Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbité sklo v hokeji tento týden

Od: templi odpovědí: 6 změna:

prý teď př zápase tento týden ve slovensku se nějak posunul blok arény nebo rozbilo sklo a museli tam montovat něco nového (Tuším Francie-německo., ale ne jistě) máte info, nebo video jak se to stalo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

templi
hodnocení

Našlo s eto?

hledam
hodnocení

0x
a odpoved?

pavelpavel*
hodnocení

0x

Kdysi jsme se dohadovali jestli je to sklo nebo plexisklo. Koukal jsem na to kdysi osobně v aréně a je to sklo. Kdyby nebylo, nerozletělo se to na střepy.

jentak*
hodnocení

0x

Není to plexi. Je to polykarbonát. Stejný materiál, jaký se používá na policejní štíty apod.

Pokud se to rozletelo na drobne strepy, tak to nebylo z polykarbonatu, ale z temperovaneho skla. To se stale pouziva, hlavne podel boku, utrestnych lavic a pod. a to z duvodu nesrovnatelne mensiho zkresleni obrazu nez u polykarbonatu.

Vic narazuvzdorny nez sklo je polymetylmetakrylat (plexisklo), ktere se take pouziva a to hlavne za brankami a v rozich. Tedy tam, kde nejcasteji dochazi k narazum.

Opet se pouziva hlavne kvuli vynikajicim optickym parametrum.

Pouziti polykarbonatu, ktery se takepouziva, se pozna tak, ze chybi sloupky drzici vyplne. Misto toho se pouzivaji spony, drzici jednotlive desky u sebe.

Obrovska vyhoda polykarbonatu je prakticka nerozbitelnost, ale zase ma horsi opticke vlastnosti, obvzlast u zahnutych rohu a relativne snadno se oproti sklu nebo plexisku poskrabe.

pavelpavel*

O nic nejde jen o zvědavost. Četl jsem, že je to tvrzené sklo a dle střepů bude. Kdysi jsem koukal osobně na stadionu a škrábal klíčema do toho skla a očividně to plexi nebylo. Viděl jsem střepy ve videu v bočním skle takže ano bylo to u střídačky. Takže to není plexi, ale nějaké tvrzené sklo tak. Zrovna jsem našel další video a střepy hned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]