Nejste přihlášen/a.
Diskuze pro vdané, eventuálně ženaté
Co byste udělali jinak, kdybyste měli mít svatbu znovu? Jasně, někdo může odpovědět, že by především vybral jiného partnera :D Ale teď mi jde o takové ty organizační věci - jestli byste třeba měli jiný dort, jiné hosty, jiné místo, datum, prostě cokoli A PROČ. Vtipné a trapné historky vítány!
Manžela mám 40 let tak toho bych si nechala, jeho mouchy už mám vychytané ale celou svatbu bych zrušila, na úřad jen my a svědkové, oběd a hurá někam do světa. Proč? Od rána do rána spousta lidí, naprosto zbytečné dary, např. krásné, damaškové povlečení jsem dodnes nepoužila neb nemám ráda bílou, vysavač od kmotra co nikdy řádně nevysával a šel hned do garáže kde na auto stačí ještě dnes, tři remosky co jsem rozdala a několik sad příborů co leží v šuplíku, spousta zbytečných sklenic, broušených váz co se na ně jen práší a dcera si raděj koupila v IKEI to co je dnes moderní. Dnes je prostě jiná doba.
Pokud by vás zajímalo tak nedávno jsem byla na pohřbu v obřadní síni, po pohřbu jsem řekla, že si napíši proslov a vyhledám hudbu ještě než umřu, ty kecy se nedaly poslouchat, myslela jsem, že jsem na pohřbu někoho jiného, znala jsem tu ženu velmi dobře.
Nebylo to na mé svatbě, ale na svatbě známých. Mladí švagři brzy po obědě unesli /odvezli neznámo kam/ a tam následně opili nevěstu a všechno, co bylo připravené, se nekonalo. Parta jejích přátel, kteří přijeli z velké dálky, nevěstu vůbec neviděli. Veškeré svatební dění po 14.hodině bylo bez nevěsty. Takže předem zakažte únos!
Podzim 1975 - Kutná Hora, úžasný Chrám sv. Barbory a civilní obřad ve Vlašském dvoře. Prostředí bych doporučila každému, je to opravdu nádhera. V chrámu je bezvadná akustika, varhany duněly a člověk si v té stavbě připadal jako mravenec.
Hostina v hotelu U mědínků, nevím, zda dosud existuje. Unesli mě, ale neopili. Nedala jsem se. Svatba byla pěkná.
Problém byla jen moje matka. Byla přes rok vdovou a chtěla, aby ji všichni litovali. Na svatbu "neměla" peníze, hradili to manželovi rodiče. Napekla plno cukroví, to ona uměla /trubičky, věnečky.../, a všechno ho "zapomněla" doma. Těch 25 km se pro něj zpátky nejelo. Nepřála si příliš mnoho příbuzných z manželovy strany, ale z naší strany sezvala kdekoho. Někteří příbuzní od manžela se proto pak hněvali. A potom vykládala po vesnici, co peněz ji ta svatba stála. Ani koláče jsme u nás, u nevěsty, nepekly. Pekly se jen u ženichovy matky, zato jich moje matka pak celé krabice odvozila. Dneska jí to už nezazlívám, jen vzpomínám. Ona byla ten typ, jako paní Bohdalová. Upravená, řečná, vykoukaná, vymámila by z každého poslední, jen aby ze všeho měla.. Ale je to za námi.
Manžela bych přes mnohé životní karamboly neměnila. Je to hodný člověk. Změnila bych asi tu svatbu. Opravdu jít jen se 2 svědky a bylo by hotovo. Žádné dohady, kdo tam půjde a kdo ne. Jenže tehdy jsem byla 20 leté telátko a nemohla jsem o ničem rozhodovat. Je to prostě za námi. Jaga.
Co by všechno okolo-hostinu ,hosty...jen novomanželé ,svědci a max rodiče obou + oběd v rstauraci pro tyto osoby a nic víc.Ušetřil bych 30 000 co mne to stálo před 30 roky,pže toho musíte,tomu jsme byli,toho taky ... a nakonec když se ženil manželčin bratr.švára,tak jsme to ani nevěděli no a to že nám ttchýbńě prorokovala že se brzy rozvedeme-pravdou je opak jen švára po 4 letech se rozvedl!
Nám vadí,že svatba nešla udělat jen jako úřední akt.Prostě jen přijít,podepsat a odejít.Nechtěli jsme vůbec nic,přijmuli jsme jen to nutné.
Osekali jsme co se dalo.Byl proslov starosty,ANO,my podepsali a odešli,jen mě dodnes štve,že začla hrát hudba.Byl to John Lennon-Imagine.Prostě smutná,dojemná písen.Na to vzpomínám nerada.tohle patří na smuteční hostiny a né na obřady.No,jo no,dnes vím,že se musípamatovat i na hudbu v obřadní síni.
Takže at to chcete se vší parádou nebo jak my-jen "podepsat",pamatujte,že je to veselý den.Ploužáky bych nechala na večerní zábavu.
no,jo,my nechtěli prstýnky,hosty,změnu jména atd...ale úřednice nám říkala,že bez proslovu oddávajícího to nejde,potom hrála hudba,podepsali jsme a šli.O tom se nezmínila,že bude něco hrát a mě to nedošlo,zdůraznit,že to nechci.
Lucie -já tedy nevím jak a kde,ale v minulosti jsem byl 2x na svatbě kamarádce (1.na úřadu skrze možnost získání bytu a 2. církevní pro rodiny a svatební hosty)-Na úřadu nebyly žádné proslovy ani hudba,se vším všudy asi 15minut -jen ona s nastávajícím,já + svědek nastávajícího + oddávající a nwn jak nazvat-pomocnice.
diesel-a to fakt přišli,podepsali novomaželé,podepsali svědci a šli jste?nám opravdu říkala úřednice,že takhle to osekat nejde,že to má své náležitosti,že oddávající bude mít svou řeč ,potom se řekne ANO ,podepíše a jdeme.No jestli máte pravdu příště si to pohlídám
No přišli,v podstatě ano nějaký ty keci musí vždy říci jako že mají znát svůj zdr stav, že budpou používat jméno novák-nováková atd ale jen opravdu rychle a krátce. Oni se brali takto narychlo skrze firmu- pracovali u stejný firmy a tímto si urychlili získání podnikového bytu-dostali jej tuším do dvou měsíců od svatby.Pak pro ostatek měli církevní .Byl jsem ji (kamarádce na obou jako svědek,)
Osobně jsem měl svatbu v obřadní síni na Konopišti (tehdy místo na ONV to stálo + 200kč!)a oddávající se vykecával snad hodinu!Pak hostina "na Bejkárně".v BN
...my to dělali takhle kvůli daním (a nechtěli jsme dělat rodině divadlo s tradiční svatbou) ...no a daně jsou mi stejně na prd,protože se snažím udržet si práci,takže dělám trochu i při rodičovské.Výsledek-místo 26tis.jsme dostali na daní 1700kč.
Neměnila bych asi nic. Měli jsme obřad jen se svědky, po obřadu jen oběd v nedaleké restauraci a vydrželo nám to spolu 36 let. Jen trochu komické bylo to, že zrovna v ten den napadlo hodně sněhu, vzhledem ke kalamitě se zpozdila manželova sestra, která mi vezla i svatební kytici od své známé a měla jít manželovi za svědka.
Manžel před obřadem narychlo sehnal jinou kytici a za svědka mu šel můj švagr. Manželova sestra přijela až po obřadu, takže jsme u oběda již byli všichni a 2 svatební kytice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.