Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mám dělat když mám nyktofobii?

Od: neliis odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, je mi skoro 17 a delší dobou mám hrozný strach ze tmy.
Strach ze tmy trpím už od mala, takže jsem vždycky musela mít zapnutou televizi s časovačem. Postupem času když jsem byla starší, začalo to postupně klesat. Dokonce jsem ani tu televizi už nepotřebovala a spala jsem bez ní - nebo bez světla.
A teď poslední dobou mám pocit, že mám zase strach ze tmy a je to jenom horší a horší. Jelikož mám zakázáno svítí celou noc něčím, i přes můj strach, tak celou noc na mobilu svítím "baterkou" a nespím celou noc(to jsem vždycky na mobilu a i přes to, když jsem strašně unavená prostě nemůžu usnout a furt se musím rozhlížet po pokoji) + vždycky do 4 do rána nespím - prostě dokud venku neuvidím že začíná být světlo. Ale to pak už spím jen přes 2 hodiny, kvůli školy. Vždycky mám strašně bušení srdce - dokonce mě i bolí a chce se mi i brečet, občas se potím, divné pocity a furt mám nutkání se rozhlížet po pokoji a když uslyším nějaký zvuk, srdce mi začne být rychleji. Cítím občas i hrozný chlad kolem mě, i když je třeba teplo. Když se mi chce večer na záchod, vždycky se musím všude rozhlížet a mám furt divné pocity. Už opravdu nevím, co mám dělat, bojím se dokonce i kvůli tomu spát, já i kvůli tomu spím i s bráchou v pokoji, každý máme vlastní postel a je od nás asi 1 metr, ale o tak se strašně bojím.. Mamce jsem o tom říkala, že se bojím tmy a ona mi na to neřekla nic :/ Budu ráda když mi poradíte. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Svěř se své lékařce, ta ti doporučí psychologa. Jinak soukromý psycholog by byl za peníze. To bušení srdce, pocení a nespavost jsou časté projevy nedostatku hořčíku. Raději z lékárny, i když ho mají i v drogeriích.

Místo mobilu si pořiď /přej k narozkám/ solnou lampu - solný kámen s žárovkou uvnitř. Ten na rozdíl od modře svítící elektroniky příznivě působí na organismus.Ozdravuje vzduch a má příjemné oranžové světlo.

Když s Tebou o tom maminka nemluví, tak promluv s babičkou, tetou. Ale tomu psychologovi určitě. Proč se trápit?

Kdo Ti stanovil tu diagnozu?

mot
hodnocení

0x
jsi docela sobecka, brachovi celou noc svitit baterkou v telefonu

urshula
hodnocení

Přemýšlela jsem k tomu psychologovi, ale kamarádka říkala, že by měl jít semnou rodič. Ale on je ten problém, že rodiče to neřeší :/
liska5

Když už tady řešíš diagnozu, tak to asi rodiče vědí. Nebo jak jsi k té nyctofobii došla? Když tam půjdeš přes obvoďáka nebo svého dětského či dorostového lékaře, tak snad můžeš i bez maminky.

hodnocení

0x

@urshula - ale kamarádka říkala

Kamarádka se mýlí - jestli je vám skutečně tolik, kolik uvádíte v prvním dotazu, pak by to mělo být možné i bez rodiče/ů. Ale počítejte s tím, že to nemusí vyjít hned u prvního, koho si vyberete.

Z. č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách

§ 35

(1) Při poskytování zdravotních služeb nezletilému pacientovi je třeba zjistit jeho názor na poskytnutí zamýšlených zdravotních služeb, jestliže je to přiměřené rozumové a volní vyspělosti jeho věku. Tento názor musí být zohledněn jako faktor, jehož závažnost narůstá úměrně s věkem a stupněm rozumové a volní vyspělosti nezletilého pacienta. Pro vyslovení souhlasu s poskytnutím zdravotních služeb nezletilému pacientovi se použijí právní předpisy upravující svéprávnost fyzických osob s tím, že nezletilému pacientovi lze zamýšlené zdravotní služby poskytnout na základě jeho souhlasu, jestliže je provedení takového úkonu přiměřené jeho rozumové a volní vyspělosti odpovídající jeho věku. Tím není dotčena možnost poskytování zdravotních služeb bez souhlasu.

(2) Poskytnutí zdravotních služeb na základě souhlasu nezletilého pacienta nebrání tomu, aby ošetřující zdravotnický pracovník podal zákonnému zástupci informaci o poskytnutých zdravotních službách nebo zdravotním stavu nezletilého pacienta.
Zdroj: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]