Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěli byste být miliardarem?

Od: bilkkoo odpovědí: 27 změna:
Ne nijak velkým řekněme tak s 1-5 miliardami, chtěli byste.takové peníze pokud ne proč? Bály.byste se únosu ci vraždy?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mít to jako hobby, to by nebylo šptné

amper1

Povolání?

Uhlobaron.

No, to musí bejt zajímavý povolání...

Mě to baví.

(Vizionář, Divadlo Járy Cimrmana))

vernon
24.05.19 10:52
A to mě ještě švagr přivedl na myšlenku trochu si přivydělat jako finanční magnát.

hodnocení

2x
Jasně že chtěl. Kdo by nechtěl peníze? *smich*
naha
hodnocení

Když ma člověk pár miliónů.prakticky.žádné nebezpečí mu nehrozí.jde práve o.otázku zdali byste ty miliardy vyměnil za nebezpečí.

hodnocení

2x

No zase z druhé strany člověk, který má miliardy, může mít takovou ochranku, která by nebezpečí odvrátila. Ale někdy si to nebezpečí přivodí ti lidé sami. Zrovna včera jsem se na YouTube dívala na jeden příběh, který byl natáčen přímo v soudní síni. Jednalo se o soud, kde žalovala jednoho gigola nejbohatší žena Německa. Ten ji připravil o 20 miliónů eur. Napřed ji svedl a ona se do něho zamilovala. Pak přišel, že prý přejel nějakému mafiánskému bossovi sedmiletého syna a těžce ho zranil. Mafián za to ublížení na těle, chtěl po tomhle milenci 7 miliónů Eur, nebo že ho odkráglují. Tak to ten gigolo řekl své bohaté milence a ta mu přinesla v kufru 7 miliónů eur do hotelu. Měla to být jako půjčka. Jenomže gigolo jí místo vracení dluhu poslal dopis, že když se spolu v hotelu šmajchlovali, tak on si to všechno natočil a že pokud mu ona nedá dalších 20 milonů Eur, tak to všechno pošle novinám. I když je ta dědička BMW miliardářka, (v době kdy se příběh odehrál, byl její majetek odhadován na 20 miliard Eur) tak se vzepřela, nezaplatila a podvodníka a vyděrače dala k soudu. Byl z toho šílený poprask, protože ona byla v té době vdaná a měla děti. Gigola odsoudili a šel "bručet". No a ona měla ostudu jako trám. Jednalo se o Sussane Klatten.

Ale ona asi neměla jinou možnost, protože kdyby mu zaplatila, tak by ji vydíral dál. A kdyby mu měla pokaždé vyplatit tak závratnou částku, tak by rychle zchudla. Tak jí její advokáti poradili neplatit a udat ho. No a na ostudu se už dávno zapomnělo.

Takže podle mne zase až v tak velkém nebezpečí tihle boháči nejsou, pokud se do něčeho nenamočí sami. A já bych to klidně brala, protože já bych tomu gigolovi určitě odolala a do postele bych s ním teda nevlezla. ;) Ne že mi ty miliardy nějak chybí, ale když už se ptáte, tak odpovídám. *smich*

gigolo
hodnocení

Není to tak jednoduche ochranka se dá podplatit, a pak ho může oddelat ochranka sama místo aby ho chránila.

Zatím jsem ale o takovém případě neslyšela. Nemluvím ovšem o mafiánech, tam to možné je a je to i celkem běžné.

nickmem
hodnocení

Ano, asi se to ještě nestalo všeobecně se miliardari moc nevrazdi, okolo 5% miliardaru je nakonec zavražděno což není moc (údaje z netu)

Je jich daleko víc a většinou jsou sprovozeni ze světa někým z rodiny. Manželkou, manželem, dokonce i dětičkama. A je jich víc, než si myslíte. Jelikož mne tyto příběhy baví, tak hodně sleduji rekonstruce takový činů. Je to velmi zajímavé z psychologického hlediska. Je škoda, že u nás není žádný takový pořad. Já sleduji cizojazyčné na YouTube. A tam jich je opravdu hodně. Člověk nestačí žasnout, čeho všeho jsou lidé schopni kvůli penězům.

