Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život v zahraničí

Od: lidynka odpovědí: 6 změna:

Hezký večer všem*mir*

Máte někdo zkušenost s žitím v zahraničí, ať už v rámci Evropy, či mimo a v jaké oboru jste se živili?

*slunce*

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano. V ramci Evropy i mimo. Konstrukter.

Hezky vecer i Tobe.

lidynka
hodnocení

A můžu se zeptat kde? A hledal jste si práci až tam nebo předem domluvil? Hezký večer:)

Alespon zhruba rok nebo i dele v Anglii, Nemecku, USA, Japonsku, Malajsii a Indii, nekde i opakovane.

Praci jsem mel vzdy domluvenou predem a byl jsem tam kvuli konkretnim projektum.

Legalne neni do spousty zemi tak snadne vycestovat jen tak a teprve pak si hledat praci. Abys dostala dlouhodoba pracovni viza, potrebujes zvaci dopisy, kontraktni smlouvy, kolikrat se musi prokazovat, ze na stejnou pozici neexistuje nikdo vhodnejsi z mistnich - politika domaci zamestnanosti, coz se mnohem snaze prokazuje u specializovanych cinnosti... je toho spousta.

lidynka
hodnocení

Díky za info :) Já dělám do zdravotnictví, takže koukám co, jak a kde by bylo možné. Potřebuji licenci pro můj obor, takže to bude jednou oříšek, ale nemyslím si, že nemožný:) Byla jsem na škole v zahraničí a upoutalo mne to, takže bych chtěla zkusit využít své znalosti i jinde a také se obohatit o nové zkušenosti z dané země.

lmgify
hodnocení

0x

Je výrazně jednodušší pracovat v zemích EU.

Imigrace do ostatních (i vyspělých) zemí je neuvěřitelný byrokratický bordel vyžadující úplatky, známé a pololegální praktiky, což je také důvod, proč většina imigrantů do těchto zemí jsou lidé, kterým podobné praktiky nevadí (většinou z rozvojových zemí, kde jsou na ně zvyklí nebo šmejdíři z ostatních zemí).

Kdo nevěří, může si zkusit online bodové systémy Kanady, USA, Austrálie nebo Nového Zélandu, aby zjistil, kolik bodů pod minimální nezbytnou hranicí přijetí získal. Pak může začít přemýšlat, jak se tam dostali všichni ti nevzdělaní z rozvoj.zemí bez znalosti jazyka.

Rada: zůstaň v EU a užívej si toho, že nemusíš nikam imigrovat a prokazovat dosažené vzdělání

doplněno 24.04.19 00:04:

Druhá rada: dělej ve svém oboru. Více peněz, jednodušší práce (rozumíš jí) a mnohem větší respekt od místních než sbírání mrkve nebo umývání záchodů.

lidynka
hodnocení

Ano, člověk se nadřel, aby získal vzdělání a pak začne od píky, to je věc druhá, to souhlasím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]