Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládání s potravinami v Bille

Od: babajaga® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,

před pár dny jsem tady přispívala do otázky o závratných cenách potravin, kterou někdon založil. Po včerejší návštěvě Billy jsem zase o něco - no, nedá se říct moudřejší, spíš rozladěnější a naštvanější.

Billu jsem navštívila včera vpodvečer. V oddělení chlazeného masa jsem si povšimla hodně balíčků s drůbežími žaludky. Někdo si to možná oškliví, já to mám už od dětství ráda, uvařené drůbky z polévky, to bylo pokaždé moje. Všechny balíčky, bylo jich 11, byly jen do včerejšího data, takže za 2,5 hodiny prostě "končily". Byla na nich sleva 25%. Navrhla jsem prodavačce, zda by nedali slevu na 50%, že si koupím dvoje, když už je to nadoraz. Za ten krátký čas do zavíračky už to neprodají. Ona řekla, že i když u jiného zboží (třeba jogurty), mohou dát slevu 50%, je to opravdu běžné, sama občas něco se slevou 50% koupím, u masa to prý NELZE. Maso smějí slevit jen o těch 25%, o víc prý ne.

Nedalo mi to a zeptala jsem se, co dělají s tím masem, co se i přes tu 25% slevu do konce záruky neprodá. Odpověděla mi, že to naházejí do kafilérie. Tak než by utržili aspoň těch 50% ceny, radši neutrží nic a vyhodí to. To je hospodaření, co? A pak se nemá zdražovat, v tom zdražování zákazník platí kromě jiného i tu neschopnost prodejny.

Když jsem to vyprávěla manželovi, prohlásil: Do žádné kafilerky to holky nenaházejí, rozeberou si to domů. I kdyby to měly psovi uvařit.

Nevím, zda je to možné, v prodejně jsem nikdy nepracovala, nevím tedy, zda si to mohou prodavačky vzít. Ale i tak mi to leží v hlavě, je vůbec normální takhle "hospodařit"? Soukromník by to v pohodě shodil na těch 50%, jen aby se toho s nějakou tržbou zbavil, Billa nesmí. Co si o tom myslíte? Jaga.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

5x

Nevím jak v Bille,ale když jsem dělal v Penny tak se zlevňovalo také málo a to z jednoho důvodu.Lidé si zvykli chodit na nákup až 30 minut před zavíračkou a ve velkém kupovat vše co je ve slevě a to řetězec nepotřebuje.Ten chce prodávat za co nejvyžší cenu.Co se týče zaměstnanců tak ti si museli kupovat v otevírací době,za cenu co zákzníci a ve skladu nesmělo být nic schováno.Pokud bylo byl průšvih.Každý den odcházela z krámu "vratka"(paleta se zabaleným prošlým zbožím).U toho byl papír na kterém bylo vše sepsáno s gramáží.Kopii si nechával vedoucí a při inventuře se tyto záznamy porovnávaly se záznamy co měli tam kde se vše likvidovalo(tam se kontrolovalo zda přišlo vše co je na papíře) .Tím pádem je jasné že nějaké "rozebírání" bylo vyloučeno.Vás rozčiluje Billa ale to není nic proti Tescu kde se denně vyhodilo maso v hodnotě i 20 000Kč.Z vedení bylo nařízeno že regály můsí být plné i za cenu obrovské ztráty.Na vlastní oči jsem viděl např. velké kontejnery narvané jen kuřaty a zaměstnanci si nemohli koupit ani kus.

hodnocení

3x

Je to zahraniční řetězec a podobné věci je nezajímají. A tak je to dnes se vším. Stačí se podívat na různé servisní služby. Dnes se nic neopravuje (tak jako v minulosti, z ekonomického hlediska). Dnes se vyměňuje. Proč opravit součástku za 20kč, když je možno vyměnit celý blok za 300Kč. Aby firma vydělala. Zákazník nikoho nezajímá, důležitý (pro ně) je zisk.

