Nejste přihlášen/a.
V naší vesnici a okolí není široko daleko žádné koupaliště. Pamatuji jedno ve městě 8 km od nás, kousek od Labe, velice hezké, kolem roku 1975 jsem se tam ráda koupávala, dneska jsou z něho ruiny se silnými trsy kopřiv. Je mi z toho smutno.
Proto jsme se rádi koupávali s manželem na nedalekých písnících, kde je voda čistá. Také se to ale změnilo. Před 30 lety nikde žádná chata, natož hospoda. Dnes všude nastavěné chatky nevalné kvality, plno jakýchsi výčepů, stříšek a stánků, všude slupky od melounů, mastné papíry od langošů a následně i vosy, blízký les silně zaneřáděný. I dnes tam občas zajedeme, ale už to není ono. Je to nvšechno o, lidech, za jak krátkou dobu dokáží zprnit dřív tak pěkné místo. Prostě peníze vládnou nade vším ostatním.
Koupeme se zásadně v plavkách. Jít bez plavek - na to už nemáme věk ani postavy. A navíc je všude tolik lidí, že to bez plavek prostě nejde. Pokaždé někde někdo vykoukne, i když byste ho tam nečekali. Jaga.
Ještě se najdou krásná místa v přírodě, ale záleží, jak je to daleko. Jižní Čechy a tam zatopené pískovny, to je krásné koupání, voda celkem čistá, je to však trochu z ruky. Byla jsem se podívat u Berounky, kam jsme chodili jako děti, bývaly vysekané břehy a na trávě naše deky. Nyní vše zarostlé, ani by se čověk k vodě neprodral. A u chatek podél Berounky na zahrádkách bazény.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.