Jaký máte názor na holení přirození u mužů (pod bříšek,penis a šourek),mělo by to být samozřejmostí jak u žen.? Já se tak to holim řadu let i pod paží a mé ženě to přijde jako samozřejmost.Holíte se taky tak někdo
Můj názor (který je jen můj a nikomu ho nevnucuji) je, že je to zženštilost. Pokud muž dbá na hygienu, je popisované holení zbytečné a z muže se stává metrosexuál. Já navíc trpím na genitální bradavičky, které při neholení se nejsou vidět. Pokud bych se holil, vypadalo by to přinejmenším blbě.
Samozřejmostí to pak není ani u žen. Nemám rád ženy, které kolem 40. jsou vyholené jak tříletá děvčátka. Je to nepřirozené. Neříkám, že se mi líbí ženy, zarostlé jako gorily, ale stačí estetická úprava a je vše v pohodě.
Příroda nás nějak vybavila a není potřeba s tím cokoli dělat. Nelíbí se mi holení u mužů, ani u žen. Důležitá je hygiena, ne vypadat jak prase po porážce. A ještě když si chlap oholí i prsa, to je vrchol hrůzy. Při pohledu na to mi naskočí "husí kůže".
Je to jen urychlení evoluce. Když se podíváme na opici a na nás... věřím, že za tisíce let už chlupy mít člověk nebude (pokud bude vůbec člověk). K ničemu nám neslouží, nepotřebujeme je z praktického hlediska. Aby se v nich držel pach o to nestojíme, aby hřály také ne. Jsme prostě dál, ale ne všichni.
Chlupy mají význam,nejen tepel.izol.,ale i hygienický zachytávají pot, který pak nestéká po celém těle, ale holení je věc každého každý ať dělá jak mu vyhovuje pokud tím neškodí ostatním nebo okolí
@janm to je chybná interpretace. Pokud pot stéká po těle je to víc hygienické, protože rychle uschne. Pokud se hromadí v chlupech, pak je tam i několik hodin jako hotel pro bakterie. Proto všichni výše mluví o potřebnější resp malinko náročnější hygieně.
janm*
Kdepak, v přírodě má vše svůj účel, to jen lidé ještě spoustu věcí neznají, pohled na bakterie i parazity byl až donedávna jednostranný až dnes se začíná ukazovat že i tyto věci vč.tech chlupů mají svůj i pozitivní vyznam, zrovna tak s hygienou u dětí , příliš přehnaná kazí imunitní systém na zbytek zivota,.
janm*
Kdepak, vše má v přírodě svůj význam, to jen lidé ještě spoustu věcí neznají,i bakterie a dokonce i někteří parazité (např. pak odolnost vůči jistým střevním nemocem apod.)Lidé často svými nevedomymi zasahy narušují přirozeně správné fungování věci, například porušená imunita detí vlivem přílišné hygieny apod. Evoluční teorie není dostatečně dobře podlozena, navíc u lidí dochází vlivem vývoje v jistých oblastech spíše k "d evoluci"např. snizena inteligence děti oproti minulosti apod. Odborníci zabývající se těmito věci hlouběji stále častěji chápou že hodně věcí je jinak než si společnost a její mýty myslí a přejí...
mot
podle vasi podivne myslenky si predpokladam ani nestrihate vlasy, neholite fousy a nestrihate nehty. A kdyz nejakemu chlapovi nerostou chlupy na prsou tak je taky pro vas vrchol hruzy? nebo jak odlisujete ty co se holi a ty kterym chlupy nerostou?
liska5
To už je sice jiné téma, ale janm má pravdu. Jsme choulostivější, přechemizovaní a degenerujeme už proto, že vypipláváme, co by v přírodě nepřežilo. A umožňujeme množení nezdravých jedinců, což je proti Darvinovi. Sparťané měli tohle vyřešeno. Taky jsme jako lidstvo ztratili některé instinkty, schopnost soužití s rytmem přírody, ze všeho živého pod mikroskopem jsme nadělali úhlavní nepřátele a původce nemocí...A kolikrát nevíme, co k čemu na a v těle slouží /mandle/.
Vůbec bych nepřemýšlel, co se má a co nemá nebo co by se mělo. Každý by se měl zařídit, jak to vyhovuje jemu samotnému nebo jeho nejbližší popř zvolit kompromis. Nevím, proč bych měl být na holo, není to norma, ale taky nikdo mě nenutí mít prales. To raději budu za metrosexuála. Jde jen o to, aby si měl dobrý pocit hlavně ty sám a pak se nestyděl třeba v šatnách, sprchách apd.
Jsem zena, je mi 30 a holim se komplet - hlavne je to teda rychlejsi nez neco tvarovat a zastrihavat a taky mam porost velmi ridky a neoholene to vypada dost blbe. Chlap, je mu 45, se tez holi komplet a mne to vyhovuje - nechci mit pusu plnou chlupu pri nejakych intimnostech. S tim, ze to je zzenstile nesouhlasim - mam pomerne vyrazneho chlapa, zadnou manekynku vysamponovanou ale i jemu je to dle jeho slov prijemnejsi. Ale kazdemu co jeho jest
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.