Nejste přihlášen/a.
Hledám inspiraci, jakou si koupit rybu. Na kaprovi nic extra nevidím, pstruh taky nic zvláštního, chutnala by mně makrela, pokud by v sobě neměla tu hořkost, kterou se mi nepodařilo zcela odstranit, byt jsem si myslel, že ano.
Vzpomínám si, jak jsem v dětství jedl grilovanou rybu v Maďarsku. Byla hrozně dobrá, problém je v tom, že nemám tušení, co to bylo za rybu.
Dobrý den, dávám přednost "klasice" - smažený kapr, který je před obalováním potřený česnekem a na talíři pokapán citronem. Ostatně, tím česnekem zřejmě nezkazíte žádnou rybu (a také potlačite eventuální pachuť). Výborná je i uzená makrela. Zdravím!
Nejlepší ryba je prase!
Ale vážně - záleží jak kterou upraqvíte a ochutíte např makrela a hořká?Asi jste ji vy nebo kdo,ji připravoval řádně neopláchnul ve vodě zejména dutinu břišní po vyjmutí vnitřností-tam zůstávají zbytky krve a je to pak hořké!Pstruh když se udělá dobře je vinikající,Jinak velice dobré byly čudly (neví jak se jmenovali) v Bulharsku-nachytali jsme jich koš pak tak jak byli se pražili obalené ve směsi mouky papriky a koření... místo slaných tyček nebo chipsů-super!Jinak místo kapra mám raději amura.A vynikající byl uzený sumec co nám donesl na okošt kolega z práce-rybář.
Ještě z ryb prodávaných v česku co jsem měl je dobrá treska a mám rád makrely-na grilu na dřevěném uhlí..co dodat? žel v paneláku toto nelze, dále pak byl třeba dobrý halibut.
Ale to víte že opláchl a zvlášt dutinu, tu opravdu hooodně pořádně a hoodně dlouho, odtranoval jsem odtam krev, takže nechápu, proč je stále nahořklá. Dělal jsem ji v pečence na másle. Předtím jsem zkoušel podle rady na sádle a na pánvi a to nebylo vůbec dobré. Pstruha jsem měl v restauraci a u švagra a ani jednou mě nenadchnul.
Zkuste sivena (naše nejoblíbenější - lepší maso než pstruh, méně kostí) - dá se koupit obvykle v nějakém rybářství, pak losos, candát a pražma - třeba v Lidlu. Na přípravu je nejsnadnější losos.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.