Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to pravda nebo vtip?

Od: aja1946® odpovědí: 35 změna:

Syn Kalouska - Míra napsal občanům naší země ...

Tak to teda zírám, to bych od mladého ing. Kalouska nečekal. To si teda u mě šplhl! Má 100% pravdu

Dámy a pánové, občané této země, dovoluji si v souvislosti se současnou politickou situací, napsat několik faktických poznámek o občanovi Ing. Babišovi.

1. Od roku 1918 je prvním politikem v historii naší země, který vykonává funkci pro stát – tedy i pro nás, zcela zdarma ! Celý jeho ministerský plat je automaticky odesílán na charitu.
2. Od roku 1989 je prvním ministrem financí, který sestavil vyrovnaný rozpočet a ještě skončil s přebytkem.
3. Všechny jeho firmy působící na území ČR, mají sídlo v ČR. Tedy zde platí daně. Za cca 20 let působení jeho firem, odvedl do státní pokladny daně v řádu miliard.
4. Jako fyzická osoba odvedl do státní pokladny daně z příjmu v řádu stovek miliónů.
5. Zaměstnává cca 35 000 lidí – tedy s jejich rodinnými příslušníky živí cca 100 000 lidí.
6. Soudruh Sobotka odvolal z funkce nejlepšího ministra financí pro "vícečetná podezření z daňových úniků", aniž by dodal na stůl jediný důkaz v paragrafovém znění, dosvědčující skutečnost, že se Ing. Babiš dopustil trestného činu. Rovněž tak nikdo z těch pomlouvačů nepoložil na stůl jediný konkrétní důkaz v ostatních kauzách, ze kterých ho obviňují. Usnesení sněmovny je naprosto ostudné a neodůvodnitelné.
7. Soudruzi Sobotka a Kalousek, v době kdy vykonávali za tučný plat funkci ministra financí, zadlužili tuto zemi o cca 900 miliard. Soudruh Sobotka ještě navíc prodal OKD Bakalovi za 4 miliardy a ten následně vytěžil z OKD 114 miliard. Pak jim OKD hodil zpět na hlavu a opět Sobotka nařídil vládním usnesením Babišovi, aby do OKD nalil dalších 700 miliónů. Tak tomu říkám správa majetku v rámci řádného hospodáře ála ČSSD. Takový obchod může podepsat jedině debil nebo podplacený ministr.

Vyberte si:
Místo toho, aby Sobotka seděl v base za velezradu, neboť způsobil tomuto státu mnoha miliardovou škodu - byl premiér !
8. Obdivuji miliardáře Babiše, že do toho vůbec šel. Vždyť on nás, ani tuto republiku, ke svému životu nepotřebuje ! Všichni ti pitomci, co protestují na náměstích některých našich měst, poslanci i senátoři, nesahají Ing. Babišovi ani po kotníky !
Neuvědomují si, že Ing. Babiš klidně může nejen odejít z politiky, ale takémůže převést všechny své firmy do daňových rájů - tudíž nebude zde platit daně a sám se může odstěhovat třeba do Švýcarska jako Bakala a vykašlat se na tento bordel jménem " Česká republika".
Děkuji za pozornost.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, @aja1946 - a co si o tom myslíte Vy? Zakládáte zde diskuzní otázky a potom v nich zapomínáte diskutovat. Tak napište i svůj názor a nepředhazujte nám stále jen "kost k ohlodání" (a hádkám). Zdravím!

kocenka

A proč by nemohla Aja předložit téma, které je pro ni zajímavé. A diskuze od ní přece není povinná. Třeba jenom tápe a chce znát názory druhých.

ajaja

Ajo, taky by mě zajímal váš názor na vaše stereotipní otázky. Nikdy se nevyjádříte a já nevím, proč je zakládáte, když se nikdy nevyjádříte. Jen něco zkopírujete a šmitec. Vyjádřete se, prosím, jsme ve volné diskuzi.

hodnocení

Snad stačí, když na svou otáhzku dám bod.

ajaja

Vy článku věříte a neb ne? Váš názor je jaký?

ben®

aja1946 - no, tak diskutovat nechcete a svůj názor nám nesdělíte. Tak alespoň podobné řetězové maily nešiřte dál a rovnou je vymažte. Jste ve věkové kategorii, která je takovým svinstvem nejohroženější, přeposílá to kamarádkám a kamarádům (svého věku) a potom jsou z toho všichni zmateni, rozčíleni a pokřivují si svůj názor na politiku, resp. špatně se v politice orientují (věří bludům).

