Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká ryba vám chutná?

Od: rodic odpovědí: 25 změna:

Hledám inspiraci, jakou si koupit rybu. Na kaprovi nic extra nevidím, pstruh taky nic zvláštního, chutnala by mně makrela, pokud by v sobě neměla tu hořkost, kterou se mi nepodařilo zcela odstranit, byt jsem si myslel, že ano.

doplněno 06.05.19 01:07:

Vzpomínám si, jak jsem v dětství jedl grilovanou rybu v Maďarsku. Byla hrozně dobrá, problém je v tom, že nemám tušení, co to bylo za rybu.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Sumeček americký. Kupovali jsme ho tu chovaného v sádkách. V každé kádi v řadě byli vždy o pár cm větší. Chov dávno skončil, ale pořád to je pro mne výborná ryba. I místo kapra na vánoce jsem ho smažila. Z našich rybníků pak štika.

liska5

Tenhle sumeček je bez kostí, má jen jednu trojúhelníkovou kostru.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, dávám přednost "klasice" - smažený kapr, který je před obalováním potřený česnekem a na talíři pokapán citronem. Ostatně, tím česnekem zřejmě nezkazíte žádnou rybu (a také potlačite eventuální pachuť). Výborná je i uzená makrela. Zdravím!

hodnocení

1x

Nejlepší ryba je prase!

Ale vážně - záleží jak kterou upraqvíte a ochutíte např makrela a hořká?Asi jste ji vy nebo kdo,ji připravoval řádně neopláchnul ve vodě zejména dutinu břišní po vyjmutí vnitřností-tam zůstávají zbytky krve a je to pak hořké!Pstruh když se udělá dobře je vinikající,Jinak velice dobré byly čudly (neví jak se jmenovali) v Bulharsku-nachytali jsme jich koš pak tak jak byli se pražili obalené ve směsi mouky papriky a koření... místo slaných tyček nebo chipsů-super!Jinak místo kapra mám raději amura.A vynikající byl uzený sumec co nám donesl na okošt kolega z práce-rybář.

Ještě z ryb prodávaných v česku co jsem měl je dobrá treska a mám rád makrely-na grilu na dřevěném uhlí..co dodat? žel v paneláku toto nelze, dále pak byl třeba dobrý halibut.

rodic
hodnocení

Ale to víte že opláchl a zvlášt dutinu, tu opravdu hooodně pořádně a hoodně dlouho, odtranoval jsem odtam krev, takže nechápu, proč je stále nahořklá. Dělal jsem ji v pečence na másle. Předtím jsem zkoušel podle rady na sádle a na pánvi a to nebylo vůbec dobré. Pstruha jsem měl v restauraci a u švagra a ani jednou mě nenadchnul.

jezevec*
hodnocení

1x

Za mě rozhodně tuňák (samozřejmě čerstvej, ne z konzervy!) a platýz...

hodnocení

0x

Kapr na bobkových listech, ten mi chutná.;)

no
hodnocení

0x

Zkuste candáta.

no

Dostala jsem o Štědrém večeru smaženého candáta s bramborovým salátem a mohu říct... kam se hrabe kapr. Byla to lahůdka! Candát byl potřený česnekem + nějaké koření a v klasickém trojobalu.

hodnocení

0x

Když rybu, tak mořskou štiku, nemá kosti. Myslím v těch částech, které jíme.

hodnocení

0x
Nedám dopustit na pstruha na másle. Nejlépe potoční. Taktéž candát nemá chybu.

hodnocení

0x

Kromě nějakého hejka co má víc kostí než masa mi chutná snad každá ryba.

Nejde o druh, jde o způsob přípravy. Makrela je skvělá na gril, kapr na smažení, péct se dá asi každá ryba.

Error: Service usage limit reached. Please wait a while and try again.

hodnocení

0x

Nedávno měli v LIDLu filety z tuňáka. Není to zrovna levné, ale lepší rybu jsem snad nejedla. Pak asi losos a tilapie.Nemám ráda ryby s kostmi.

Pro mě tuňák není ryba*smich*

hodnocení

0x

Pokud opominu syrového lososa, který mi chutná neskutečně, tak pak je vynikající tilápie nilská.

rodic
hodnocení

Tilipánie nilská, kde se dá koupit?

U nás jí mají normálně v obchodě s drůbežím masem. Tuším 150 kč za kilo.

rodic
hodnocení

O jaký obchod se jedná? Nějaký řetězec?

hodnocení

0x
Vy milovníci ryb. Nedělejte mi chutě. :) Znam lososa, kapra a pstruha, jinak to ostatní jsem nejedla. Ale věřím, že je to dobré.
doplněno 08.05.19 06:13: Ještě jsem jedla mečouna, makrelu, ale tu moc nemusím a pražmu.

hodnocení

0x
Halibut, mahi-mahi a wahoo. V tomto poradi.
Kapra jenom na vanoce, losos je proflaklej a vsedni, tunak obycejnej.
rodic
hodnocení

A kde jekoupím?

amy®
hodnocení

0x

Zkuste sivena (naše nejoblíbenější - lepší maso než pstruh, méně kostí) - dá se koupit obvykle v nějakém rybářství, pak losos, candát a pražma - třeba v Lidlu. Na přípravu je nejsnadnější losos.

hodnocení

0x

Podívejte se do tohoto zásilkového obchodu. Vyťukejte do rámečku Vaše směrové číslo podle bydliště a vyskočí Vám nabídka, kdy Vám objednávku dovezou až domů. Dá se tam koupit ta ryba "mahi-mahi"a mnoho dalších. Je lepší mít doma velký mrazák a objednávat jednou za čas.

bonfood.cz/...

ella12*
hodnocení

0x

candát top, pak losos

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]