lee*
hodnocení

2x
Vite, ono je to vsechno tezke. Cim vic pravomoci zamestnancum date,tim vice je zneuzivaji. Sleva na maso 25% neni tak zavratna aby ji zamestnanci zneuzivali. Kdyz jim date vice bude se dit to, ze se budou pokouset sami sobe zlevnovat cerstve maso a kupovat treba se 70% slevou. Sama jsem ve velkem marketu delala a toto byl casty problem u zamestnancu. Kdyz meli pravo jen na male slevy chodili porad "otravovat" nadrizeneho s moznosti vyssi slevy. Kdyz se jim povolilo vice % tak si slevnovali zbozi pro sebe, schovavali ho ruzne po kramu a pak sami sobe kupovali nebo posilali zname a rodinu.
Take je otazkou, co se marketu vice vyplati. Jaka je nakupni cena. On totiz odpis je danove uznatelnou polozkou. Tedy se muze stat, ze pro obchod je daleko vyhodnejsi neco vyhodit nez dostat neco malo od zakaznika.
Nesouhlasim s tim, ze prodavacky si zbozi rozebiraji. To mozna nekde na vsi v jednote. Ale u vsech retezcu je toto hodne hlidano. Kafilerni boxy jsou pod kamerami, likviduje se vetsinou se sekuritakem atp. a za jakekoliv poruseni se vyhazuje

hodnocení

0x

Nevím jak v Bille - ale v Albertu jsem nedávno kupovala vepřové plátky za 50 %, normálně označené slevovou samolepkou.

hodnocení

0x

Domů si to holky nerozeberou. V takovýchto řetězcích je velmi pečlivě kontrolováno, že zboží určené k likvidaci se opravdu zlikviduje.

kely
hodnocení

0x

A to asi není jenom maso. Různé pečivo a ostatní co se nevyprodá do datumu spotřeby. Také jsem si všimla v legárech, např. velké naskladněné kupy baleného chleba s končící splatností spotřeby. Proč toho tolik objednávají. Už to přece někdo musí mít v oku, kolik se toho spotřebuje. Něco zbýt může, ale tolik toho.

lee*
@kely Delal/a jste nekdy v obchode? Asi ne, ze. Potraviny jsou strasne osemetny obor. Hlavne u rychle se kaziciho zbozi. Proc toho tolik objednavaji? Kdyz toho berou mene tak lidi v 19h rvou ze neni pecivo a pisi stiznosti. Tohle fakt neotipujete. Objednate si na rano, najednou chodi lidi vic nez obvykle. Pritom neni svatek neni zadna akce okolo... proste najednou chodi. Tak si objednate tzv. ambulak coz je expres doruceni peciva z pekaren. A sotva polozite telefon tak jako kdyz utne a do kramu nevleze ani noha. Vazne bych chtela videt nekoho, kdo by zvladl v beznem marketu ve stredne velkem meste objednavat pecivo "tak akorat". To by byl fakt borec. Tohle jsme si udelali sami. Vsichni jsou rozezrani. Kdyz pul hodiny pred zavirackou neni chleba nebo se v chladaku krci 2 balicky masa je to spatne protoze zakaznik nema na vyber a na nej se nedostalo a blbablabla. No a kdyz se tedy market zasobuje aby zbylo i na ty co prijdou tesne pred zavirackou a pak se leccos vyhodi tak je to zase spatne pac se plytva. Tak by me zajimalo, jak byste ty obchody chteli vest...

culdabulda1*
hodnocení

0x

jak jsem nevěřící - za tohle musí lidstvo "pánbůh potrestat" ! - a pak má člověk mít rád lidi ...

zak*
Culda - když žádný Bůh není tak nemůže trestat *zed* - potraviny se přece někam sváží do kontejnerů pro potřebné - tam si můžou všichni nabrat co hrdlo ráčí zdarma!
hodnocení

Zak: prodavačka mi neřekla, že se to dává do kontejnerů pro potřebné, ale do KAFILERIE. A to je něco úplně jiného, z kafilérie by si ti potřební asi opravdu nabrat nemohli, co hrdlo ráčí.

Navíc, spotřebovat se dají třeba prošlé těstoviny, rýže apod. Ale maso? To se velmi rychle kazí. To aby na to byly nějaké chlaďáky nebo mrazáky, aby to ti potřební dostali ještě jakžtakž v pořádku, tím se ovšem nikdo zabývat nebude.

Věřím tomu, že to skutečně pohltila ta kafilérka. Jaga.

