Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám chuť uklízet kolem kontejnerů na odpad

Od: postcd® odpovědí: 7 změna:

Dnes jsem viděl u kontejnerů na tříděný odpad přepravku se sklenicemi a měly plechová víčka.

Nevíte co si myslí člověk který tam takový nevytříděný odpad pokládá? Je to normální? Mám chuť uklízet u těch kontejnerů a také to v drobném měřítku dělám, ale nevím co si o tom lidé myslí. Zaměstnávají obce, města někoho speciálního, kdo to uklízí, nebo to dělají městské služby a nebo ta firma, která kontejnery vyváží a v tom autě někdo kdo má dlouhou chvíli když se kontejner vyprazdňuje tak to udělá?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Hodně lidí takto "ukládá" věci, o kterých se domnívají, že by se mohly hodit někomu jinému - a budete se možná divit, ale často se domnívají správně :)

Jo, známá jednou našla v krabici s spoustou sklenic broušenou mísu, jejíž cena se pohybuje kolem 800 korun.

elane
hodnocení

4x

Protože některým lidem je líto vyhazovat "peníze" do kontejneru. Např. jedna zavařovací sklenice s víčkem stojí okolo 10 Kč, a většinou si je od toho kontejneru někdo vezme. Je škoda vyhazovat do odpadu něco, co se ještě může někomu hodit.

*jasne*

athenaise*
hodnocení

2x

U nás takto fungovaly tašky s oblečením.

lucie*
hodnocení

1x

Nebylo to u mě?já tam ted položila přepravku plnou sklenic s marmeládami a přesnídávkami...no,proč?protože to nikdo s okolí nechtěl,do školek,škol atd to dát nejde a je mi líto to vše vylít a vyhodit.Ti co pravidelně vybírají kontejnery si to rádi odnesli.

...a tak to chodí i s jinými věcmi,které se můžou ještě někomu hodit.I já mám pro děti koloběžku od popelnice:-D

Mě spíše dráždí,jak otevřu popelnici na směsný odpad a tam vidím textil,plasty atd.Vždyt by se to oblečení mohlo dát do tašky vedle popelnice nebo zajít o ulici dál a hodit to do popelnice tomu určené.

Jídlo od kontejneru bych si nevzala nikdy. Snad leda pro slepice a to přesnídávky nejsou, spíš bych si vzala tvrdé pečivo a chleba, kdyby to tam bylo. Ale úmyslně nakukovat do kontejnerů nechodím. Nevím, kdo to chystal, jak čistotný to byl člověk, co do toho dal. A ti, co pravidelně vybírají kontejnery, jak píšete, třeba obsah snědí, ale dál zavářet nebudou a ty sklenice skončí poházené a rozbité někde po lese.

Příště raději zavařit o něco míň, aby se to snědlo. Ale těžko se to odhaduje, také jsem letos vysypala do BIO odpadu 5 sklenic vymočených okurek, které byly asi 4 roky staré. Neodhadla jsem to, stává se. A když se zavaří čerstvé, o ty staré už nikdo doma nemá zájem. Jaga.

lee*
hodnocení

0x
Pokud to byly veci pouzitelne, tak bych to chapala tak, ze si to jeste nekdo muze odnest. Mne spis hlava nebere to, kdyz kolem kontejneru nechaji odpadky - treba velkou papirovou krabici co jsou lini rozrezat nebo zlomeny vesak co se jim nevesel do kontejneru. Jeste vic me pak berou odpadky vyvezene do lesa. Jak ti lidi jako uvazuji? Ze to pohodi kde se jim zlibi a nekdo pojede po nich, nalozi to a vyveze? Cekaji ze popelar vytahne nozik z kapsy a rozreze krabice protoze oni sami jsou lini?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]