Nejste přihlášen/a.
Potřebuju zjistit, co je podle vás nejtypičtější oblečení pro vodníka. Na internetu se najde spoustu různejch variant. Spíš mě zajímá, z jakýho oblečení konkrétně to poskládat. Ke konci školního roku potřebuju k představení kompletní kostým. Zelenou paruku a zelený sako jsem už nějak zařídil. A co ten zbytek? Jaký nosí vodník kalhoty, jakou košili? Myslíte, že mám ještě narychlo hledat červený holiny nebo bude lepší, když budu mít bosý nohy a natřu si je nazeleno? Je vodník bosej?
Děkuju za odpověď.
Tohle jsem já, coby vodník Žabinec na Sázavě v roce 2008. Vnoučata nebrečí, chechtají se.
N hlavě jsem měla věnec z různých květin a trav. Plete se jako z pampelišek, jen z velkých rostlin. Dobře zakryje obličej. Oči - na ty jsem zničila pingpongáč. Oblečení mi dala známá paní, v nějaké továrně, kde kdysi pracovala, měli zelené pracovní oděvy, kalhoty a bundy. Pod tím červené triko, staré červené holínky.
Barva mi poněkud stekla, krk jsem si zapomněla namazat. Na ruce jsem si pak později brala zelené gumové rukavice.
Na oblečení, na prsa a rukávy je možno přichytit barevné krepové stuhy. Na Sázavě přišel na chatu vodník Žabinec každým rokem, dokud ta banda nevyrostla a jezdila s námi. Dneska už vodníka nedělám. Děda by se nebál. Jaga.
Ještě přidám: kdysi jako dítě mě naučil jeden pán plést fajfku ze sítiny. Pán byl sice notorický alkoholika brzy se upil, ale děti měl rád. No a naučil nás tu fajfku. I ta by se hodila a nic těžkého to není. Pletla jsem ji kdysi pro mamku na karneval, taky byla za vodníka.
Jaguš .
Ještě se dají udělat z půlek pingpongových míčků na gumičce oči. Vypálit v nich nažhaveným hřebíkem dirky. Já když byla za hmyz, tak jsem měla na očích půlky florbalových míčků.
Já bych nehledala "uniformu", ale zapojila vlastní hlavu. Typické je právě to sako či šosatý frak, klobouk (možná jako cilindr), barevné pentle, fajfka (ovšem moderní vodník už bude nejspíš nekuřák ). Barvy bych volila v odstínech zelená, žlutá, červená... Košili mít nemusíte, stačí triko, tílko, kalhoty dle možností. Klidně legíny, tříčtvrteční, určitě ne plandavé (nehodí se k saku). Ale to vše je klasika, jak říkám, klidně zapojte vlastní hlavu. M.
Vodník nosí zelené kalhoty, měly by být trochu roztrhané, protože mu to nemá kdo zašít. Pod sako bych nic nebrala, bude horko, stačil by na krček nějaký lehký šáteček dozelena. Já jsem viděla vodníka, který boty neměl a měl špinavé nohy. Ale kdyby jste sehnal nějaké staré křumpy, bylo by to asi na pohled lepší a nebude vás to bolet, když vám někdo dupne na nohu. Ale ty nohy dozelena také můžete mít. Vodník myslím i rád kouří dýmku.
V tomhle vedru bych ani nijak moc oblečení nepromejšlel. Pod sako jenom nějaký slabý tílko, kloubouk, dýmka... U kalhot je to asi jedno, co si vezmeš. Mužou bejt zelený, klidně i modrý, černý. S botama je to jak píšeš. Já bych zůstal bos. Už jenom proto, že je teď venku 40 stupňů. Nohy bych si nezelenil zespoda, abych nenechával stopy ale když si je zašpiníš, stejně si je potom budeš muset umejt. A když zrovna nebudeš na place, mít někde na blízku žabky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.