Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motivace když při učení dochází síla

Od: bejbi odpovědí: 8 změna:

Ahoj, co byste mi poradili, když mi dochází síla při učení a potřebuji stále ještě hodně makat. Co pro vás bylo/je motivující, hnací faktor? Děkuji a krásnou neděli přeji!*slunce*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

0x
Super motivace je nějaká brigáda, kde člověk nechá důstojnost výměnou za minimální mzdu.
Když na vás přitom řve polovyučenej zakomplexovanej dement, tím líp.
Aspoň si uvědomíte, že vy to možná celý život dělat nemusíte, stačí se jen učit.
bejbi
hodnocení

Díky za radu, mám 2 brigády, takže tohle mě opravdu nenakopne. Pokud jste někdy studoval/a a učila se denně min. 15 hodin, což jsem nezmínila v otázce, tak pak možná budete psát něco více hnacího...

vilik*
Jestli se musíte učit 15 hodin, tak se buď učíte blbě, učíte se na poslední chvíli nebo učení není pro vás.
První dvě možnosti je možné řešit, při třetí si zvykejte.
wep

Ono asi pořádně nic víc hnacího není. Prostě musíte trénovat svou vlastní vůli a sebekontrolu, na to je fajn knížka Konec prokrastinace. Jinak mně nepřijde v pohodě, jestli se učíte 15 hodin denně, to může být přičina toho, proč vás nic nepohání. Když si denně vyčleníte třeba dvě hodiny odpočinku (+ 8 hodin spánku), tak se toho paradoxně naučíte víc, protože si hlava odpočine. Taky doporučuju pomodoro techniku, to si můžete vygooglit.

bejbi
hodnocení

Studuji medicínu, takže ta doba učení je určitě adekvátní. Jasně, je to hodně hodin a je to demotivující, spíše jsem se chtěla zeptat na názor, co koho motivovalo, když docházely síly. Myslím, že kdo někdy studoval/studuje, tak ví, o čem píšu a je jedno co studujete, i na oborech, kde se nemusíte tolik učit, dojdou síly. Každopádně děkuji všem za názory ;)

wep

no když dochází ty síly, tak je právě potřeba si odpočinout :D zažil jsem to, zažívám to a budu to zažívat. Znám ty pocity, že mi exploduje mozek, v hlavě se mi všechno vaří a škvaří a nejradši bych všechno vyhodil do koše a šel za kasu do Lidlu. Ale právě v tuhle chvíli je potřeba se od toho zvednout a jít dělat něco jinýho, fakt to pomůže. A neustále je třeba si připomínat, proč se to učím, i když jde třeba o úplný blbosti, jak to později můžu využít. Jinak si nenalhávejte, že 15 hodin denně je adekvátní, ono je rozdíl učit se pořádně 8 hodin a roztahat si to do 15 hodin a "mudlat se" s tím. Vím, že medici i vyučující říkají, jak je třeba sedět na prdeli od rána do večera, ale takhle to prostě nefunguje a dřív nebo později vám vyhoří mozek.

bejbi
hodnocení

*smich* to s vámi souhlasím.

Děkuji za rady!

bejbi
hodnocení

A už jsem shlédla video pomodoro techniky a jdu to zkusit, děkuji za tip!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]