Nejste přihlášen/a.
Zajímalo bě mě pár věcí k vyhodnocování voleb:
Rozlišují se tyto události:?
Neplatný hlas
Prázdná obálka
Nevhození obálky do urny
Nedostavení se k volbám
Tedy zejména, jestli neplatný hlas a prázdná obálka se nepovažuje za totéž. A také zda nedostavení se k volbám a nevhození obálky se nepovažuje za stejnou věc (všiml jsem si, že totiž když tam přijdu, rovnou si něco zapíšou), ale už si nevšímám, jestli si něco zapisují v okamžiku vhození obálky.
- Která událost stanovuje volební účast? Z jaké množiny se stanovuje? (Všichni obyvatelé / ti nad 18 let)
Můj názor je: volební účast se stanoví z počtu obyvatel nad 18 let.
Neplatný hlas je tehdy, dá li se do urny obálka prázdná, obálka s víc, než jedním hlasovacím lístkem, obálka s jedním lístkem, ale pokud jsou preference a je jich zaškrtnuto víc, než je povoleno.
Nevhození obálky do urny mi připadá jako veselohra. Ustrojím se, vážím cestu do volební místnosti a nakonec obálku nevhodím do urny? To bych tam ani nechodila. S ničím podobným jsem se dosud nesetkala. Ale dovedu si představit v této roli Vlastu Buriana či Vladimíra Menšíka. Jafga
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.