Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zámek se vám nejvíc líbil?

Od: rodic odpovědí: 35 změna:

Mně jednoznačně Konopiště. Na druhém místěHluboká.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michalverner
hodnocení

2x

Hrádek u Nechanic.

hodnocení

1x

Těžká písemná práce, těžká. Zamlada jsem sjezdil kdeco, ovšem osobně jsem spíš na hrady a zříceniny. Hluboká je krásná, osobní vztah mám k Boskovicím. Konopiště, stejně jako nádhernou Lednici, jsem viděl jen zvenčí. Zkrátka mě berou spíš exteriéry, než interiéry. I když vidět kus pěkného starodávného nábytku je taky zážitek.

doplněno 26.04.19 14:41:

@nikc: Není to o tom, co je hezčí. Je to jen a jen o tom, jak jsem nastavený. A mně je líp venku nebo v dílně. Z toho důvodu se taky kochám při návštěvách zámku řemesnou prací (nábytek a zbraně, kamna, vitráže a toalety *smich* ). Umění a textil nejsem schopen ocenit, páč o tom vím prdlačku.

A někdy je to naopak, že interiér je mnohem hezčí než exteriér. V Německu jeden zámek byl pěkný uvnitř. Jinak mi ty zámky připadají podobné, na jedno brdo.

lidus*
hodnocení

1x

Za nejhezčí považuji zámek Hluboká, ráda jezdím do Buchlovic a do Vranova.

hodnocení

0x

Mě např. Lednice: zamek-lednice.com/...

nebo Bojnice: biografrestaurant.sk/...

*palec2*

jofa*

Opravy zámku Lednice byly třeba ale jak to natřeli jednotně barvou, tak to stojí za prd. Patina je pryč. Katedrálu sv.Víta by takhle určitě nezmalovali.

hodnocení

0x

Ono je to těžká volba... Každý má svoje... Každý má něco svého... Jeden je hezký z venku, druhý má zase hezké interiéry... Asi bych to tak do důsledku nehodnotil... A pocit může být samozřejmě i subjektivní...

hodnocení

0x

Zámek a hrad Frýdlant je v Libereckém kraji. Je velký a má bohatou výbavu.

Video

Stránky

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, už jako kluk jsem se rozhodl, že si jednou koupím zámek Kačina - je to u nás ojedinělá stavba, na první pohled nic moc, ale uvnitř jistě útulné. Druhá varianta byla dosti okázalá, ale i tak k bydlení vhodná - zámek Hrádek u Nechanic ("malá Hluboká"). No, zatím si šetřím . Zdravím!

liska5
hodnocení

0x

Klasika tu už padla. Zajímavé jsou třeba Jaroměřice nad Rokytnou a třeba Hradec nad Moravicí. Jinak máme obrovské množství krásných zámků a zámečků. Třeba v Zoo Lešná, ten je pohádkovej.

Benova Kačina je elegantní sloupový oblouk, Lesy tam mají nějaké expozice. Ten se fakt vymyká, podobný tu nemáme.

ben®

liska5 - na Kačině bývalo zemědělské muzeum, ale myslím, že už tam není. Jinak, když před tím zámkem stojíte prvně, tak máte dojem, že jste mimo ČR - ta stavba působí až magicky, vzdušně a lehce (inu, empír). Možná by se tam hodil pan (Velký) Gatsby.

liska5

My tam byli jako kolaři, tak jsme jen nakoukli a pak zámek obdivovali zvenčí... a od hospůdky U Kačenky, nebo jak se jmenovala. A pak jsme jeli na Žleby. Taky zámek, ten zase s věžičkama. Oproti Kačině takový dramatický - do pohádky.

