Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vznik nových písniček

Od: slavo® odpovědí: 2 změna:

Vznikají v současné době taky takové krásné písničky jako se zpívaly v 70 - 80 letech?

např. cizí - I Only Want to Be with You nebo Congratulations a jiné.

nebo české - já jsem Tvá neznámá nebo Taky jsem se narodil bos a jné.

Každému se asi líbí něco jiného, ale v současnosti u mladých slyším samé du,du,du nebo tu, tu ,tu

Mám na mysli hlavně písničky příběhové - např. přezpívaná teď hádej nebo originál snad česká poslední kovboj

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není tolik romantických autorů a ani autorů, kteří mají rádi líbivé melodie. Dříve otextovávali třeba převzaté melodie takoví borci, jako např. Michal Bukovič, Jiří Grossmann, Zdeněk Borovec a další. Dnes převládá hudba, kde melodii hledáme jen těžko. Kde jsou časy, kdy např. Jiří Zmožek chrlil jeden hit za druhým. A o kvalitní texty je také nouze. Proto také nic z toho nezůstává v paměti. Jedním z mála dobrých textařů je dnes Lou Fanánek Hagen (vlastním jménem František Moravec). Kromě textů pro svojí kapelu, píše pro řadu dalších zpěváků.

vilik*
Já na to navážu.
Je spousta líbivých melodií i pěkných textů i dnes, jen je mnohem větší výběr a proto převládají ty nejkomerčnější věci, i když jsou často zcela blbé. Musíme si uvědomit, kdo je takový typický konzument.
Proto možná nejsou ty dobré tolik vidět, ale určitě existují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]