A radši bych to opravdu přála těm prodavačkám, než to takhle zmařit.

lee*
@zak Svazi se trvanlive zbozi, nikoliv maso. Sepise se protokol o likvidaci a maso se hazi do kafilerniho boxu.
culdabulda1*

je strašné si představit, kolik zvířat takhle zbytečně zemře ! - a to by "pánbůh" potrestat měl, jakkoliv není. Ale, co bychom chtěli od pánaboha, kterého si vymysleli lidi, že?

hodnocení

0x

Já bych se ani nedivila, kdyby to přelepili s jiným datem. Mám v Bille osobně velmi špatnou zkušenost s pečivem. Vím, že ho pečou z polotovarů, ale poprvé upečená houskami do druhého dne vydrží, Ale už asi 2x byla ráno tvrdá, nepoživatelná, takže by mě vůbec ne překvali, kdyby ty housky co do večera neprodají, ráno rozpekli, aby vypadaly jako čerstvé.

hihi
hodnocení

0x

Já se jenom divím,proč jim lidi kupují 2x pečené housky z mraženého polotovaru.!Lidï holt jsou blbý,sežerou všechno.Je to jako jíst dvakrát upečenou buchtu.Porvé ji upect,pak dát do mrazáku a pak ji znova dát dopéct do trouby.Přesně tak se děje s houskama v marketech.Lidi sežerou každou sr.čku

@hihi - Já se jenom divím,proč jim lidi kupují 2x pečené housky z mraženého polotovaru.
Tak se divte dál - nebo máte pro ty "lidi " lepší návrh?

hihi

Opět zas jeden velice inteligentní dotaz.O kus dál mají vždy obyčejné rohlíky,housky,které se pečou jen jednou

Máte pravdu - v každé vísce je pekárna *smich*

mot
rekl bych, ze obyc housky a rohliky nikde moc neprodavaji rozpekane.
hihi

?To jsou fakt příspěvky jak v pomocný škole*ee*

mot
ty sis zacal
lee*
Mne by zajimalo, kde vsichni mate ta skvela pekarstvi. Bydlim ve meste s 4000 obyvatel. Vedle ve vsi lidl. Kaierky jsou nekolikrat denne krupave a chutove dobre. Proste mi chutnaji i kdyz je to rozpek. U nas je pekarstvi. Majitel smejd v drahem aute co neplati lidem vic nez ono nutne minimum. Jeho housky jsou takove na povrchu tvrde bulky, po skousnuti skoro prazdne je v nich jen takova hodne nafoukana hmota. Odpoledne nebo druhy den je z toho guma ktera se neda kousat. Vdolky z pekarstvi maji krasny kopec slehacky. Po ukousnuti je to nejaky matlavy rostlinny hnus, ktery se neda pozrit. Ale lidem to ocividne nevadi a nakupuji. Vazne rada bych sla do nejakeho maleho pekarstvi nebo reznictvi a tam si dala krupavy chutny rohlicek a nebo vyborny parek. Reznika tu mame taky a taky je to hnus. Chlazena stehna jsou jeste po ranu zmrzla, tedy ocividne rozmrazovana nebo drzena nekde pri teplote okolo nuly. Maso ktere nezpracuji v den nakupu casto druhy den smrdi... Uzeniny nekupuji. A to vse kyda na papir vecne nasr@na prodavacka
vilik*
U nás je to podobné. Do řeznictví, které je podle mého názoru vynikající, to mám 50 km. Do pekařství 30, ale polohou na druhou stranu. A to máme v obci podobnou pekárnu jako vy a dokonce 3 prodejny masa.
Takže nejčastěji nakupujeme střídavě s manželkou po cestě z práce v supermarketech.
Mimochodem, třeba v Kauflandu je obvyklé, že po osmé večer nakupuju některou zeleninu s větší slevou.

michalverner

Tak pokud budu takhle přemýšlet tak nebudu moci jíst nic.

hihi

a kdo za to může,že jsou někde takový podnikavý šmejdi a že jsme pozadu?Jedine germán Němec s Hitlerem.*smich*.Nebýt Hitlera,kterého si Němci zvolili ve svobodných ! volbách,tak by nebyla válka,nepřišel by Rus s komunismem a byli by jsme dnes na světové úrovni jako před válkou.Dnes se nám germán jen směje a přitom to začal on svou barbarskou povahou od nepaměti.A opět se najde plno českých vlezdozadků,kteří s tímto názorem nebudou souhlasit

Ad @hihi - A možná by Češi uměli česky - aspoň jako za Rakouska *smich2*

hodnocení

0x
JE to tak, hak píšou výše. Češi jsou schopni okupovat kšeft deset minut před zavíračkou kvůli slevě. Proto jim nechce řetězec pomáhat škudlit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]