Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplaťte si, přečtete si

Od: bimbam® odpovědí: 22 změna:

Včera jsem si chtěla něco přečíst na internetové verzi našeho okresního Deníku (každý okres má svůj deník - Benešovský, Berounský...). Zjistila jsem, že z ničeho nic a bez varování, bez vysvětlení si mohu přečíst jen asi polovinu článku. Objeví se informace, že si mám zaplatit. Pak podle finanční částky budu číst týden, měsíc i rok. Nebudu nic platit a nebudu číst. Stejně má náš Deník mizernou kvalitu. Ale dnes jsem stejnou výzvu v polovině textů objevila na Sme.sk. Vypadá to, že platby za reklamy redakcím nestačí. Mám strach otevírat jiné zpravodajské weby :).

Zajímalo by mě, kde všude už jste se touto výzvou k placení setkali. Třeba i na zahraničních stránkách. Jak rychle tato novinka postupuje, jestli jsou na to někde ohlasy atd.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Je to začátek boje s adblockem. Pokud bude situace neudrzitelna je to jediná cesta. Uživatelé sice nebudou muset koukat na reklamu, ale platit. Pořád mi přijde reklama na internetu v pohodě. Jde ignorovat. Ale v TV když pustí 15min reklam tak jde jedině vypnout TV, protože další sledování nedává smysl. ;)
hodnocení

V TV jsem asi reklamní blok o délce 15 minut ještě nezaznamenala, ty pětiminutové večer všelijak využívám. Poslední venčení psa na zahradě, věšení prádla, úklid nádobí z myčky, polovina večerní hygieny atd. Ale je fakt, že reklamy všude přibývá obrovskými skoky. Na každém druhém plotě něco visí. A v poslední době jsem zaznamenala, že po spuštění Country radia neskočím jako dříve do poloviny písničky, ale začínám reklamou.

Co tady, na poradně? :) Kdy nás nějaká větší porce reklam čeká? :)

Včera večer na Prima Cool někdy kolem půl desáté, skončil jeden díl Teorie a fakt min 10 min reklam (spíše těch 15min)... nejméně 20 jich tam bylo. Tak jsme to prokrafali a pak stejně přepnuli a za dalších 5 minut vypnuli a šli spát.

"Co tady, na poradně? :) Kdy nás nějaká větší porce reklam čeká?"

Nečeká. Registrovaní (tuším od druhé "hodnosti") jsou zcela bez reklam. Na úvodní straně reklama historicky nikdy nebyla.

Už jsem byl lanařen na nasazení tzv brandingové reklamy, že by to hodně vydělalo. Kouknul jsem se na jiné weby, kde to mají a když to viděl na živo na pár stranách tak fakt ne. Jsou hranice, které se nevyplatí překročit.

Obecně... nechci dávat uživatelům důvod zapínat si na poradně adblock. Takže reklamy ano, bez nich to fakt nejde, ale rozumně.

hodnocení

Admine - to je dobře! *palec* Děkuji i za ostatní.

Tady je ukázka brandingu, to je to oč jsem nás ochudil... je to oblíbené na živě.cz a spol...

Zaplaťte si, přečtete si

Díky za info, ale já mám blokování reklamy trvale zapnuté, tak to neřeším ani tady. Vypínám pouze když je to nutné.

hodnocení

2x

Třeba Reflex už to má docela dávno.

hodnocení

U časopisu mě to moc nepřekvapuje. U deníků s "rychlým" zpravodajstvím ano.

lucie*
hodnocení

2x

nesetkala jsem se s tím*zmateny*hmm,pro mě novinka,zase jsem chytřejší...

mot
hodnocení

2x
a klikate na reklamy, aby jim vydelek z nich stacil?
hodnocení

Ani moc ne. Protože když si třeba záměrně prohlížím kabelky, pronásledují mě v dalších dnech hlavně reklamy kabelek. Ale to už mám vybráno.

hodnocení

2x

Je to na webech zcela normální, některé články jsou placené.Chtějí tak donutit čtenáře, že si mají koupit tištěné noviny, nebo zaplatit pár kaček na webu.

hodnocení

2x

Mně zase vadí, kidyž se dívám na TV Nova. Hlasatelka uvede nějaké zajímavé téma, těším se, co se dozvím a ta potvůrka s milým úsměvem, když nás navnadí, řekne: Víc se dozvíte na webu TN.CZ.

Na žádný TV,cz se nedívám, když chci zprávy a pustím si televizi, myslím, že bych se měla něco dozvědět přímo a ne pátrat po tn.cz. Pokaždé se naštvu a na Novu se už takřka nedívám. Kvůli tomu a kvůli vodopádům reklam. Ale ony jsou vlastně všude. *plac* Jaga.

hodnocení

2x

@ferax - Chtějí tak donutit čtenáře, že si mají koupit tištěné noviny, nebo zaplatit pár kaček na webu.
Z druhé strany - vydavatelé nejsou charita, aby poskytovali kompletní zpravodajství zdarma a čtenář má vždycky na výběr, zda platit nebo ne.

Mě to babičko říkat nemusíš, já tomu rozumím. Proto jsem to tak napsal.

Pššš :) to nebylo osobní. Jen dodatek k citované větě *pivo*

hodnocení

Ferax - celkem tomu rozumím. A vybavuji si, že u nějakých časopisů jsem se už s žádostí o platbu setkala. Jenže časopis si někdy koupím, někdy prohlédnu v městské knihovně. Na internetu je hledám naprosto minimálně. U novin, kde často článek z dopoledne už navečer není aktuální, mě to opravdu překvapilo. Donutit buď ke koupi, nebo placení. Tak u Deníku volím třetí možnost - vykašlat se na ně.

Jedubabičko - to pšššt je osobně na mě? Jako že jsem blbá? No, asi ano.

@bimbam - Nééé - na kolegu :)

hodnocení

2x

Před několika roky jsem se do našeho deníku dostávala pod nějakým heslem a mohla si ho celý přečíst. Od určité doby to přestalo fungovat, nikdo však žádné zaplacení nechtěl, ale již se tam nedostanu.

hodnocení

Děkuji za všechny příspěvky.

Pro zajímavost - dopoledne se daly texty normálně číst. Odpoledne už zase nabízejí celé texty za poplatek, ale redakce dává slevu. A vyskočila na mě malá anketa. Pár otázek i možnost vyjádření názoru. Tak jsem svůj jednoznačný názor napsala.

Já tuhle napsal vlastní názor do fóra na Seznamu. Byla to připomínka ke špatné práci cenzora. Nezklamal, místo reakce byl příspěvek smazán. Ale visel tam bez odpovědi tři dny *smich2*. Tolik k možnosti se svobodně vyjádřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]