Nejste přihlášen/a.
Zdravím diskutující. Zkuste se mnou podiskutovat o změně zaměstnání. Ráda bych si utřídila myšlenky. Tak: mám na výběr ze čtyř nových zaměstnání.
První je nabídka na pozici Fakturant, cca 27km daleko a plat 18000,-.
Druhá...prodavač-skladník, 32km daleko a za 18000-21000,-.
Třetí nabídka je prodavačka (po-ne) cca 7km a plat 22000,-.
Čtvrtá je vedoucí zásobování, 7km daleko, plat 25000-35000,-.
U té třetí je fajn malý kolektiv. U té první pěkná práce. Druhou neznám. Mám na čtvrtou nabídku čekat? Práce by mi asi nejvíc seděla, co se týče náplně. Je lepší vrabec v hrsti a nebo holub na střeše?
2x
Asi bych brala "trojku" s tím, že existuje zkušební doba, kdyby se "čtyřka" povedla.
Tak ať to dopadne ![]()
Pokud to chápu správně, že 1 - 3 jsou s nástupem ihned a na 4 se musí počkat (a jsou to všechno různé firmy), tak souhlasím s jedubábou
vzít vrabce v hrsti a současně se intenzivně ucházet o holuba na střeše.
Myslím, že "práce od 6:30-17:30 od pondělka do neděle" není pro jednoho člověka - tam bude zřejmě ranní/odpolední a víkendy na střídačku.
jj, @jedubabička, jsou to směny. Ale také vím, že prodavačky mají moc málo času na jídlo a WC (diabetik). Z vlastní zkušenosti. Mě neva, že budu JEN prodavačka, spíš že to je práce jako počasí...nikdy nevíš. A i když vezmu v potaz, že jsou 3 měsíce na rozhodnutí...tak jsem ze staré školy a nerada bych po slibu práce nastoupila hned zas jinam, když je to pomalu jediný obchod v okolí a jistojistě do něj budu chodit z té čtvrté firmy :-O
2x
Fakturant je za mizerný peníz a dlouho vás bavit nebude, práce je hodně jednotvárná, to už je lepší asi ta prodavačka za 22 tis. a zároveň si dát požadavek do firmy na místo vedoucího. Počítejte ale s větší zodpovědností. Když vás vezmou tam i tam ,tak se prostě jenom rozhodnete. Navíc budete ve zkušební době. Je to na vás, na co se vy více cítíte.
2x
Vyjde vám 12000 čistého měsíčně, dojížděním busem navíc strávíte nějaký čas navíc.
Varianta 3 má trochu lepší skóre, 17200 čistého a můžete jezdit na kole. To je 60 tisíc ročně navíc. Nevýhodou může být nutnost práce na směny a o víkendu, pozice prodavačky vám možná nebude vyhovovat kvůli menší prestiži, když koukáte na vedoucího zásobování.
Čtvrtá pozice je možná nejlepší, ale není jistá. Také zvažte, proč a čím je u ní uvedeno největší rozpětí.
Nastoupil bych dočasně na pozici 3, tam se nebudete muset moc učit, a hledal bych příležitostně další možnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.