Nejste přihlášen/a.
Zdravím,co si myslet O TOM/o člověku/který vám přísahá na smrt vlastní matky ,levou rukou/vždy jsem si myslel,že se přísahá pravou/po mém ohrazení,je mě řečeno,že je to spíš od srdce,no a pak se dovíte,že dotyčný lhal,takže je to sprostý lhář,pro kterého přísaha nic neznamená,nebo je to otrlý darebák,který pro svůj prospěch udělá všechno,a nebo je to paranoidní lhář,protože jsem ho přistihl několikráte při lhaní a klidně mě lhal i do očí a nebo JE TO CO,co si o tom mám myslet,nebo to prostě hodit za hlavu...
Dobrý den, taková osoba je nedůvěryhodná. Řešením je vyjádřit ji své pohrdání a ukončit s ní veškerý styk či komunikaci. Zdravím!
jj, takoví lidé existují a je jich docela dost. Okamžitě vás obelžou, když jim to přinese nějkou výhodu. A když je při lži přistihnete, začnou vám hrát emotivní divadelní výstupy ve stylu já přísáhám na smrt své matky a podobně.
Co s tím? Co si myslet a co dělat? Když o někom víte že lže, tak si ho prostě zaškatulkujte a s tímto jeho chováním počítejte.
Co je to přísaha? Slova, slova... A je jedno, jestli někdo přísahá třeba na kvetoucí pampelišku, na zdraví svého křečka, nebo na smrt svých dětí. Stejně tak není podstatné, jestli má přísahající zdviženou pravou ruku, levou nohu, nebo třeba vůbec nic. Stále to zůstávají jen bezvýznamná slova. Když Vás bude někdo chtít podvést, obelhat, nebo Vám nějak uškodit, žádná přísaha mu v tom nezabraní. Nic z toho, na co přísahal se totiž díky křivé přísaze nestane a on to dobře ví. Přísaha je jen takové divadlo, které má zdůraznit vážnost okamžiku, případně zblbnout toho druhého. Když někomu věřím, žádná přísaha není potřeba. Když mu nevěřím, je jakákoliv přísaha zcela zbytečná.
Něco jiného je samozřejmě oficiální přísaha třeba před soudem, nebo přísaha vojenská... Ta už svou váhu má a za její porušení hrozí sankce. To je ale už o něčem jiném.
Myslela bych si úplně to samé, co o člověku, který křivě přísahá na zdraví svých děti. Nedokážu si představit, jak se s tím ten člověk může v sobě "srovnat". A ani nedokážu pochopit, že to lidem nevadí. A milují ho dál, volí ho a on klidně dělá premiéra. Lidé jsou prostě různí a někteří lidé prostě myslí a cítí jinak.
Přečtěte si něco o psychopatech. Možná to pochopíte.
Psychopat není schopen citu, emocí ani empatie, dokáže je však dobře a i dlouhodobě napodobovat.Dokáže na své okolí velmi dobře zapůsobit, snadno si získá důvěru. Je prvotřídní manipulátor, dokáže přesvědčit druhého člověka, aby jednal, mluvil a myslel zcela v rozporu se svými zásadami a přesvědčením. Obvykle je velmi inteligentní a vzdělaný. Na rozdíl od sociopata je chladnokrevný, dobře organizovaný, klidný a přesný, vše umí naplánovat do nejmenších detailů. Oba jsou však stejně nebezpeční a navíc notoričtí lháři.
Zdro: dusevni-zdravi-a-psycholo/...
S takovým člověkem bych zrušila kontakt. Nic jiného dělat stejně nemůžete.
@viktor - co si o tom mám myslet,nebo to prostě hodit za hlavu...
Ale to přece záleží na vás, jestli se i nadále chcete/potřebujete/musíte stýkat s někým, kdo vám lže.
Všechno má dva úhly pohledu. Přísaha jsou jen řeči. Důležitější je, co si člověk myslí uvnitř. Spousta lidí si před oltářem taky přísahá věrnost a jsou to snad darebáci, že si po 20 letech najdou někoho jiného? Vojáci taky přísahají, ale ono je to těžké bránit vlast když proti vaší pušce vyjedou tanky.
Já bych to tak vážně nebral. Vždycky si vzpomenu na Hříšné lidi města pražského, jak ten lump přísahal na smrt své matky co tu leží nemocná v posteli a když mu tu lumpárnu přišili a ptali se ho proč křivě přísahal, tak jim řekl, že ona leží na kanapi a ne v posteli. I tak se dají brát přísahy.
@Viktor, jak Vás může něco (lež, podvod...) překvapit od člověka, který je ochoten přísahat na smrt svých rodičů nebo dětí?!
Pravou a levou ruku bych spojovala s pravo-/levorukostí > nic jiného v tom nevidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.