007cz
hodnocení

8x

Není to pravda ani vtip, je to Fake news,,,,možná z dílny pana M. Prchala.;)

culdabulda1*
hodnocení

4x

bod 3, 4 a 5 je ovšem pravda, ne? ( ať už to řekl kdokoliv)

lezmakratkenohy
Takže Babiš lže, když už několik let říká, že s Agrofertem nemá nic společného a na území EU nepodniká?
Nebo jak?
jofa*

lezmakratkenohy: Přesně. Rovněž jsem to chtěl tak nějak napsat. Jo, obblbovat lidi to jim jde.

elane
hodnocení

2x

ajo1946, posílám reakci pana Kalouska:

Všem, kterým přišel tento "řetězový"e-mail: Můj syn se nejmenuje Míra, ale Petr. Tento žvást by nikdy nenapsal. Text napsali StBáčtí dezinformátoři v žoldu @AndrejBabis. Zajímá mě jediné: Platil to Agrofert nebo státní podniky, které dnes už Agrofertu podléhají? pic.twitter.com/CMOgC9CYuD— Miroslav Kalousek (@kalousekm) June 19, 2019

zpravy.aktualne.cz/...

culdabulda1*

jéžiš - on si snad někdo myslel, že tohle fakt řekl syn p. Kalouska? - pokud se vůbec zmohl na syna?

vilik*
hodnocení

1x
Kdysi jsem četl jednu fikci, kde měli volební právo jen lidé, kteří platí daně. Ti ostatní byli občané druhé kategorie, trpění, bez možnosti cokoliv rozhodnout nebo změnit.
Zdálo se mi to hodně nespravedlivé a hloupé.
Po několika desítkách let, kdy jsem se snažil na úkor volného času vzdělávat, hledal jsem si vhodnou práci, hodně jsem jí obětoval, abych zabezpečil sebe i moji rodinu, stavěl přitom dům a šetřil, teď nevěřícně sleduju volební výsledky a celkově pozoruju dnešní společnost. A velmi často se přistihnu při myšlence, že volební právo by neměla být samozřejmost, i když účast by musela být umožněna na jiném principu. Na principu, že stejně jako na řidičák, bych měl obhájit právo na pořízení dítěte nebo účast při volbách.
To už totiž vůbec není k smíchu. Jestli snad sedmdesátiletá Ája tápe a nemá vlastní názor, snad by spolu s ostatními stejně tápajícími bez názoru měla zvážit rozhodování o budoucnosti ostatních.
Upozorňuju, nikomu s vlastním názorem, byť odlišným od mého, právo volby neupírám. Vadí mi však lidé, kteří nejsou mnohdy mentálně schopni vnímat realitu a za pofiderní výhodu rozhodují o nás všech.
culdabulda1*

no - jenom jestli ta "ája" a ostatní, kterými tak pohrdáte, nemají více rozumu a zodpovědnosti, nežli ti řvoucí demonstranti s hloupými "umělci" , kteří tady chtějí vyvolat rozvrat a další barevnou revoluci v zájmu koho asi? - v zájmu českých lidí to není zcela určitě !

Možná byste z tohoto hlediska naopak neměli mít volební právo vy. Osobně myslím, že by volby měly být povinné

vilik*
Řekl bych, že jediná, kdo tady píše o pohrdání ostatními a překrucuje psaný text, jste vy. Já napsal, že pokud něčemu nerozumím, tak se do toho nemám montovat. Když nerozumím například elektřině, nebudu se zabývat zapojováním zásuvek. Mohl bych totiž vlastní nezodpovědností někomu způsobit velkou škodu.
Kdybyste alespoň lhala za peníze.
culdabulda1*

- no pokud je Babiš opravdu taková svi*ně, jak všichni říkají - tak jako důchodce lžu za peníze, ne? *smich*

Jestlipak si vilik vidí do ústní dutiny, nebo přesněji jestli si vůbec uvědomuje co píše *haha*

vilik*
Ale copak pane bmbx? Stalo se vám něco zlého, že jste takový? Lidi víc kupují kompakty Nikon nebo co?
To přejde... To víte, no, stačí drobná blbost dávaná jako dárek zdarma a nejmíň čtvrtina lidí se na to chytí...

