O čem se bavíte běžně s kamarády/kamarádkami třeba přes zprávy ve volné chvíli..jak konverzovat...já upřímně nikdy mnoho přátel neměl pouze v dětstvíjich bylo docela dost díky škole a sportování ale teď je mi 22 a mám jen dva lidi co by se dalo říct že jsou moji přátelé a je to z určitého důvodu který nechci uvádět...Jak začínáte s kamarádstvím pak když si jste od pohledu sympatičtí a třeba si píšete ve skupině na fb nebo kdekoli si spolu píšete a jak trávíatě čas spolu třeba i v práci nebo škole jak si zároveň mezi sebou vypraviti a vymnenujete informace a zlepšujete při zlepšení náročného dne máte nějaká témata společná co vás baví jak je zdělujete toto by mne opravdu zajímalo? Nejsem v tom přeborník... doplněno 18.06.19 18:44: Potřeboval bych znát jak to chodí běžně u jiných lidí v přátelství a ne jen z mého pohledu který je stejně jak můj přístup k věci už dlouhou dobu špatný a od nikoho jsem se nic nedozvěděl... tak mi prosím poraďte jak a o čem komunikovat se svými přáteli...nemám jich moc a nechci je kvůli svému přístupu stratit spoustu nových lidí ač velice simpatických si nechávám proklouznou mezi prsty kvůli velmi silnému depresivnímu období ... takže o vztazích a celkově ptatelstvi bych začal řešit až po nějaké době co mi nebude tak zle si se svým nynějším přístupem by se mi toho moc nového co bych zavinal nepovedlo ale to neznamená že nechci svoje poslední síly vložit do úsilí o udržení si přátel kteri si myslí že už o ně nejspíš ani nestojím , ale to není pravda... doplněno 18.06.19 18:54: Samozřejmě že osobní kontakt s nimi mám denně potkáváme je jak v práci tak ve skole ale není to už jako dřív jenom kvůli mě a chci to změnit
Nesmyslný pohled na věc. Přátelství vzniká pouze osobním kontaktem a případně dalším setkáváním a stejnými zájmy, nebo pak stejnými pohledy na věc, se může upevňovat. Nejlepší přítel se pak pozná v kritické situaci. To co se děje v elektronické komunikaci nemá s přátelstvím nic společného.
doplněno 18.06.19 19:53:
Když víš že je něco špatně, tak se v tom "nebabrej" a změň to. V tom ti zde asi nikdo nepomůže, možná zkus navštívit psychologa, ten tě nasměruje, když mu všechny trable popíšeš.
To přece není žádná věda, komentovat, co se kolem děje, sdělit, kde jsem byl a co se tam dělo a jaké mám plány. Stejně tak se zeptat druhého, jaký byl víkend a jestli nejde zítra na fotbal nebo na koupák. Povídá se o společných zájmech. Když se jde přírodou, tak upozornit na zajímavé stromy, kytky, pohledy do krajiny... Na ulici se pozastavím nad drahým autem, roztomilým psem, kabelkou za výkladem...Nechápu, jak o tomhle někdo přemýšlí. to plyne samo. A z toho nezávazného dialogu poznáte, co toho člověka baví a pak spolu zůstanete debatovat o něčem, co zajímá oba. Nebo sednete na kafe a proberete šance na prázdniny, nabídneš třeba, co můžeš půčit a dáš tip nebo se zeptáš. Pak se třeba domluvíte, že se půjdete podívat spolu na nějakou kulturu nebo utkání..A žádný mobil ani počítač k tomu všemu nepotřebujete!
liska5
Hlavně buďte pohodovej, úsměvavej a nejistotu řešte s humorem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.