hodnocení

0x

Za mě jednoznačně Křivoklát. Konopiště je taky pěkné, Hluboká mi přijde taková namachrovaná kulisa a Lednice, jak tu bylo napsáno, co ji natřeli tou novou barvou, tak vypadá hrozně. Taky mě napadl ten Frýdlant nebo i Lemberk a Grabštejn. Na těch je taková zvláštní atmosféra, protože nejsou tak profláknuté. Nikdo tu nezmínil Sychrov, ten je také pěkný. Kdysi bych dopručila i Pernštejn, je zvenku úchvatný, ale uvnitř tu základní trasu tak očesali, že my, co si pamatujeme, že jsme byli třeba jako děti v knihovně, kde byla vycpaná dvojhlavá slepice nebo obrázky plánované regotizace hradu, která se neuskutečnila, tak jsme zklamáni. Jinak ještě je fajn výlet Buchlov a Buchlovice, každý objekt jiný, každý má své kouzlo a expozice fuchsií u zámku, ta nemá u nás v republice konkurenci.

ben®

sisi - dotaz je na zámky a Vy uvádíte i hrady.

Omlouvám se, já to mám smíchané dohromady. Ještě bych možná doporučila i Milotice, točila se tam spousta pohádek a i obec je velmi pěkná, narozdíl od Dobříše, kde je překrásný zámek a na náměstí to vypadá jak za komunistů.

hodnocení

0x

Mě se třeba naposled líbilo na zámku Kratochvíle, až na tu smradlavou a špinavou vodu ve vodním příkopu. To kazí celý dojem.

hodnocení

0x

U mě je asi nej... Kroměříž vč zahrad, ale po republice je krásných zámků plno. Dnes jsme byli znovu očíhnout Žleby a taky stojí za vidění

hodnocení

0x

Jj Konopiště,tam jsem měl svatební obřad.Za příplatek asi 200kčs oproti tehdejšímu NV v Benešově!

Teď ale otázka-líbí,ale co ineriéry-nábytek expizice loveckých trofejí,zbraní? všehochut? exteriér?

Jinak třeba Hluboká,Plumlovský zámek tím jak se tyčí na skále nad Podhradským rybníkem,fasáda Prostějovského zámku s nápisem o Hanácích,Jindřichohradecký zámek,Lednice...Každá něčím jiným a to je jen zlomek-každý další má své kouzlo!

rodic
hodnocení

Šli jsme tento okruh. zamek-konopiste.cz/... Měli jsme výborného průvodce. Nejlepšího, kterého jsem potkal, o věci se sám zajímal, říkal, že už tam dřív provázela jeho babička.

21.04.19 23:00
hodnocení

0x

Kunzov

hodnocení

0x

Každý zámek má něco hezkýho. Nedá se říct, který je nejkrásnější. Stejně jako se nedá říct, která žena je nejkrásnější. Konopiště je krásný zámek, v Kroměříži také. Jinak všechny jsem nenavštívila, tak nemůžu moc srovnávat.

doplněno 22.04.19 11:45: Nemůžu říct, že by se mi nějaký nelíbil. V Rychnově nad Kněžnou je pěkný zámek. Všechny jsem neviděla. Na některé se člověk dostane jen autem a nemám s kým jezdit na zámky. Asi si dám inzerát. :)
hrad

Jaký je prosím zásadní rozdíl mezi hradem a zámkem? *co*

72mona

vilik*
hodnocení

0x
Kačina, zvláštní atmosféra při prohlídce, místní nadšenec zahradník.
Lednice, procházka zahradami.
Telč, včetně města a okolí.
Žleby, silueta.
Pardubice, kdysi tam působil úžasný průvodce, i když interiér by leckoho mohl zklamat.
Velké Losiny, okapy při dešti.
Kutná Hora, Hrádek i Vlašský dvůr.
Benešov nad Ploučnicí.
Mikulov.
Jindřichův Hradec.
Třebíč.
Litomyšl.
Méně nadšený jsem byl z Červené Lhoty, Milotic, Valtic, Boskovic, Strážnice, Nových Hradů, Znojma, Českého Krumlova, Třeboně, Poděbrad, Vranova nad Dyjí, ale Znojmo a Český Krumlov patří mezi místa, kam jezdím opakovaně a ostatní také stojí za návštěvu, jen nepatří mezi mé nej.
Jinak tedy k mému neúplnému výběru dodávám, že téměř nejezdím do západních Čech a místo zámků, které navštěvuji spíš pod nátlakem rodiny a posuzuji je spíš zvenčí, prolezu každou zříceninu a celkově jsem spíš na ty hrady.