Jakoby někomu docházeli argumenty, nebo co? *haha*

vilik*
To máte pravdu, zatím jste žádný argument za celou dobu nepředložil.
Ale nebojte, já snad ani žádný nečekal a nečekám. Takže se už snad nemusíte obtěžovat vymýšlet něco víc objevného než nějaký váš výkřik méně bezvadnou češtinou a ležícího smějícího se smajlíka.
Ale klidně mi nějaký ještě napište, když z toho máte radost.

liska5
hodnocení

0x

Čemu nevěřím, že to napsal syn Kalouska.

Včera na Dvojce řekl Erik Best, že Babiš porušil dvě pravidla, která v té době ještě neexistovala..*ee* Taky jsem z toho jelen.

hodnocení

0x

Na každém šprochu pravdy trochu,ale kdo se nad tím trochu zamyslí - když vezmu poslední bod , tak mám raději p. Bakalu,který stejně jako Babiš využil dobové zákony,ale už nás tady neotravuje . Babiš může převés všechny své firmy dio ciziny - proč to neudělá? Žeby byl až takový vlastenec,nebo jen ví že tam by nemohl takhle rýžovat? Platí tady daně ale taky dostává dotace. Nikde jsem nenašel OFICIÁLNÍ čísla kolik zaplatí na daních a kolik jeho -nejeho firmy dostávají na dotacích ,daňových úlevách..a co konkurenční firmy,které pomocí celníků a finančních úřadů likviduje?

hodnocení

0x

Také si myslím, že body 3,4 a 5 odpovídají skutečnosti. Mně pan Babiš vůbec nevadí, ale já zde "nepodnikám". ;)

lezmakratkenohy
Takže Babiš neustále lže, když už několik let říká, že s Agrofertem nemá nic společného a na území EU nepodniká?
Nebo jak to je?

Jo, tak to bude nejlepší se zeptat přímo u pramene. Já se do žádné zbytečné a neplodné spekulace nebudu pouštět.

lezmakratkenohy
Kde u pramene? Nerozumím...
vilik*
To je tak, když někdo nemá povědomí, o co vlastně jde, ale potřebuje něco napsat do diskuze.
Když se ho pak člověk zeptá na něco konkrétně, tak neví a ukončí vlákno.

:-D Jasně, já jsem zde "ukončila vlákno". Zajímavé na tom ale je, že pořád pokračuje. Jsem moc zvědavá, jak to na konci této debaty s panem Babišem dopadne. Asi se už chudák třese strachy, protože vy a vám podobní jste ho odhalili a sesadíte ho z jeho trůnu. *smich2*

A pro "lezmakratkenohy". Nemůžu za to, že jste nepochopil jak jsem to myslela. Tak to řeknu jednodušeji. Kdo opravdu chce, najde si informace o Babišovi a jeho impériu velmi snadno. A myslím si, že jich není málo a padají na nás ze všech stran. Dokonce si můžete vybrat a číst jenom ty, které jsou proti němu a tím si ulevovat. Jak už jsem napsala, mně nevadí a rozhodně se nemíním dohadovat se zdejšími odborníky, kteří vědí všechno lépe a ve všem mají naprosté jasno. A docela se divím, že když tady jsou takoví znalci, že už dávno nesedí někde v senátu. *zmateny*

culdabulda1*
12.06.19 19:17

*palec*

vilik*
Mně se líbí ta zásadovost. Já se do žádné neplodné spekulace nebudu pouštět.

Pane vilik, já se Vám opravdu divím. V jiných diskuzích doslova píšete, že právě se mnou se bavit nemíníte. A najednou byste zase chtěl se mnou komunikovat? *co*Já už jsem z toho jelen, už fakt nevím, jak bych Vám vyhověla. :-D Nebo že byste chtěl do mne jenom rejpat? Netušila jsem, že mám ve Vás takového fanouška, kterému nedám spát. ;)

culdabulda1*
hodnocení

0x

chudák ája - člověk už se tady už nemůže ani zeptat - a už se ozvou "soudruzi" ... kteří mu "zatnou tipec" :-D

Quod licet Iovi... *smich*

culdabulda1*

holt ta česká "demokracie"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]