Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěli byste mit vlastni stát? (muži i ženy)

Od: mvmv odpovědí: 24 změna:
Třeba 1000 obyvatel, byl by to ostrov vše byste měly vlastní. Sice by šlo o dost starostí ale snad by to nebylo zas tak strašne 1000 lidí nic není.
Vymyslely byste.si vlajku, hymnu, legislativu a tunu dalších věci co je na to potřeba.
Láká vás to nebo raději normální život?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

...lidi jsou strašná verbež,sobečtí,rozmazlení,závistiví,žárliví,kolikrát jsem ráda,že s nikým nemusím komunikovat...takže nechtěla*smich*

hodnocení

2x

Dětský nápad, takhle to nefunguje. Kdo by vás např. živil? Čím byste svitili a topili. Utopie.

nckme
hodnocení

Proč dětské nápad spoustu intligentnich lidí právě něco.takového chce, a s tím zivenim to myslíte jak?

Právě že o inteligenci v této souvislosti pochybuji. Protože inteligentní člověk pochopí včas, že tohle takto nemůže fungovat.

diablo

Co konkrétně myslíte že nemůže fungovat? :*cert*

vilik*
Pokud nebudete zcela soběstační, a to zcela určitě nebudete, musíte se podřídit situaci v okolních státech.
Kolik potravin jste si v tisíci lidech schopni vypěstovat, jakou budete mít měnu a jestli ji budou brát v okolních státech, jak budete získávat věci, které si nevyrobíte, třeba PC, stroje a další, kdo bude učit děti a mládež a kde získáte vysokoškolsky vzdělané lidi například v chemii, aby bylo možno provádět výzkum nebo jen provozovat potřebné technologie, jak zajistíte obranu a dodržování práva...
Je to utopie a vlajka a znak je to poslední, co byste řešil.

diablo - když ti nestačí to co uvádím hned na začátku jako příklad, tak to už samo vypovídá. A Vilík to též upřesnil.

nickmek
hodnocení

Já ani nepíšu. Že to.chci je to jen taková úvaha. Samozřejmě všechno by se dovazelo :D

A všechno by se odváželo? Od odpadků po zemřelé?

nicjmem
hodnocení

1000 obyvatel je zhruba 1 smrt za 2 měsíce :D ale chápu je to blbost nejsem blbec

mathew
hodnocení

2x

Žádnou tunu věcí bych nevymýšlel, protože to není potřeba. Na legislativu by mi snad stačila 1 A4. Nejtežší by bylo vymyslet hymnu*smich*

nickemw
hodnocení

kompletní Česká legislativa ma 200 miliónů řádků takže na něco.tak.malého by nestačila jedna A4 :D
mathew

Já, ale k ničemu 200 milionů řádků nepotřebuji a navíc v České legislativě není nic o sekání rukou a hlav v případě krádeže, vraždy takže bych se do ní ani nedíval...

sekanihlavkrade

no twl sekat ruce a hlavy za takovou blbost *mir*

janm*
hodnocení

0x

Nejlíp sám, pokud bych si mohl udělat stát sám jen pro sebe nějaké území oplotit a ostatní bych tam pouštěl jen v nutném případě. *smich* Společný stát k ničemu, vždy ti nejvypečenější udělají vládnoucí "elitu" a ostatní budou muset dělat na jejich blaho svazováni skličujícími zákony oné elity.*smich*

hodnocení

0x

Nechtěla. Někdy mám co dělat, abych se dohodla s vlastním synem, protože má své nápady, které mi někdy nejdou pod nos. Tak natož nějaký vlastní stát, kde by pobíhalo tisíc lidí a každý by měl nějaký přiblblý nápad, který bych musela jako vládkyně státu řešit. A co Vy? Jaké to máte doma Vy? Vy se nemusíte někomu a něčemu přizpůsobovat? Kolik je Vás doma a kolik máte kamarádů? A všichni se nechají Vámi ovládat? Ono to není tak přímočaré, jak si to představujete. Vymyslet vlajku a hymnu, je to poslední, co by Vás v případě, že byste ten ostrov vlastnil a měl tam 1000 lidí, zajímalo. Podle mne byste začal rychle potajmu stavět nějakou tu bárku, abyste se z toho ostrova dostal se zdravou kůží. A pak, máte to nedomyšlené. Teď si představte, že by se ti lidé mezi sebou pářili a na to vemte jed, že to by bylo to první, do čeho by se pustili s velkou vervou. Takže do roka a do dne, už by tam nebylo 1000 lidí, ale jejich počet by nebezpečně narostl. A teď co s jejich nároky? A víte co dokáže ženská, když jí něco chybí? Nebo když má pocit, že má méně než její sousedka? Tak když tak nad tím přemýšlím a situace na tom ostrově se mi vyvíjí před očima, tak si myslím, že byste asi ani tu loď nestavěl a rovnou raději začal strašně rychle plavat opačným směrem od ostrova a raději se nechal sežrat žralokem, než čelil rozzuřeným ženským...*smich*

P.S.

Podle mne by Vás v tom totiž chlapi nechali samotného. Ti by si vylezli někam na palmu a tam raději okusovali kokosové ořechy a čekali na to, jak to vyřešíte. :-D

nickmwm
hodnocení

Já neříkám že to chci, ptám se ostatních zdali by o to měly.zájem, já.bych určitě o něco takového zájem nemám.
nickmwm
hodnocení

Navíc copak já bych byl "vládce" byla by to demokracie. Republika když už.

No vždyť jsem odpověděla a zároveň položila také několik otázek Vám. Když se ptáte, tak já se zeptala také...;)

nickwmmw
hodnocení

Kdybych o to.stal byla by to demokracie normální prezident já.bych v ohrožení určitě nebyl.

24.05.19 19:30

O. K. :)

lidus*
hodnocení

0x

Ani ne, ale když už tak samozvaný vládce budu já a běda tomu kdo se mi bude stavět. To bych tam asi byla brzy sama, že?

hodnocení

0x
Vymýšlíš vymyšlené. Vyhledej si slovo Liberland a můžeš se u nich angažovat. Jsou to většinou Češi. Jinak svého času byla dost populární hra seccond life, kde bys se taky vyřádil. Tam si můžeš založit vlastní stát a podle toho jak budou tvoje nápady lidem zamlouvat se k tobě budou stěhovat. Není to žádná tahová strategie. Lidi tam nejsou boti ale avataři za kterými sedí u kompu reální lidé. Podle toho, že o hře není slyšet, se zdá že sociální experimenty lidi moc netáhnou .
nick65
hodnocení

Určitě sem o.tom už slyšel, kdyby to bylo moje klidně ale tahle to je k.ničemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]