To, že nejezdíte do západních Čech vás ochuzuje o celkový dojem. Také zde máme pěkné zámky. Např. Kozel s krásným parkem, zámek Manětín, zámek Bečov nad Teplou (s relikviářem Svatého Maura) a pod. Zajímavý je také zámek Chyše, kde byl při rekonstrukci v 18. století použit styl tudorovské gotiky.

vilik*
Já vím, ale je to na nás prostě daleko. Pokud jezdíme dále od domova, většinou je to Slovensko a Rakousko.
A jak jsem psal, zámky jsou mimo můj zájem, spíše je navštěvujeme pouze okrajově. Většinu zájmu mimo přírodních zajímavostí věnujeme starším sídlům, hradištím, hradům a zámkům z hradu přestavěným, tvrzím, klášterům, historické městské zástavbě apod.

OK, hradů je zde také dost. Např Rabí, Velhartice, kde poblíž pobýval ve své chalupě Jan Werich, Loket nad Ohří, kde je úžasná expozice ve sklepeních (i s pohyblivými figurami a se zvuky), připomínající dávný život poddaných. Nebo nejvýše položený hrad Kašperk (v Kašperských horách je např. velká expozice dřevěných hraček, historických i novějších - i s možností nákupu, nebo muzeum motocyklů).

vilik*
Okolí Rabí a Velhartic a Kašperku včetně hradů, stejně jako pár hradišť v okolí, mám procestované v rámci návštěv Šumavy. Loket a další zatím ne.
Nejvýše položené hrady-zříceniny Vítkův kámen, Kunžvart, Stožeckou skálu i Koberštejn v Jeseníkách jsem již navštívil také.
Ale děkuji za tip.

hodnocení

0x

Sjezdil jsem toho spoustu a těžko se vybírá. Tak uvedu jeden zahraniční, který mne svou nádherou překvapil - rumunský Peleš.

Jen pro info:

Zámek Peles , který prý svou krásou uchvátil rumunského diktátora Ceaušeska natolik, že si jej zvolil za soukromé sídlo, kde se alespoň podle různých tvrzení odehrávaly nejedny orgie.Trochu zámek, trochu hrad, trochu jakoby kulisa z velkovýpravného filmu kamsi do Tramtárie. Štíhlé věžičky s cimbuřím, dřevěné balkonky, složitá schodiště a terasovitý park s líně necudnými sochami vystupují z této mlhy jako přízrak a příslib tajuplných příběhů.

petrnuhl.webzdarma.cz/...

*palec2*

hodnocení

0x

Viděl jsem jich spousty a na spoustě se mi líbilo. Mnoho již zde zaznělo, tak je znovu uvádět nebudu.

Ale nikdo zatím nezmínil zámek, který je součástí ZOO Lešná.

ben®

gotrekzagary - již ho zmínila (zámek v ZOO Lešná) ve svém příspěvku @liska5.

lidus*

Jak to tu čtu, zjistila jsem kolik těch kde bylo krásně jsem nezmínila. Třeba opravená Lednice, ta fakt stojí za to a když trefíte v kapli nějaký koncert, je to zážitek.

@ben Přehlédl jsem... mea culpa.

hodnocení

0x

Já bych ještě doplnila, kdybyste někdo hledal dobrý nápad na cestování kolem Brna. Stačilo by si najít ubytování v Blansku, které samo o sobě není nic moc, ale ty možnosti výjezdů! Když pominu Moravský kras a i muzeum v blanenském zámku, tak je odtud dobré spojení na zámek i hrad v Boskovicích, dále zámky v Kunštátě, Lysicích, Rájci nad Svitavou, v Letovicích. Pak je snadné se dostat i do Brna, případně zajet si na Plumlov či do Čech pod Kosířem. Kdo má auto, tak za pár dní stihne tolik, jako jinde za týdny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]