Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milujete zkratky?

Od: maky® odpovědí: 9 změna:

Hezké ráno všem, moc dobře jsem jako školní dítě věděla, co znamená SRPŠ, ROH a třeba můj odznáček BPPOV. Musím se přiznat, že v poslední době tápu. Něco si čtu, mimo jiné například zde nějakou otázku a stále lezu po netu, abych byla v obraze. Pravděpodobně jsem trochu zaostalá, nebo se vám to také někdy stane?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Další zásoba od mistra.

hodnocení

Asi tak...

hodnocení

0x
Kdyz si po sobe nekdy prectu pracovni mail, tak mi to prijde presne jako v te Mladkove pisnicce. FYI, ASAP, OT, BTW, OT, BOM, BPR, NDA, RASIC, OEM, MSP, SOP, XP, VP, FMEA, CAPEX, CEO, VP, PVR, PM, CE, R&D, DVP, SOB, EOB, ETA, F2F, FIFO, HR, HQ, MFG, MILE, WPR, MPR, RFI, RFQ, TBC, TBD, NA, VAR, FY... To je jen takovy rychly vytah a dalo by se pokracovat. Kdo nezna kontext, ten je ztraceny.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mám rád zkratku HUP - když ji vidím někde na domě, tak se bavím (nejsem na humor náročný) . Zdravím!

doplněno 21.04.19 07:28:

maky - hezká zkratka je i VAK, ale většinou se píše VaK a to už tak vtipné není.

hodnocení

Také si myslím, že HUP je nejvtipnější zkratka. ...navíc vím, co znamená.

72mona3*
hodnocení

0x

Zkratky? To si hned vybavím: "Je to sice dál, zato horší cesta." *snih*

hodnocení

přikládám smějící se smajlík - válím se po zemi, protože zase zmizel

hodnocení

0x

Zkratky mají někdy skutečně zajímavý kontext - třeba v Singapuru mají metro se zkratkou SMRT *smich*

singapur.smerasie.cz/...

hodnocení

0x

Zkratky jsou potřebné a důležité, ale musí být ze souvislostí patrné o co jde. Jinak jsou k ničemu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]