Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím slepit dřevěnou sošku

Od: janajana odpovědí: 12 změna:

Prosím o radu, čím slepit dřevěnou sošku volavky /zlomený krk/ Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

boyboy
hodnocení

0x

Akrylátovým tmelem :), mám s ním výbornou zkušenost na dřevo :)

paw*
hodnocení

0x

Herkules nebo podobne lepislo na drevo

hodnocení

0x

Herkules nebo dvousložkové epoxidové lepidlo.

mowla*
hodnocení

0x

Souhlasím s Bmbx - pokud je lom ´čistý´, Herkules (nebo podobné lepidlo), pokud by bylo potřeba domodelovat odštípnuté ´třísky´, pak epoxid.

mil®
hodnocení

0x

Taky se mi zlomil krk u volavky. Slepil jsem ho Herkulesem a drželo to velmi dobře.

joudic*
hodnocení

0x

sekundak, protoze ma nejtenci spoj, ale ne ten za 5 korun na pokladne

Sekundovým lepidlem bych sošku rozhodně nelepil a není pravda, že má spoj vždy nejtenčí vrstvu. Já bych rozhodně doporučoval Herkules, nebo epoxid. Konečné rozhodnutí bych volil podle druhu dřeva.

zabu
hodnocení

0x

Dřevo na dřevo jednoznačně herkules. Zdravotně nezávadný, jednoduchá aplikace, a drží ze všech lepidel nejlíp.

hodnocení

0x

Epoxid je dobré lepidlo, drží jak helvétsá víra, ale to může být někdy i nevýhoda, dost těžko ho odstraníte. U té dřevěné sošky by to asi nevadilo, třeba restaurátoři jsou proti tomu, protože se snaží o vratné postupy, aby bylo možné případnými později objevenými technologiemi provést lepší rekonstrukci, například, a vůbec aby se definitivně nenarušil originál.

hodnocení

0x

Nedám dopustit na Epoxi. Je s tím sice trochu patlačka a dlouho to tvrdne, ale zato drží spolehlivě i po 50 letech (na rozdíl od vteřiňáku).

magdon:

úplný souhlas, dnes si lidi zvykli na všechno patlat vteřiňák a zapomínají na ostatní lepidla, která jsou v hodně případech lepší. Vteřiňák má hlavní výhodu v rychlosti a u některých materiálů v nevídané pevnosti, ale na vše se nehodí. Každý materiál i jeho účel chce jiné lepidlo.

hodnocení

0x

Zajdi do nejbližší truhlárny,tam ti jistě trochu dobrého lepidla na dřevo nechají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]