Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před pár dny jsem tady přispívala do otázky o závratných cenách potravin, kterou někdon založil. Po včerejší návštěvě Billy jsem zase o něco - no, nedá se říct moudřejší, spíš rozladěnější a naštvanější.
Billu jsem navštívila včera vpodvečer. V oddělení chlazeného masa jsem si povšimla hodně balíčků s drůbežími žaludky. Někdo si to možná oškliví, já to mám už od dětství ráda, uvařené drůbky z polévky, to bylo pokaždé moje. Všechny balíčky, bylo jich 11, byly jen do včerejšího data, takže za 2,5 hodiny prostě "končily". Byla na nich sleva 25%. Navrhla jsem prodavačce, zda by nedali slevu na 50%, že si koupím dvoje, když už je to nadoraz. Za ten krátký čas do zavíračky už to neprodají. Ona řekla, že i když u jiného zboží (třeba jogurty), mohou dát slevu 50%, je to opravdu běžné, sama občas něco se slevou 50% koupím, u masa to prý NELZE. Maso smějí slevit jen o těch 25%, o víc prý ne.
Nedalo mi to a zeptala jsem se, co dělají s tím masem, co se i přes tu 25% slevu do konce záruky neprodá. Odpověděla mi, že to naházejí do kafilérie. Tak než by utržili aspoň těch 50% ceny, radši neutrží nic a vyhodí to. To je hospodaření, co? A pak se nemá zdražovat, v tom zdražování zákazník platí kromě jiného i tu neschopnost prodejny.
Když jsem to vyprávěla manželovi, prohlásil: Do žádné kafilerky to holky nenaházejí, rozeberou si to domů. I kdyby to měly psovi uvařit.
Nevím, zda je to možné, v prodejně jsem nikdy nepracovala, nevím tedy, zda si to mohou prodavačky vzít. Ale i tak mi to leží v hlavě, je vůbec normální takhle "hospodařit"? Soukromník by to v pohodě shodil na těch 50%, jen aby se toho s nějakou tržbou zbavil, Billa nesmí. Co si o tom myslíte? Jaga.
Nevím jak v Bille,ale když jsem dělal v Penny tak se zlevňovalo také málo a to z jednoho důvodu.Lidé si zvykli chodit na nákup až 30 minut před zavíračkou a ve velkém kupovat vše co je ve slevě a to řetězec nepotřebuje.Ten chce prodávat za co nejvyžší cenu.Co se týče zaměstnanců tak ti si museli kupovat v otevírací době,za cenu co zákzníci a ve skladu nesmělo být nic schováno.Pokud bylo byl průšvih.Každý den odcházela z krámu "vratka"(paleta se zabaleným prošlým zbožím).U toho byl papír na kterém bylo vše sepsáno s gramáží.Kopii si nechával vedoucí a při inventuře se tyto záznamy porovnávaly se záznamy co měli tam kde se vše likvidovalo(tam se kontrolovalo zda přišlo vše co je na papíře) .Tím pádem je jasné že nějaké "rozebírání" bylo vyloučeno.Vás rozčiluje Billa ale to není nic proti Tescu kde se denně vyhodilo maso v hodnotě i 20 000Kč.Z vedení bylo nařízeno že regály můsí být plné i za cenu obrovské ztráty.Na vlastní oči jsem viděl např. velké kontejnery narvané jen kuřaty a zaměstnanci si nemohli koupit ani kus.
Je to zahraniční řetězec a podobné věci je nezajímají. A tak je to dnes se vším. Stačí se podívat na různé servisní služby. Dnes se nic neopravuje (tak jako v minulosti, z ekonomického hlediska). Dnes se vyměňuje. Proč opravit součástku za 20kč, když je možno vyměnit celý blok za 300Kč. Aby firma vydělala. Zákazník nikoho nezajímá, důležitý (pro ně) je zisk.
A to asi není jenom maso. Různé pečivo a ostatní co se nevyprodá do datumu spotřeby. Také jsem si všimla v legárech, např. velké naskladněné kupy baleného chleba s končící splatností spotřeby. Proč toho tolik objednávají. Už to přece někdo musí mít v oku, kolik se toho spotřebuje. Něco zbýt může, ale tolik toho.
jak jsem nevěřící - za tohle musí lidstvo "pánbůh potrestat" ! - a pak má člověk mít rád lidi ...
Zak: prodavačka mi neřekla, že se to dává do kontejnerů pro potřebné, ale do KAFILERIE. A to je něco úplně jiného, z kafilérie by si ti potřební asi opravdu nabrat nemohli, co hrdlo ráčí.
Navíc, spotřebovat se dají třeba prošlé těstoviny, rýže apod. Ale maso? To se velmi rychle kazí. To aby na to byly nějaké chlaďáky nebo mrazáky, aby to ti potřební dostali ještě jakžtakž v pořádku, tím se ovšem nikdo zabývat nebude.
Věřím tomu, že to skutečně pohltila ta kafilérka. Jaga.
A radši bych to opravdu přála těm prodavačkám, než to takhle zmařit.
Já bych se ani nedivila, kdyby to přelepili s jiným datem. Mám v Bille osobně velmi špatnou zkušenost s pečivem. Vím, že ho pečou z polotovarů, ale poprvé upečená houskami do druhého dne vydrží, Ale už asi 2x byla ráno tvrdá, nepoživatelná, takže by mě vůbec ne překvali, kdyby ty housky co do večera neprodají, ráno rozpekli, aby vypadaly jako čerstvé.
Já se jenom divím,proč jim lidi kupují 2x pečené housky z mraženého polotovaru.!Lidï holt jsou blbý,sežerou všechno.Je to jako jíst dvakrát upečenou buchtu.Porvé ji upect,pak dát do mrazáku a pak ji znova dát dopéct do trouby.Přesně tak se děje s houskama v marketech.Lidi sežerou každou sr.čku
@hihi - Já se jenom divím,proč jim lidi kupují 2x pečené housky z mraženého polotovaru.
Tak se divte dál - nebo máte pro ty "lidi " lepší návrh?
Opět zas jeden velice inteligentní dotaz.O kus dál mají vždy obyčejné rohlíky,housky,které se pečou jen jednou
a kdo za to může,že jsou někde takový podnikavý šmejdi a že jsme pozadu?Jedine germán Němec s Hitlerem..Nebýt Hitlera,kterého si Němci zvolili ve svobodných ! volbách,tak by nebyla válka,nepřišel by Rus s komunismem a byli by jsme dnes na světové úrovni jako před válkou.Dnes se nám germán jen směje a přitom to začal on svou barbarskou povahou od nepaměti.A opět se najde plno českých vlezdozadků,kteří s tímto názorem nebudou souhlasit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.