Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci si vydělat, ale je mi 11 let

Od: fand odpovědí: 30 změna:

Je mi 11 let a chci jsi vydělat peníze na mobilní telefon ale máma mi dává 40 KČ měsíčně co mám udělat proto aby mi zvýšila kapesné?.Poradite mi? Děkuji fanda

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tink
hodnocení

3x

Možná rodiče na tom nejsou moc dobře finančně, když ještě nemáš mobil. Co kdyby si se někde poptal kamarádů, jestli by ti někdo neprodal mobil, který už nepoužívá.Někdy jsou v rodině mobily už odložené, nepoužívané, ale funkční. Třeba by ti máma nějaký koupila, mohl by být levný.

jara*
hodnocení

2x

Co vím tak takové děti u nás roznášejí letáky do schránky. Sice nevím za jak dlouho si vyděláš na mobil, ale pár stovek týdně by z toho být mohlo.

fand
hodnocení

Mohl by jste mi dát další radu jak si vydělat peníze?

fand
hodnocení

Já bych potřeboval asi 30 rad jak si mám vydělat peníze. Pořadí mi někdo?

mot
hodnocení

2x
kolik penez bys tak potreboval?

hodnocení

2x

Tak "chci vydělat peníze" nebo "aby mi zvýšila kapesné"? Maminka o tom přání ví? Co si telefon třeba přát k narozeninám, Vánocům ...

hodnocení

2x

A co babička s dědou? Řekl jsi jim o tom? Bude vysvědčení, třeba ti dají nějaké peníze?

A co sousedi? Teď vše dozrává, zkus se jich zeptat, jestli by někdo nepotřeboval pomoci?

S maminkou zkus promluvit, za jakých podmínek by byla ochotná ti zvednout kapesné? Jaké práce bys mohl dělat za ni a víc jí pomáhat, určitě by snahu a pomoc ocenila..;)

fand
hodnocení

Mohli by jste mi dát více rad jak si vydělat peníze?

fand
hodnocení

Teď jsem volal babičce a ta říkala že až bude vysvědčení tak mi přispěje ☺

No vidíš, zkus ještě druhou babičku, jestli ji máš, však ono to půjde ;)

fand
hodnocení

Druhou babičku nemám. Kdybych měl ach jo. První babičku jsem už nepoznal ta umřela než jsem se narodil

pitryskg
A to jsi volal babičce ze svého mobilu?

tink
hodnocení

2x

Jenom mě tak napadlo. Opravdu ty peníze potřebuješ na mobil? Není to na něco jiného?

fand
hodnocení

Ne je to na mobil. Ale babička mi dá peníze na mobil ☺☺

hodnocení

0x

Zkus zlepšit výsledky ve škole. Čeština zjevně není tvoje hobby.

"Je mi 11 let a chci si vydělat peníze na mobilní telefon, ale máma mi dává 40 Kč měsíčně. Co mám udělat proto, aby mi zvýšila kapesné?.Poradite mi? Děkuji Fanda"

no

Je mu 11 a v textu má pár chyb. Píší sem dospělí lidé a píší daleko hůře. *zed* . Co by jste mu poradili pokud by měl dotaz bez chyb?

Píší, třeba zrovna ty. Nepíšeme by jste, ale byste.

no

jj, příklady táhnou *smich*

fand
hodnocení

Já umím češtinu ale nejde mi matika . Prosím vás poraďte mi jak si vydělat peníze

Těžko říci jak ti jde matematika, ale čeština nic moc.

fand
hodnocení

Nikdo nemá starý mobil

fand
hodnocení

To by šlo Když to vyjde tak to je dobré hned zítra to zkusím

fand
hodnocení

Nevím asi 3000kč

fand
hodnocení

Mě baví hrozně práce

pitrys
Tak mi přijeď posekat trávu a dostaneš svůj mobil
no

Uvedl jste, že je dětská práce zakázaná...a pak mu nabízíte mobil za posečení trávy. Pitris, pitrys *bzum*.Neblbněte tazateli hlavu!

no

Oprava:pitrys /pro Feraxe/ :-D

pitrys
Já neblbnu tazateli hlavu,jestli neblbne hlavu on nám,kapesné 40 Kč na měsíc je fakt fantasmagorie,je rozdíl mezi dětskou prací a běžnými domácími činnostmi jako stlaní postele po ránu,to fakt není dětská práce,luxování.mytí nádobí,vynášení odpadků,utírání prachu,to fakt není dětská práce,no a když u domku je zahrádka,tak i sekání trávy není dětská práce.Tazatel uvedl,že rád pracuje,já mu chci jenom umožnit,aby v rámci domácí činnosti posekal trávu a jako odměnu mu chci dát mobil,po kterém tak touží,aby už konečně nebyl out,ale in.

hodnocení

0x

Vlož si sv přání na web www.dám za odvoz.cz, sice se tam více nabízí, ale i mně tam už jednou darovali , co jsem potřebovala, někdo ti určitě pomůže.a dá ti starší telefon, škoda že to čtu a teď, já právě tam už darovala takto dva.

pitrys
hodnocení

0x
Nemůžeš si vydělat žádný peníze,protože dětská práce je zakázaná.To,že dostáváš 40 Kč jako kapesný na měsíc to myslíš vážně?Chlapci v tomto věku dostávají 300 až 500 Kč na měsíc.Nemáš mobil,ale počítač ano?Ty jenom nemáš ten mobil,kterej právě frčí,a proto si out,viď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]