod...

ediwaban

To je pravda, případně jít k mým rodičům.

Dnes mi třeba řekla, že jí tady nechutná jíst, že se tady necítí dobře. Hned jsem jí řekl, ať tedy odejde, když jí všechno vadí.

Ona ze vzteku sundala svatební obrázek a vzala si Neurol a šla spát.

nov

Který den v roce máte svátek?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]