Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, co znamená Zlom u časopisu nebo knihy, a co to obnáší, jak to vypadá, jaký je anglický překlad
Zalomit text znamená uspořádat před tiskem slova v řádku a odstavce ve sloupcích a na stránce.
Řádek nemá končit předložkami k, o, s, u. v, z. Nejsem si už jistá, jak je to s jinými předložkami a spojkami a a i. Mezery mezi slovy nemají být příliš malé ani příliš velké. Slova rozdělená na konci řádku musí být rozdělěna podle sla-bik. Stroj někdy nabídne dělení sl-abik. To se musí opravit.
Nový sloupec v časopisech a nová stránka nesmí začínat tzv. parchantem. To jsou poslední slova odstavce. První řádek ve sloupci i na stránce musí být celý.
Setkala jsem se s anglickým slovem layout.
Prezentace to moc nevysvětlila, spíš mi to připomíná random facts.
a co znamená :?
pravidel hladké, smíšené, pořadové a jiné sazby.
východová a zarážková řádka?
východ u řádku? "východová řádka musí být delší než je odstavcová zarážka a musí na ní být jedno celé slovo" tom rozumím tak, že je to řádka pod začátkem odstavcu. Jinak by se mohlo stát, že odsazení 1.řádku nového odstavce spolu s krátkým druhým řádkem udělá "ostrůvek"
rozpálit (řádek)? Roztáhnout? (mezery mezi znaky nebo slovy)?
Východová strana
Vakát
spadaní
"v nohách 10mm" to asi není penis?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.