Zdravím. Studuju dálkově a do toho dělám práci, která se orientuje v oboru, která mě nebaví. Jedná se o obsluhu strojů a v práci si všimli, že nejsem technický typ. Studuju IT, hodně mě spíš zajímá ten "jiný" svět, který teď vytváříme. Celkově jsem spíš filozofický typ člověka, kterého zajímá, proč jsme tady, ale spíš ne zajímá ten základ toho všeho a IT mě zajímá hodně. Chtěl jsem studovat matematiku, ale ta je v životě v dnešní době nepříliš využitelná. Jinak v práci si všimli, že jsem velmi inteligentní typ člověka, ale nejsem zkrátka ten typ člověka, kterého by to bavilo. Co si myslíte, že bych měl teď dělat. Práce ve fabrice mě sice nebaví, ale uživit se nějak musím. Nedokážete poradit, v jakém oboru se (zatím) základním vzděláním se dokážu uživit, kde se to moc neorientuje v technickém oboru a zároveň je plat slušný?
Asi nikoho by nebavilo dlouhodobě pracovat v oboru, který ho nezajímá. I kdyby byl dobře placen, dalo by se to vydržet jenom krátce.
Já bych nehledala jiný obor, ale šla bych naproti tomu, co Vás zajímá a baví.
Podaří-li se Vám najít něco v oblasti IT, zabijete hned dvě mouchy jednou ranou. Vedle práce, která Vás pravděpodobně bude bavit získáte souběžně se studiem i nějakou praxi v oboru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.