Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledání práce po padesátce?

Od: karelkas odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, před časem jsem skončil v zaměstnání, kde jsem pracoval skoro 15 let. Jsem padesátník a vím, že řada firem se na to dívá negativně. Rozesílám životopisy, ale když přijde odpoveď, tak maximálně, že vybrali jiného uchazeče. Rád bych získal práci v administrativě nebo prostě něco fyzicky nenáročného, ale mám obavy, že "kvůli věku" budu mít hledání težké? Chci se zeptat zda nevíte, jak na to, abych rychle našel novou práci někde kde jim nebude "vadit" že už mi není dvacet. Na úřadu práce mi moc neporadili. Děkuji! KK

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím,v administrativě je lidí dost a je problém bez tláče se tam dostat, ale ve stavebnictví je nedostatek a 50+ není problém!

hodnocení

1x

Přesně jak píše kolega - pokud hodláte jen nalézt teplé místečko a přehrabávat papíry zprava nalevo, tak to asi budete mít skutečně problém. Zato pokud jste schopen a ochoten dělat něco smysluplného i rukama, tak se o Vás poperou - ať jste padesátník, nebo ne. Nevím odkud jste, ale třeba u nás v podniku sháníme poměrně dost lidí bez ohledu na věk.

hodnocení

0x

Je to bída, nikdo je nechce. A přitom mají dalekoo větš í chuť dopráce a mpraxi než mladí. Stejně na tom byl manžel, denně jsem rozsílala životopisy, ale všechna výběrová řízení jsou jen mpro formu. Jako vš to zkoušel i na místa, třeba sš a tam mu zase řekli, nže vše necchtějí. Naonec ho zachránil ošklivý úraz a invalidní důchod.

dane

No právě, mají zkušenosti, chut pracovat, tak proč se neživí jako OSVČ?

No nevím, záchranu ošklivým úrazem a následné flákání doma si snad raději nechám ujít. Z toho by mi do týdne drblo. Pade už mi taky bylo, nejsem OSVČ, jsem zaměstananec a vydělávám si prachy, jaký jsem nikdy neměl - právě proto, že to, co leze ze škol je sice mladé, ale tím výhody končí. Většina má katastrofální znalosti a dovednosti, takže i ti, co jsou ochotni makat, se musí velice moc učit - a od koho asi?

pb®
hodnocení

0x

Řekla bych že na poštu na přepážku by vás vzali. Taky sestřiček je velký nedostatek. Třeba moje zubařka vzala po měsících hledání Ukrajinku bez pařičného vzdělání. Prostě jen někoho, kdo je schopný zvedat telefony a objednávat lidi, když ona ošetřuje pacienta. Nic jiného po ní nechce. I obvoďáci se potýkají s kritickým nedostatkem sestřiček.

lidus*
hodnocení

0x

Po padesátce se na vás dívají tak jako na absolventku bez praxe co se v sobotu vdala a jistě půjde na mateřskou. Prý je nyní práce dost ale vím od personálního ředitele, že o "staré" zájem nemají. Pošta vás vezme, můžete vozit balíky nebo doručovat poštu, na přepážku zapomeňte.

hodnocení

0x

Tak třeba u nás jsou v administrativě volná místa už dlouho a marně se někoho pokouší sehnat. Ono to chce i kvalifikaci (angličtina, excel, logické uvažování), věk pak nehraje roli. Ale jestli myslíte jen zakládání lejster do šanonu, tak to bohužel. :)

hodnocení

0x

Tak já třeba zrovna akutně hledám kolegu do kanceláře. Je potřebná komunikativní němčina, aspoň rámcově se orientovat ve strojních součástech, a pracoviště je střední Morava. Věk není důležitý.

Jinak seznam volných THP pozic má u nás 13 položek - všechno jsou to ale místa s kvalifikací. Jakou máte vy?

hodnocení

0x

@karelkas - novou práci někde kde jim nebude "vadit" že už mi není dvacet
Věk nemusí "vadit" v případě, že můžete nabídnout něco, co potencionální zaměstnavatel zrovna potřebuje. Co si představujete vy jako administrativní nebo nenáročnou činnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]