Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod na obyč mobil

Od: zavisly odpovědí: 11 změna:
Ahoj
Je mi 17 a je mi zle z toho když se okolo sebe podívám jak všichni žijí jen mobilama...
Nestydí se veřejně chlubit že by bez toho nepřežili apod.
Popravdě začínám být to samé ale v mnohem menší míře ale i tak mě to štve a chci se toho nadobro zbavit a začít trochu žít. Dříve jsem si vystačil s mobilem co neměl ani foťák nebo barevný displej a nestěžoval jsem si a měl jsem i víc času a jiných aktivit. Dnes mám dotykovej kterej věčně stávkuje a furt jsou s ním problémy.
Měl bych takový nápad a to že bych přešel zpět na tlačítkový ale to vude poprask až to u mě někdo uvidí. Co myslíte? Chci se od toho digitálního světa trochu odtrhnout ale mám strach že to nezvladnu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ahoj.
Proč bys to nezvládl?
"Každá ovce není bílá."
Ty přece nemusíš jít nutně s davem a být " in ".
Nebo je to něčím dáno?
Není !

Ty jsi svobodný člověk a jen Ty sám sobě určuješ pravidla.
A ti duševně nízcí, ať si trhnou nohou, ať se smějí.
Ještě jeden citát : " Kde blb, tam nebezpečno."
Takže dva :-D : " Nejhorší v životě je srážka s blbcem. "

hodnocení

5x
Telefon je pouze zarizeni. Jakym zpusobem a jak casto ho pouzivas je jen na Tobe. Nevidim duvod, proc se vzdavat modernich prostredku. Staci mit rozum.

hodnocení

0x

Zkus se zeptat sám sebe: Na co mám mobil? Na telefonování a SMS nebo i na internet, multimediální komunikace apod?

Na okolí se vykašli. Jsem sice starší pán, ale mám několik známých ve věku 20 - 35 let, kteří nechtějí "smartfoun", mají klasický tlačítkový telefon a co si o nich myslí okolí, je jim vcelku jedno. Naopak, ty, kteří se jim smějí, mají za primitivy, kteří nedokáží pochopit chování jednotlivce.

hodnocení

0x

Proč bys to nezvládnul? Proč by tě mělo zajímat, co na to řeknou ostatní? Četla jsem dokonce nedávno, že hlavně mladí lidé přechází zpět k tlačítkovým telefonům. Mám tlačítkový, zavírací mobil a ještě jsem dostala darem "chytrý" mobil. Používám oba, ale hádej který častěji? Samozřejmě tlačítkový a hlavně se mi líbí, že je zavírací,lehký a jednoduchý. Nemusím do něj stále "čučet". *frajer*Internet sleduji doma na notebooku. Přejdi na tlačítkový. *palec2*

" Stále více lidí se začíná vracet k hloupým, základním telefonům, které toho kromě telefonování a psaní SMS moc nezvládnou. A překvapí vás hlavně důvod. Prý se tak snaží udržet na uzdě svou závislost.

Někteří uživatelé smartphonů začínají zjišťovat, že neustálé připojení k sociálním sítím a aplikacím není úplně vhodným naplněním reálného života. Nadměrné využívání telefonů začíná být celospolečenský problém. Ostatně zkuste se projít ve městě na ulici a jen málokdy narazíte na někoho pod čtyřicet, kdo by neměl zrak přilepený k obrazovce smartphonu. Dle vědeckých studií kontrolujeme svůj telefon v průměru každých dvanáct minut, pokud zrovna nespíme.

Lidé si to už ale pomalu uvědomují, což se odráží i na faktu, že zatímco globální prodeje smartphonů v loňském roce vzrostly o 2 %, hloupé telefony se odrazily ode dna a rostly 2,5x rychleji, tedy o 5 %."

*ua*

mobilizujeme.cz/...

jezevec*
hodnocení

0x

Mě normálně napadlo, jestli nejsme příbuzní :) ! Je mi sice už přes 40, ale od roku 1996 jsem mobilů vystřídal odhadem tak 50. A nakonec se nechal ukecat do iPhone. Bože, jak já ten krám nesnáším! Nedávno jsem se sešel s jedním známým, kterej volá Ericssonem SH888 ! Koupil to od někoho jako uloženku (novej, nepoužitej, v krabici), sehnal novou baterii a něco ti řeknu - TO JE TAKOVÁ NÁDHERA, ŽE JSEM HO ZAČAL SHÁNĚT TAKY !
Mimochodem, kdyby mi dnes někdo nabídl Ericsson R310s (což byl jeden z mých nejoblíbenějších), sáhl bych po něm všema deseti.
Chápu tě. Naprosto!

mot
za par korun na ebayi

hodnocení

0x

Potřebuju mobil malý (aby se vešel do kapsy nebo pouzdra na opasku), odolný (aby vydržel hrubší zacházení třeba při práci na stavbě) a jednoduchý. Nepotřebuju obrovský dotykový displej, který praskne při prvním nárazu. Mám starý tlačítkový Ericsson J108i, používám ho na telefonování, SMS, jako budík a jako diář. Občas něco vyfotím 1Mpixlovým foťákem (třeba jízdní řád, nebo nehodu), ale bez toho bych se klidně obešel. Baterie mi vydrží týden. Internet v něm sice je, ale nechal jsem ho před lety (hned po koupi) zablokovat. Jsem s ním naprosto spokojený a co si o tom kdo myslí je mi u zadele. Navíc nehrozí nebezpečí, že mi ho někdo ukradne (a i kdyby, tak mě to nezrujnuje, stál závratných 1600,- Kč :-D).

Bohužel, blíží se doba, že si bez vychytralého mobilu nekoupíte ani rohlík, natož abyste třeba zaparkoval někde ve městě, nebo si vyzvedl v lékárně acylpyrin. Bojím se té doby a doufám, že to ještě nějaký pátek vydrží. Pak mi holt nezbyde, než se připojit k davu. :(

liska5
hodnocení

0x

Kašli na ně. Mně se vejde malá tlačítková Nokia do kapsičky u cyklistického dresu. Navíc dělám s hlínou a ty "šúrovací" mobily bych poškrábala a v kapse nejspíš rozbila. Na to zavolání a sms stačí. Foťák mám sólo a na internet si jdu doma nebo v práci. A žiju.

hodnocení

0x

Mám velký mobil, vnoučata mu říkají neuctivě "cihla". Velké číslice, dobře je vidět čas. Úplně mi stačí a nestydím se za něj. Telefon mi umožní: někomu se dovolat či přijmout volání, poslání SMS, zaslání e-receptu lékařem.

Víc od něj nevyžaduji. A místo do mobilu se koukám po přírodě. Právě včera jsem viděla nádhernou zelenou hbitou ještěrku. Ta uháněla. Kdybych se hrabala v chytrém telefonu, určitě bych si jí nevšimla.

Není třeba se za obyčejný typ telefonu stydět. Když plní, co se od něj požaduje, úplně stačí. Jaga.

Přechod na obyč mobil

hodnocení

0x

Ani já nemám tzv. chytrý telefon. Internet mám na počítači a telefon potřebuju pouze na volání + sms, tedy mi stačí obyčejný, tlačítkový, který vydrží nabitý klidně týden. Jsem starší než ty (je mi 31), nicméně moji vrstevníci též mají vesměs ty dotykové - a nevzpomínám si, že by na to někdo reagoval nějak udiveně. Tlačítkové telefony mají spoustu výhod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]