Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se se mnou nikdo nebaví?

Od: sweetsabrina odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny! Prosím poraďte nějak..i když nevím jak, spíš se potrebuji jen vypsat... Jsem v 8. třídě a můj problém je ten, že se se mnou nikdo nebavi. Jsem bohužel tichý typ tak asi se nemám čemu divit, ale stejně. Pořád sedím ve škole o hodinách v lavici sama, o přestávkách také, když máme mít dvojice zbydu vždy sama atak dale. Je problém za někým jít a začít se s ním bavit, protože nevím o cem. Ostatní holky mají úplně jiné zájmy než já a co si mám s nima jako říct, když např. baví se o serialu, který já neznam, baví se o zpěvácích, který neposloucham tak co? :(( Za měsíc jedeme na vodácké soustředění máme si udělat trojice do stanu a na mě nikdo nezbyl a do dvojice se mnou nikdo nechce mrzí mě to a často k vůli tomu u brečím .. prosím zadny "hejty", už jsem sem nekolikrat psala a vždy se nasel nekdo kdo tě prostě uráží. Tak dekuju♥

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

1x
V životě je to tak, že buď je někdo natolik silný nebo důležitý, že se ostatní přizpůsobují jemu, nebo není. Pokud není a nikoho nepotřebuje, tak v pohodě. Pokud ale někoho potřebuje, musí se mu přizpůsobit.
Všelijaká nařízení o rovném přístupu jsou sice pěkná a mnohdy potřebná, ale rovný přístup nikdy nemůže vyřešit osobní antipatie nebo dokonce averzi. S někým prostě ve stanu bydlet nechci, i kdybych s ním nakrásně musel třeba trávit pracovní dobu. A u vás se podle vašeho popisu izolace budovala pěkně dlouho.
Vy se buď okolí alespoň částečně přizpůsobíte (třeba tím, že budete hledat takový kolektiv, kde si budete s ostatními rozumět, nebo alespoň v tom vám okolnostmi daném hledat společná témata k rozhovoru), nebo budete muset spát pořád ve stanu sama a doma budete kvůli tomu často brečet.
Za rok půjdete do nové školy, asi bych zkusil vydržet a budoval nové vztahy až v novém kolektivu. Přesto už i v tomto můžete zkusit fungovat. Minimálně si uvědomte, že samotný člověk to má (nejen) ve škole těžší. Úkoly při nemoci, vysvětlení látky, dělba práce při vypracovávání otázek ke zkoušce a mnoho dalšího se prostě lépe dělá ve více lidech.
Poslal bych vás hned k psychologovi, ale nemyslím, že jste na tom tak špatně, že jste už vyčerpala jiné možnosti a že by vám tedy nějak významně pomohl. Spíš i myslím, že by vám pocit z jeho návštěvy bez vaší předchozí snahy o zařazení do společnosti spolužáků nebo po zlepšení vzájemných vztahů při změně kolektivu mohl být nepříjemný. Pokud ovšem začlenění sama i po vašem pokusu nezvládnete, asi vám moc jiných variant nezbyde.

liska5
hodnocení

1x

Tak zkus hledat i jinde, než ve třídě. A nejlépe podle svých zájmů. Všude jsou nějaké kroužky, kluby, sbory, kurzy, výlety,... Ono jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Když se směrem ke kolektivu neprojevuješ, tak je ani nenapadne počítat s Tebou, natož se s něčím na Tebe obrátit. Z Tebe vyzařuje, že nemáš potřebu se s nimi bavit, tak oni Tě neberou. Tobě by přitom stačila jedna dobrá kámoška. O čem se bavit? Tak aspoń vtipně okomentuj něco, co se kolem děje. Zapoj se do diskuse, která zrovna není o seriálu. Zasměj se s ostatními. Zeptej se na něco, třeba ohledně oblečení, jestli se to k něčemu hodí. Možná Tě mají za namyšlenou. To tak bývá, když někdo nemluví. Začít ale musíš Ty.

iz*
hodnocení

0x

Savrino,

ty sama se s nikým nebavíš, nezajímá tě, na co se dívají a co poslouchají tví spolužáci. Nemáš se s nimi o čem bavit. Nejlépe se baví o tom, co člověka zajímá. Zkus si hledat kamarády tam, kde se scházejí lidé s tvými zájmy.

dekt
hodnocení

0x

Někdo je tak výřečný, že nemusí nic dělat a má kolem sebe plno přátel. Někdo to má zase jinak, že mezi ostatní nezapadne.. Když nemáš takovou tu průbojnost a jsi celkově tichá, musíš udělat něco, čím by jsi zaujala. Ty se svou povahou potřebuješ, aby ti ostatní přišli za tebou, oslovili tě, protože ty to neumíš. A tím, že něco dokážeš, to je jedno - cokoli - lidi kolem sebe tím zaujmeš, budou tě brát a cesta k nim bude lehčí.

maruka15
hodnocení

0x
Vím už je to dlouho, co jste tohle psala mám to úplně stejně. Chodím do 6. třídy a taky se se mnou nikdo nebaví, mám pár rad co by mohlo pomoct. Může pomoct ce zkusit chovat jako ostatní, bavit se s nimi o škole (třeba jaký učitel se jim zdá nejlepší a který ne), i když něco vám udělaji tak na ně nebýt naštvaný (když se jedná o maličkost), jinak změnit školu, nebo si zajít za psycholožkou.
Omlouvám se za pravopisné chyby. Maruka15
Máš rady pro druhé... Proč je nepoužiješ i pro sebe?!
Nebylo by vhodnější místo psaní omluvy těch pár chyb opravit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]