Nejste přihlášen/a.
Anděl, Panenka, Tři kříže, Japonečka, Severní vítr, Na Okoř je cesta, Pampelišky... to bych se upsala, mám zpěvník starý 50 let a stále přibývají a pak ještě koupené Zpěvníky. Hodně štamprdlí znamená závěr s Carem Báťuškou a Kaťušou-rusky.
No jo, to já také, ráda hraju Palečka a Janíka, Plíhala, Daňka nebo Hop trop, ale problém je, že málokdo zná slova. Potřebuji zařadit nějaké všeobecně známé, aby si všichni zazpívali,jako třeba "Kdyby tady byla... nebo Slavíky z Madridu" jenže mě jich moc nenapadá...
Není problém slova vytisknout, také to děláme, rozdáme a po akci sebereme na příště. Ty co jsem napsala jsou notoricky známe, ty umí všichni ale např od Tučného nebo od Martinové to už se nechytají. Jelen, to už se nechytám ani já. U ohně snad jde o to si zazpívat a tak klidně může být i Beskyde, Beskyde a spousta dalšího i lidovky.
Vše od Brontosaurů, Spirituál kvintet, Suchý - Šlitr, Karel Kryl, Kameloti - Roman Horký, Čechomor, Zuzana Navarová - Nerez, Vladimír Mišík, Jarek Nohavica, Karel Plíhal,Wabi Daněk...A na další si momentálně nevzpomenu, je jich moc
Všechny, které uvedli předchozí rádcové. Brontosaury, Nedvědy, Spirituál, Hop trop, Žalman, Míša Tučný, Wabi Daněk, Wabi a Miki Ryvolové, Pavel Dobeš, někdy i Ivo Jahelka, Kameloti,...
Ale dá to někdy fušku. Třeba Spirituál kvintet hraje nádherně, ale ty prolínající se hlasy, druhé hlasy a ten stříbrný sopránek Zdeny Tichotové jen tak nikdo nezazpívá. Spirituál je lepší poslouchat, při vlastním zpěvu to člověk jen przní. A to si Spiritál nezaslouží. Jaga.
Wampe a Jaguš, mám ještě maskáčové kalhoty z dob, kdy jsme jezdili na všechny ty Porty, Dostavníky, Slunovraty, Chvojení, Zahrady... A obleču je! Jen vyrazit. Ale teď už to nemá ten náboj ani tu romantiku, jako před r.89´.
Bydlím kousek od Svojšic, kde se před lety pořádaly na jaře Slunovraty, na podzim Letorosty. Dělala jsem tam i pořadatele. Dokázalo se sejít i 13 tisíc lidí. Já sama jsem měla doma partu z tábora, kam jsem jezdívala a bylo jich, že nebylo kam šlápnout. Byly to krásné koncerty, škoda, že je už "vodnes čas." Lidé se nechodili ožrat, ale za písničkami a podle toho se i chovali.
Wampíku, to bych Vás tedy chtěla slyšet zpívat. Když slyším zpívat Zdenu Tichotovou Půlnoční vlak, mám pokaždé husí kůži, jak je to krásné. Jaga.
Jaguško, Svojšice byla naše srdcovka! V Pardubicích jsme spali venku v parčíčku vlevo před vlakovým nádražím. Kolem odbočovaly vozy MHD. Večer už do Svojšic nic nejelo. Krásná to doba byla! I dřevo jsme si později vozili, lesy kolem byly totálně vysbírané. To už jsme jezdili s partou v Avii. Jednou jsme si stáhli k ohni na louce Karla Plíhala, nalejvali ho čajem z kotlíku a on nám celou noc hrál a zpíval. Před nedávnem jsem ho potkala /po 30 letech!/ v lázních. Štíhlej byl, dal se na zdravý životní styl. Přesto jsme zašli do cukrárny.
Svojšický slunovrat jsem milovala, jezdili jsme tam každý rok. Dokonce jsme se jednou dostali po konci koncertu na noční sejšn muzikantů. Poprvé jsem tam slyšela Kameloty, no prostě hromada nádherných zážitků.
Ale právě proto jsem už moc rozcapená a na dnešních festivalech mi vadí nekonečné žvanění a řvaní do písniček.
Conconi, a byl taky ročník, kdy vytrvale pršelo. Seděli jsme v gumových pláštích, déšť nám stékal s klobouků, ale bylo plno a zpívali jsme. Lidi si pomáhali. Jedni na suchým lihu pod břízama nahoře vařili čaj, druzí nad nimi drželi igelit. Neznali se a podělili se. Za čaj dostali sušenky... A když to skončilo, tak tam byl pořádek. A za Kamelotama jsme jeli do údolí Oslavy na Ketkovský mlýn pod hrad Ketkovák.
To jsme pamětníci!
Ten rok, co Svojšice propršely jsem tam byla s manželem Kolem šesté večer šel zalézt do stanu a nějak nechápal, že já tam v gumáku až na paty stála po kolena v blátě až do konce. Ale já ty písničky mám strašně ráda a dodnes mě dokáže naskočit husina třeba z Marien.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.