Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je černý pátek?

Od: alaska odpovědí: 6 změna:
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x

Krach na newyorské burze (též zvaný Černý čtvrtek, anglicky Black Thursday) 24. října 1929 byl největší burzovní krach v dějinách.zdroj:wikipedie

alaska
hodnocení

To jsem našla také, ale já se ptala na ČERNÝ PÁTEK, nikoli ČTVRTEK :)

I přesto děkuji za snahu.

fino97*

Jejda,omlouvam se,nevsiml jsem si*smich*

doplněno 23.11.12 21:15:

Aha,tak uz vim,co to je.je to patek po dni dikuvzdani,kdy obchody v americe oteviraji brzo rano a nabizeji velke slevy...

hodnocení

0x

První pátek pod Dni díkuvzdání (což je poslední čtvrtek v listopadu), kterým začínají předvánoční nákupy. Vyznačuje se velkými slevami.

hodnocení

0x

Černý Pátek byl společník bílého Robinsona Crusoe na pustém ostrově.

hodnocení

0x

Černý čtvrtek je dnem krachu newyorské burzy- 24.10.1929. Následující den dorazily následky krachu do Evropy, kde na nejvýznamnějších burzách došlo také k obrovskému propadu. Proto je tato událost v Evropě Černým pátkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]