Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba deuteria

Od: electroman odpovědí: 2 změna:

Ahoj.

Ze zvědavosti by mě zajímalo jak se dá doma získat těžká voda(D2O), popřípadě samotné deuterium.

Mrknul jsem na zajímavé video:

Nicméně angličtina mi nejde a z chemického hlediska tomu taky moc nerozumím. Těžká voda se elektrolýzou nerozloží? A proř nikde nemá odvod kyslíku a vodíku? Také nechápu to zvolení elektrod z olova. Pokusí se mi to někdo vysvětlit?

Zná někdo nějaký jiný způsob, jak by se dalo doma získat deuterium?

Taky jsem objevil jiné zajímavé video:

Taky ho moc nechápu, musel bych si to nastudovat, tak jestli má někdo zálibu ve vysvětlování, tak to tady může taky napsat.

Hledám nějaké nadšence do různých šíleností (elektro, chemie, biologie, robotika, fyzika) k diskusi například o jejich dosavadních poznatcích. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kareleger
hodnocení

0x
Při elektrolýze se rozkládá H2O a D2O ne.
V každé vodě je D2O : H2O v poměru 1 : 6000

hodnocení

0x

Získáteho elektrolýzou, ale obávám se, že si budete muset pořídit menší bazén.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]