nickmem
hodnocení

Tak je to.jejich chyba rodině vůbec o tom říkat pak se nemuzou divit že je.někdo že širší rodiny zneškodni.

hodnocení

2x

Já bych ani miliardy nechtěla, těžko skryješ drahá auta, vilu, drahé dovolené , pochybuji, že by miliardář chodil normálně do práce a jezdil pod stan. Měla bych strach o děti, vnoučata, to by asi člověk měl mít ochranku a už by určitě neměl takovou tu svobodu. Ale pár milionů na účtě bych docela uvítala. To má dnes asi dost lidí, bohužel mezi ně nepatřím.

bohac

Tohle je přesně pohled chudého člověka, který dohlédne tak na konec své vesnice. Z celosvětového hlediska není majetek v hodnotě pár jednotek mld korun nějak velký. To si dnes vydělá kdejaký sportovec.

Proč skrývat dražší auta, dražší dovolené? Tomu nerozumím. Oni miliardáři nepracují, že nechodí normálně do práce?

Nevím,za chudou se nepovažuji,mám všechno, co k životu potřebuji,dá se říct, že mám i víc, než stíhám, ale miliardy opravdu na účtě nemám, ba ani miliony.Vy děláte co, že jste v poledne doma? Jste miliardář? Já jsem v důchodu.

A ještě ty miliardy jsou vyváženy kolikrát neskutečnou chudobou větší části populace, to je v pořádku? Takový sportovec je čím tak vyjímečný?

liska5
hodnocení

2x

Ano. Ale zůstala bych stejná, jen bych za to postavila nebo obnovila něco užitečného pro všechny v naší zemi.

nwjw
hodnocení

Takže byste chodila stále.do.práce -_-
liska5

Teď v důchodu dělám na zkrácený úvazek práci, která je mojím koníčkem, tak bych pokračovala. Nevydržela bych jenom se rekreovat.

hodnocení

1x

Dobrá rada a peníze
jsou dvě páky života,
kdo jich rozumně užívá,
ten se světem nemotá.

Člověk může být miliardář, žít si svůj pohodlný život, a okolí nemusí ani nic moc vědět.

hodnocení

1x

Mít je a zůstat rozumný... pomoci rodině atd. Zainvestovat něco prospěšného, aby těch nul ubylo. Jo, myslím, že bych chtěl. :)

Dají se najít i nějaké články, že většina populace je na to nepřipravena a nutně se z toho "zblázní". Většině to spokojenost a štěstí nepřinese. Asi tak.

ben®

clayman - třeba si koupit (zainvestovat) nějaký prospěšný ostrov z rubriky Společnost .

poradte.cz/...

vilik*
Jako v tom vtipu, jak psycholog má připravit výherce na výhru, aby ho z rozrušení neklepla pepka.
A co byste, kdybych vám teď tady dal hlavní výhru, s těmi penězi dělal?
Hned bych vám z radosti tady na fleku půlku dal!
nickkeje
hodnocení

Z jakého rozruseni? Kdyby výhru nečekal ni minimálně tak si nad nebude podvodnou sportku sázet.

mat*
hodnocení

0x

Chtěla bych být miliardářem nebo.. řkou. Také bych něco i rozdala /rodině a kamarádům, nebo opuštěným dětem v dětském domově/...

nickmeme
hodnocení

Aby jste se takto prozradila, první v.řadě je snad investování aby jste mohla rozdat víc čemuž nevěřím nikdo nemůže být natolik dobrý aby někomu.něco dal.zdarma.

lidus*
hodnocení

0x

Myslím, že kdo řekne ne, měl by se léčit. Jasně, že bych chtěla a dokonce bych dokázala utratit hodně, ne, bála bych se jen pokud bych k nim přišla nelegálně. Na rozdávání mám dceru a vnučky, no a také manžela*smich*. Ještě bych rozdala mamince a možná i sestrám ale na charitu ani náhodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]