Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lanový hupcuk

Od: jafa® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.
Chci si koupit tenhle hupcuk:

lednadoma.cz/...

zajímá mě, když budu ráčnovat nahoru, jestli jde račnovat i se břemenem dolů?

Chystám se totiž ze stropu sundávat staré kolejnice.

Díky J.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

Mám podobný. Nahoru to vytahuje skvěle,spouštění je horší. Buď odjistit a břemeno nekontrolovaně sjede anebo pracně zaklapnout západku,přehodit páku,odjistit a o kousek spustit.A znova. Nic moc práce. Pokud to náhodou jde jinak,já na to ještě nepřišel...

hodnocení

Tak to je naprd. Kolejnice váží cca 300kg a potřebuji ji kontrolovaně sundat dolů, ať nic nepoškodí nebo někomu neublíží.

berger*

Tohle je dobrý tak na zvedání nahoru anebo potažení zapadlého auta. Vy asi spíše potřebujete něco,čemu se říká "řetězový kladkostroj" Nosnost kolem dvou tun,zdvih tři metry a cena kolem litru...

hodnocení

U toho řetězového kladkostroje jde pomale zvedat i pomale pokládat břemeno?

berger*

Kladkostroj není žádná supermašina,nemusí být ani žádný motor. V podstatě to je primitivní jeřáb. Uvážete břemeno a vytáhnete přes kladky nahoru,klidně i tunu. A opačně. Záleží,pokud si pamatuji z fyziky,na počtu kladek a délce řetězu. Čím víc kladek,tím větší váhu zvednete. A spustíte...;)

hodnocení

0x

Zde si vyber to co potřebuješ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]