Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mě štíplo

Od: stipnuta odpovědí: 16 změna:

Ahoj, něco mě o víkendu štíplo do ruky. Ze začátku to svědilo, teď už tolik ne. Ale nepřijde mi to jako normální štípanec od komára. Ty mám taky a vypadají "normálně". Velikost cca 1,5 cm v průměru. Byla jsem normálně doma, ve městě, nikde v lese atd.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

samosato*
hodnocení

2x

*alene* Fakt máte pocit, že na základě takto položeného dotazu, vám tady někde správně odpoví?

hodnocení

0x
Tipnu si = Asi nějaký hmyz *hledam*

05.06.19 15:19
hodnocení

0x

Já! :-D

liska5
hodnocení

0x

A nemusí to být ani štípanec, ale nějaké vyrážka. Infekční bývá impetigo. Není tak časté, ale raději si hlídejte, jestli fleky nepřibývají. Ale mohlo Vám klidně něco vletět do bytu, co umí štípnout. Natřete to Fenistilem nebo nějakou desinfekcí.

hodnocení

0x

Už jsem se díval do křišťálové koule... dvakrát. A fakt tam nic nevidím, přísáhám.

Jestli se Vám to nelíbí, zajděte k doktorovi ať Vám na to dá nějakou mastičku. Případně si nechte časem udělat krevní test jestli nemáte třeba boreliozu (to si nedělám legraci... dcera ji takhle chytla loni po kousnutí od nějaké hnusné mouchy).

Jinak Vás mohlo kousnout ledacos z hmyzí říše. Od infikovaného komára, přes blechu až po kdo ví co.

houbes*
hodnocení

0x
Foto napoví víc :)

stipnuta
hodnocení

0x

Chjo, chjo, posílala jsem foto, ale pořád nic. Zkusím to tedy ještě jednou.

Co mě štíplo

elane
hodnocení

0x

To nevypadá na štípanec, to je spíš nějaká začínající vyrážka.

Doktor Vám na to předepíše nějakou mast, možná to na chvíli pomůže. Pokud ale chcete vyléčit příčinu, zkuste změnit jídelníček a vyloučit bílý (průmyslový) cukr v jídle i pití a taky bílou mouku.

Na dotaz na internetu: Co jíst při vyrážce? se dozvíte víc. Jeden odkaz rovnou posílám:

idnes.cz/...

A zamyslete se, jestli jste v poslední době nepřišla do styku s nějakou chemickou látkou, popřípadě jestli s ní nepřicházíte do styku třeba i po malých dávkách dlouhodobě .

*jasne*

stipnuta

Uprostřed je štípanec, mám je 2, druhý je kousek vedle a vypadá stejně.

houbes*
hodnocení

0x
Nebude to Pásový opar? Pokud pupínky zaschnou a zůstane to takhle, máte opar.
stipnuta

Něco mě štíplo a hned to vypadalo takto. Pásový opar se projevuje za několik dní. Plus to červené není vystouplé, ale hladké.

72mona
hodnocení

0x

Po štípnutí hmyzem většinou dochází k obranné reakci, které vnímáme jako otok, svědění, zčervenání. U vás to tak není, skvrna není jednotná, spíše tvořená z mnoha malých skvrn. Takto třeba vypadá podlitina. Pokud tam máte dvě kousnutí, mohlo by jít o pavouka. Reakce organismu na takové kousnutí bude určitě jiná. Nic jiného mě nenapadá. M.

liska5

I malá muchnička dokáže udělat několikanásobně větší podobný flek.

72mona

Liško, vím. Ještě mám na noze jizvu. Vypadalo to děsivě:

Co mě štíplo #2

elane
hodnocení

0x

Těžko říct, co vás štíplo, ale jestli jste přesvědčená, že je to štípanec, tak si to namažte rozříznutou cibulí nebo šťávou z rýmovníku (přeložit lístek a štípanec natřít). Možná Vám tady ostatní poradí i další osvědčené fungující babské recepty na štípanec. Ta cibule funguje i na včelí oodnutí.

*jasne*

hodnocení

0x

Místo toho dohadování zde, už jste mohla navštívit lékaře. Nikdy nevíte, zda to nebude závažné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]