Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaké jsou novější (třeba 21. století) legendy/nevysvětlené záhady týkající se přírody - třeba zvířat nebo nějakých přírodních úkazů (ne katastrof)? Děkuji
Dobrý den, viz odkaz je zajímavá událost, která zřejmě nemá ještě jasné a zcela přesné vysvětlení. Zdravím!
elisa24 - ovšem, je to 21. století, není to katastrofa (pro místní je to už normální) a je to z přírody .
Zkuste si v knihovně prolistovat pár čísel časopisů Enigma a Záhady. Já se k nim občas dostávám díky výměně časopisů mezi přáteli. Velkou část obsahu časopisů tvoří duchařina, UFO, prastaré záhady a podobné, ale najdou se i texty o zajímavých přírodních úkazech, vyhynulých(?) zvířatech, málo známých léčivých účincích některých rostlin atd.
Bimbam,tak zrovna enigmu si dovolím zkritizovat. Konkrétně poslední číslo,které jsem četl,obsahovalo fantastický článek o záhadném zmizení pěti letounů Avenger,tuším letka 19. Ovšem to,že letadla už byla nalezena a příčina katastrofy objasněna,redaktorům jaksi uniklo. Hlavně,že měli pěkný článek... Tím jsem s enigmou skončil...
Berger - já přece netvrdím, že je to kdovíjak hodnotné čtení. Ale záhady, na které se tazatelka ptá, tam jsou. Poslední číslo Enigmy už mám doma. Poprvé jsem jím listovala právě te´d. Vámi zmiňovaný článek jsem nenašla, ale s největší pravděpodobností to ani číst nebudu. Pokud to bylo v předminulém čísle, nečetla jsem, odradil mě nadpis - jako jiné texty o letadlech. Při listování mě teď zaujalo a později si budu číst o primátech, o mystických stavbách, o vodních krystalech... A pak předám dalšímu čtenáři.
Magnetická hora Lifidra v Řecku, kde voda teče do kopce. Podobné místo je i v Česku, ted si nemohu vzpomenout kde, kameny se tak samy posouvají vzhůru a pod. Už jsem o tom četla několikrát, ale místo jsem zapomněla. Jinak mi doma samy mizí věci...záhadně a nevysvětlitelně, přičítám to škodolibým skřítkům, ale žádného jsem zatím nechytla.
berger, je to možné, já ted nemela čas to hledat, někde to mám asi uložené. Několikrát o tom psali.
Tak Kačerov,to jsou ty Orličky. Moravská Třebová,tam to vyřešili,optický klam. O té slovenské hoře jsem nevěděl,ale našel jsem,že na to přišli už 2011,opět optický klam. Ono se záhadama to je těžké,moc dobře se o nich mluví,jsou zajímavé. A když se najde jednoduché řešení,takovou publicitu nemá,to už zajímavé není...
Mě trápí jiná záhada - vydělám si relativně slušné peníze,ale absolutně nechápu,kam mizí... Asi mám v peněžence nějakou černou díru...
Berger,,tak tu peněžní záhadu řeším uz léta ale už jsem blizko rozuzleni,,,,,,,,,,vypadá to na manželku
007cz,to skoro potvrzuje,co se tu snažím říct. Spousta záhad má jednoduché vysvětlení. Dík za tip,problém je,že manželku nemám... Zahrnuje Vaše řešení i přítelkyni /ě/?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.