Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nadměrná tvorba pih a jejich občasné svědění

Od: gt odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, ještě než se vypravím na kožní řešit záležitost vén (pih), tak bych se chtěl zeptat, zda jste někdo řešili obdobnou věc, jako je nadměrná tvorba pih (a to maličkých pih) na rukou, na obličeji, zádech, rukou.. Dříve se mi tolik pihy nedělaly, maximálně po opálení, to mi na zádech vyskákalo pár pih ale některé zmizely a než se tak stalo, tak i zčervenaly. Momentálně se mi začalo dělat povícero pih v obličeji, některé jsou malé, nevystouplé, další jsou vystouplé. Celkem jich je 6 v oblasti obličeje, z toho dneska ráno jsem si všiml jedné, která zničehonic "vyrašila" jedna hned vedle levého obočí. Včera jsem ji tam ještě neměl. Pihy v oblasti krku občas svědí, to samé v obličeji ale není to zase tak pravidelné.

Vím, že pihy vznikají v reakci na světlo a souvisí s tvorbou hormonu melatoninu, hormonu spánku a že by člověk před spaním neměl alespoň tři hodiny koukat do telefonu/počítače.. Tohle se snažím omezovat ale přesto bych se chtěl zeptat, zda někdo tuto zkušenost má a čím eventuálně (nejlépe nějakou babskou radou) se pih zbavit mimo chirurgické ošetřetní (prý nějak zabírá tea tree olej, ale to jsem nezkoušel).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zapomente na babské rady - aspoň do okamžiku, než za sebou budete mít lékařskou prohlídku.

gt
16.05.19 09:04
hodnocení

Ano

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]