Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naučit se cizí jazyk za 4 týdny?

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den

chtěl bych se naučit cizí jazyk, jsem trošku ale línej. Narazil jsem ale na výuku anglického jazyka (jakehokoliv) metodou Šavického. Vím že je hodně lživých informací, letáku, reklam čemu lidé naletí, dávají se i kladné recenze na jejich stránky aby lide uvěřili...myslíte že tohle taky patří do stejného koše? nebo skutečně to jde zvládnout jako se píše v článku?

děkuji za info, názor případně zkušenosti?

Naučit se cizí jazyk za 4 týdny?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

6x

Myslím, že kdyby učení člověk věnoval sám doma alespoň tak 2-3 hodiny denně a měl dobré studijní materiály (ne ty z té reklamy!), tak se takové konverzační základy pro běžnou domluvu za ty 4 týdny naučit dají. Největší problém budou slovíčka, zvláště jestli je to nějaký nepříbuzný jazyk a člověk se nemá o co opřít.

Toto platí pro člověka, který se už alespoň jeden cizí jazyk na komunikativní úrovni naučil a chápe, jak (cizí) jazyky fungují. Jestli se někdo učí teprve první jazyk, tak šance domluvit se za měsíc je úplně minimální. Snad jen, kdyby v tom prostředí (té zemi) trávil celou dobu, co je vzhůru a valilo se to na něj bez přestávky.

hodnocení

0x
Tohle je stejne jako vsechno ostatni :D zrovna vcera jsem se nad tim smál byla to podobna stranka co nabízela to same a popis produktu, recenze a pod. jsou jak z casopisu z roku 2000, kde varuji pred temito stránkami
doplněno 30.05.19 12:40: A věta "půl hodiny výuky denně dává stejný efekt jako celý měsíc v jazykové škole" to zabíjí nejvíc

lmgify
hodnocení

0x

Ling Fluent JE PODVOD JAK Z UČEBNICE PODVODŮ!

Fotky náhodných lidí z fotobank, kteří nevypadají jako Češi a přesto mají typická česká jména (podle jejich obchodních podmínek: "Z důvodu ochrany soukromí mohou být jména a osobní údaje Uživatelů a dalších osob, jejichž výroky a fotografie jsou zveřejněny na Stránkách změněna" )

Prodejce je neznámý a podnikl aktivně kroky, aby jeho totožnost nešla lehce zjistit.

Reklamace a soudní spory se řeší v místě sídla prodejce, které je utajené (předpokládám nějaký ostrov v Karibiku s nevymahatelným právem a zkorumpovaným soudním systémem).

Obchodní podmínky

jezevec*
hodnocení

0x

To ti nepřišlo divný, jak kostrbatou češtinou jsou celý ty stránky psaný?
"na reklamaci máte 60 dní od data začati výuky, blokáda zapomínání, odkaz získáte ihned za zaúčtování platy..."
To je čeština jak z těch mailů, kde si chce osmnáctiletá mulatka s osmičkama kozama uložit dvoumiliardový dědictví po stařence na tvůj účet... :-D

lenkaneubauerova*
hodnocení

0x

Dobrý den,

teď jsem narazila na Váš dotaz, nevím, jestli je ještě aktuální, ale každopádně jsem koukla na ty stránky v odkazu a už tohle je naprostý nesmysl, aby někdo zvládl za tak krátkou dobu:

dokonale rozumět, co říkají cizinci ve společnosti rodiny nebo známých, při cestování nebo v profesních situacích;

volně mluvit v cizím jazyce a bezchybně vyjadřovat svoje myšlenky, bez jazykové bariéry;

Jsem lektorka a překladatelka z angličtiny a němčiny. Anglicky jsem se naučila sama, němčinu jsem studovala na vysoké, španělštinu se učím jen tak pro zábavu.

Můžu říct, že ačkoli mám z němčiny dvě státnice a z angličiny FCE a CAE, jsou situace, kdy rodilým mluvčím nerozumím úplně všechno, třeba kvůli jejich zvláštnímu přízvuku nebo protože drmolí. Tedy napsat, že budete dokonale rozumět, je lež jako věž.

Stejně tak "bezchybně vyjadřovat svoje myšlenky": já se například španělsky domluvím, ale chyby dělám (a není na tom nic špatného, bez toho to nejde).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]