Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilování vzteku

Od: bauerlukin® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli ventilování vzteku vede k většímu klidu. Často mám vztek potřebu ventilovat, nejčastěji boucháním dveřmi atd. Samozřejmě, když jsem o samotě.

Třeba se vyplavuje nějaký hormon apod. Jde mi jen o to, je to nutné, pro vyvíjení osobnosti nebo zbytečné.

Jo, a jestli chcete vědět, jak moc bouchám dvěřmi, tak mi věřte, že moc. Mám pocit, že to musí ze mě ven.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mít stále vztek není normální, to by chtělo spíše navštívit psychologa. Já, ač jsem na světě už pěknou řádku let (pár desítek let), nepamatuji, že bych měl někdy vztek a že bych kvůli tomu do něčeho mlátil, nebo kopal. Čemu říkáš, že jsi dospělý? Podle tvého vyjadřování to tak ale nevypadá.

hodnocení

2x

Pěkný den,

asi jste výbušnější povahy. Podle mě je na vyventilování emocí dobrý sport. Zničit se u nějaké fyzické aktivity,která vás bude bavit. Já jsem melancholik a mám problémy s vyjadřováním emocí. Ale když se vzteknu,přejdu do cholerika snadno:). Mně na blbou náladu,která by mohla vyústit v destrukci,pomáhá právě sport...třeba plavání,jízda na kole i turistika je fajn...

Vyčistím si hlavu a hned je mi líp:).

Byvalapacientka, když čtu co jste zde napsala, tak nerozumím, proč zrovna Vy se neobejdete bez těch léků, které Vám způsobují problémy s váhou. Tady jste odpověděla správně a rozumně. Jak je vidět, tak praktikujete i sport a umíte si poradit. Jste si jistá, že ty léky které berete, opravdu potřebujete? Navíc sama jinde píšete, že po nich nabíráte na váze. Pokuste se je teda postupně vyřadit. Neříkám, že to bude lehké, ale vždyť víte jak na to.

jofa*
hodnocení

2x

Pokud se nedokážete ovládnout ani v běžném každodením životě a cloumá s vámi vztek na vše co není po vaší vůli, podle vašich představ a řešíte to agresivitou, potom se jedná o poruchu osobnosti.

liska5
hodnocení

0x

Dveře jsou na ventilování vzteku dost drahé. Boxovací pytel by to chtělo. Když si vztek vybiješ, tak by ses měl zklidnit. Taky by ses měl učit vztek ovládat, protože s takovou povahou doma nebo na pracovišti, to musí být med. Doporučuje se vynechat cukr ve stravě, zejména u dětí působí jeho přemíra na mozek tak, že u nich provokuje záchvaty vzteku, roztržitost a nesoustředěnost.

hodnocení

jsem dospělý :)

berger*
hodnocení

0x

K tomu používám PC. Vyřádím se u FPS her a je klid. Je fakt,že mám neustále v záloze další dvě klávesnice,protože občas některou "restartuji" pěstí... *smich*. Pomáhá mi to se "ukostřit" a nenadělám škodu. A myslím si,že ano,vztek je dobré nějak vybít...

vilik*
Znám jednoho, co takhle restartoval monitor na úpravu fotek za mnoho tisíc.
To už se vyplatí ty dveře, tazatel se může realizovat vícenásobně a pořád jakž takž můžou plnit svou hlavní funkcí.
berger*

*smich2*,a uklidnilo ho to?

vilik*
To jeho manželka už neříkala ;).

72mona
hodnocení

0x

Kdysi jsem sledovala pořad o vědě. A tam mimo jiné potvrdili, že nadávky pomáhají vydržet více (myslím že šlo o bolest). Tak věřím, že i to vaše bouchání dveřmi má pozitivní vliv ;) Než to v sobě držet...nebo to obrátit proti jiné osobě... Ventilovat vztek je dobré, jen nevím, jestli těmi dveřmi :) To jsem dělala jako náctiletá :-D

Třeba zrovna ten boxovací pytel není od věci. Než si něco zničit, tak použít věc pro to určenou. M.

hodnocení

0x

Neuražte se, ale z lékařského hlediska takového záchvaty zuřivosti u mužů způsobují často v sexuální oblasti velké potíže, mají za následek impotenci. Takže ve vlastním zájmu to řešte, např. u psychologa a dále pak nějakým sportem.

zena*

Já bych to taky viděla jako sexuální problém, chce to pravidelný a hlavně uspokojivý sex, pak se hormony zklidní a budete se cítit v pohodě *slunce*

Ono je to obráceně, nejdříve cholerik vyčerpá veškerou svoji energii při hysterických záchvatech a pak mu již nezbývá energie na sex.

liska5
hodnocení

0x

Pamatuji se na jednoho z rodiny, když se dopálil a řval na všechny kolem, že tohle tak nebude, že to tak nechce! Až už ho s tím nese.ou! A nakonec vyštěkl: "Asi budu flegmatik!" .. Napětí spadlo a všichni se rozesmáli.*vtip* I on.*smich*

hodnocení

0x

Nejlepší by bylo vyřešit a odstranit to, co ten vztek vyvolává.

hodnocení

0x
Mohl byste rozbíjet auta. Někde jsem viděla reklamu, že je možnost rozbíjet stará auta. Auto demolice Praha
doplněno 29.06.19 09:51: Raději nemějte děti nebo si to budete vybíjet na nich.
doplněno 02.07.19 16:16: Mohlo by Vám pomoci dělat nějaké relaxace, autogenní trénink.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]