Dobrý den. Potřebovala bych ztloustnout. Je mi 14, ano. Všichni mi řeknete , že jsem ve vývinu. Jenže dost holek, kterým je 14, mají normální váhu. Vážím 43 kg a měřim 157 cm. Jakkoliv jim, tak mi nejde přibrat. (A to se dost přejídám ) Nemohu nosit ani tílko, protože jsem jen kost a kůže. Děkuju za jakoukoliv radu.
Jestli jíš hodně a nepřibíráš, tak bych se ptala svého lékaře. Možná za tím bude poněkud "rychlejší" štítná žláza. Zjistí se také, jestli máš dost červených krvinek? Pak je tu výživový poradce. Ten by Ti měl poradit složení stravy, jídelníček, aby přibývala víc svalová hmota a né tuk. Sportuješ? Pohyb je třeba k okysličení, ke správnému vytrávení. A pak: funkce tvoří orgán. Tak cvičením buduj svaly.
eliska*
Tak občas si zajezdim na kole, nebo zaběhám. Nebo tancuji, ale né tak často..
Ahoj. Podobný problém jsem ve tvém věku také řešila. Můžeš mi věřit, že se to s věkem upraví. Zkus cvičit nejaké cviky na zpevneni a tvarování postavy, na youtube je spousta inspirace. Ale vytrvej, necekej, ze se výsledek dostaví hned. Taky se zkus zaměřit na jídelníček, aby byl bohatý na sacharidy, bílkoviny a proteiny. Neboj se ani potravin s vysokym obsahem kalorií. Pozor - tim nechci říct, že máš začít chodit na oběd do mekáče. Nejsem výživová poradkyně, takže ti jen doporučím tohle více nastudovat nebo se poradit s odborníkem. A kup si pangamin, ze zkušeností lidí vím, že se po něm celkem spolehlivě přibírá. Pěkný večer přeji
A nemůže to být dědičné po někom z rodiny? Tchyně mé dcery má už 60 let, měří asi 160 cm a váží od 15 let kolem 50 kg a pro mě je nepřestavitelné, že obleče šaty, které nosila v 16 letech. Její otec byl taky velmi hubený. JInak každý přibírá po něčem jiném a je to potřeba vyzkoušet. Já kdybych jedla každý den něco z bramborového těsta, tak se za chvíli neunesu. Někdo zase hodně přibírá po bílém pečivu nebo i po banánech.
eliska*
Jako mamka je vychrtlina, ale moc nejí. Možná to je pravda, že bych to měla po mamce.
Podle mě řešíš zbytečnosti. Jsem jen o 1cm menší a v tvém věku jsem měla asi tolik co ty. Ve 20 letech 49, v 25 letech 51kg a tolik jsem měla i ve 30, když jsem otěhotněla s prvním synem.
liska5
Já taky tak. A v pětadvaceti 55kg. A v 65ti jsem měla 65kg. A už si to roky udržuju, aby mne klouby unesly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.