Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhé pohledy

Od: emil1 odpovědí: 9 změna:

Hezký večer :) Chtěl bych se zeptat na váš názor na to, co si myslíte, když na vás někdo zdlouhavě kouká? Jsem spíše introvertní kluk a stává se mi několikrát do měsíce, že někdo v autobuse (nebo kdekoliv jinde) vystupuje a celou cestu ke dveřím na mě kouká a mně to je samozřejmě nepříjemné a hlavně by mě zajímalo, proč to ten člověk dělá. V mém případě převažují kluci, kteří takhle čučí. Stává se vám to taky? Co si v hlavě říkáte? Jak si to vyložíte?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

@emil1 - co si myslíte, když na vás někdo zdlouhavě kouká?
To by mě taky zajímalo *smich* - občas se přistihnu, jak na někoho zírám aniž bych ho vnímala. Myslím na něco jiného a zaseknu se pohledem kdekoli.

hodnocení

3x

Asi si ten dotyčný říká přesně to samé co Vy. "Proč na mne ten kluk pořád čumí?" Protože kdybyste se na něj nedíval i Vy, tak byste nemohl vědět, že se dívá on. ;)

liska5
hodnocení

2x

To musíte přemýšlet Vy, čím se lišíte, zda něčím upoutáváte pozornost nebo provokujete. Pokud nevíme, jak vypadáte a co máte na sobě, zda se usmíváte nebo šklebíte, tak Vám sotva někdo odpoví. Třeba jste někomu slavnému podobný/?/.

Možná je to jen Váš pocit citlivého introverta, že se pozornost obrací jen na Vás. Máte na vybranou reagovat - usmát se, pokrčit rameny, zeptat se, jestli má dotyčný nějaký problém...Nebo se otočit a dívat se jinam.

72mona
hodnocení

2x

A já myslela, ze všichni čučí do mobilu... ;)

Dlouhý pohled ve zvířecí říši je známý. I mně říkávali "nezírej, není to slušné".

Pokud to někdo dělá, tak o tom opravdu třeba neví (myšlenkami je jinde, jak už tu bylo řečeno), nebo je zpomalený (ano, i takoví jsou - zatímco někomu bleskne hlavou celá pohádka, jiný je teprve u "bylo nebylo"), nebo se mu líbíte...a nebo nelíbíte.

Jako lidé jsme hodně zaměření na verbální komunikaci, ale i neverbální j důležitá. Pohledem totiž odhadujeme toho druhého. Dlouhy pohled tedy může být i testem reakce. M.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. A jak vy víte, že... na vás někdo zdlouhavě kouká? ... a celou cestu ke dveřím na mě kouká ...? Já, když si hledím svého, tak ani nevidím zda na mně někdo kouká nebo ne. A ještě zdlouhavě. To znamená, že vy sám zdlouhavě koukáte po druhých, tak oni jen vaše pohledy opětují a snaží se pochopit, proč na ně tak čučíte. Když vám to vadí u druhých, sám to nedělejte a budete mít pokoj. Ida

liska5
hodnocení

2x

To jsem jednou stála na konci polprázdné tramvaje a všichni se postupně vykláněli, aby se na mne podívali. Na nohy. Měla jsem vysoké kozačky na tom širokém podpatku. Docela mne ten zájem těšil, že jako asi vypadám skvěle. Až doma jsem pochopila. Kolegové si ze mne vystřelili a na ty mohutné podpatky mi zezadu nalepili z časopisu vystřižené: ZARUČENĚ // 1.JAKOST. Druhý den jsem zjistila, kteří to byli. Jeden dostal do vystřelovacího deštníku dávku těch drobných papírků z děrovacích štítků. Na zastávce prý vytáhl deštník a pokropil oblakem bílých teček spolucestující. Druhý /nekuřák/ se zas nevědomky domů vláčel s masivním popelníkem v aktovce.

vilik*
Tak něco podobného se mi kdysi taky stalo, i když mně místo ostudy byla "jen" udělena pokuta od silniční kontroly, protože ti blbci mi vylepšili samolepkou, vystřiženou do specifického tvaru, čelní světla.

hodnocení

2x

"Stává se vám to taky?"

Nevím *nevi*, já po nikom nečučim, takže ani nevidím, jestli někdo čučí po mě. A jestli Vás to tak rozčiluje, zeptejte se přímo dotyčného. Třeba se dozvíte něco zajímavého ;).

hodnocení

0x

Důvodů může být mnoho, budto jste mimořádně krásný, nebo nosíte zelené, červené nebo fialové vlasy či podobné výstřelky módy. Ale také je možné, že čučí na pěkné děvče, které vidí vedle vás.My na to fakt nepřijdeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]