Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jak často jíte maso a kolik ho tak snesete? Já ho mám rád, teď jsem ho měl skoro pořád, k tomu jedna grilovačka ve čtvrtek, druhá včera a už cítím, že bych si měl od něj dát tak na 10 dní pauzu) Už jen kvůli tomu, jak dlouhou dobu probíhá trávení masa a další. Moje otázka je směrovaná dost individuálně, když pominu záležitost krevních skupin (člověk s krevní skupinou nula má jinou "toleranci" k masu než ostatní krevní skupiny - lovci/ sběrači - A,B, AB krevní skupiny, zestručněno). Minimálně 14 dní bych ted měl byl vegeratrián alespoň
) Ale napiště mi, jak to máte, nebo zda jste si tuto otázku pokládali.
jedubabi, dokud je člověk zdravý, tak mu většinou vyhovuje co a jak jí. Když pak ale začne mít zdravotní problémy, měl by se nad tím, co konzumuje zamyslet. Doktoři o tom většinou nemluví, (proč taky, přišli by o pacienta), takže se člověk musí pídit a pátrat a zkoušet sám. Od té doby, co jsem tohle pochopila, jsem sama sobě v tomto odvětví "výzkumníkem". A docela mi to jde. Krome únavy mě opustily i všechny tehdejší zdravotní problémy.
To "tělo", o kterém říkáte, že si řekne co chce jíst, totiž není ani tak Vaše tělo, jako bakterie ve střevech, které rozhodují, na co máte nebo nemáte chuť. A většina z nich jsou docela potvory. S takovou kandidou, když se pomnoží na úkor ostatních, se dost špatně bojuje. Takže až začnete mít nějaké zdravotní problémy, zkuste zapátrat, co je ve vaší stravě špatně.
Tady opravdu platí, že prevence je lepší než léčba. Držím palce, ať Vám zdraví vydrží co nejdéle.
Jím maso podle momentální chuti. Někdy méně, někdy třeba více. Nejíst maso, je módní, ale nezodpovědné. Řada lidí maso nejí, ale když se jich zeptáte proč, tak se rozumné odpovědi nedočkáte. Člověk je všežravec, maso obsahuje různé prvky, které tělo potřebuje (a zvláště mladé tělo). Stejné je to dnes s bezlepkovou stravou. Módní je nejíst lepek, ale pro zdravého člověka je to nebezpečné. Bezlepkové potraviny byly vyvinuté kvůli celiakům. Stačí si na webech něco o tom přečíst. Ne bezhlavě blbnout.
Maso jím prakticky každý den, ale zásadně v malém množství. Tedy i na grilovačce se raději zaměřím více na zeleninu či ovoce.
Dříve jsem byl schopný sežrat 500g steak + ještě se dojíst špízy. Ale přišel jsem na to, že tudy cesta nevede.
To nevede. Já třeba celý minulý týden a ještě předminulý týden měl k obědu maso v menším množství, minulý týden také ale ve čtvrtek jsme po práci a v rámci oslavy narozenin kolegů a kolegyň narozených v květnu měli cyklovýlet a grilovačku s tím spojenou, tak tam jsem měl dva steaky a půlku kuřecího, o který se semnou rozdělila kolegyně, co už nemohla. V pátek také bylo maso v malém množství a včera řízky k obědu a večer dva malé steaky na grilovačce, krkovička, veganská čína a tofu klobásy (kamarád je vegetarián). Takže už na sobě cítím, že je nutné maso vypustit alespoň na týden, protože to celkem bolí pak)
Maso nejím asi 15 let. Trvalo mi ale dlouho, než jsem se ho vzdala úplně. Milovala jsem ho! Ale bývala jsem často dost unavená, bez energie, byla jsem schopná usnout naprosto kdekoli. Dlouho trvalo, než jsem si byla ochotná připustit, že je to po mase. Nechtěla jsem být bez masa úplně, tak jsem přešla alespoň na šunku. Krůtí dvakrát uzenou šunku jsem fakt milovala a nechtěla jsem se jí vzdát. Ale ta následná únava mi za to chvilkové potěšení nestála. Dneska jsem si zvykla, o maso nestojím a ani po něm netoužím.
Mimochodem, jsem krevní skupina A a knížka o krevních skupinách mě přiměla nad jídlem víc přemýšlet. A úplně nejvíc mi pomohla knížka Fit pro život. Na rozdíl od svých vrstevníků jsem zatím fit, zatímco oni už vymetají všemožné doktory a trpí nemocema, o kterých jsem předtím ani neslyšela.
Já se bez masa i obejdu pár dní ale vím, že ho mé tělo potřebuje a že je na něj zvyklé. I když se ho snažím místy omezovat, jde to. Únavu s ním spojenou jsem zatím řešil jen jednou, když jsem jej nejedl a přešel třeba na "zdravou stravu" a na obědy chodil do zdravé jídelny, cítil jsem se lépe než po kafi mnohdy a také jsem měl pocit, že jsem se i zasytil. Jinak to, co píšte je pravda, člověk by měl nad tím, co jí přemýšlet a stanovit si i v tomto priority. Na zdravě hodně záleží, protože imunita sídlí ve střevě
Ano, tuto otázku jsem si pokládal. Maso téměř nejím, spíše vyjímečně a pouze rybí, pro představu to je tak 2x někdy 3x za rok...K plnému jezení masa se nechci vracet, zdravotně se totiž cítím líp, když jsem maso konzumoval denně cítil jsem se jak tupý těžký sud, ale jistě je to na zvážení každého.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.