Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní dárek pro BFF

Od: klikra27 odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chci už dopředu naplánovat dárek k narozeninám pro mou kamarádku, máme se fakt rády a každé narozeniny máme něco spolu vjímečného. Je nám 14, narozeniny má začátkem června.

Minulý rok jsem ji vzala do jumpparku a jelikož já oslavu mít nemůžu, tak ona mi ji přichystala u nich a ještě mě vzala na výlet. Téměř jen na narozeniny takhle někam jezdíme. Chtěla bych jí opět dát něco vyjímečného, ale nic moc mě nenapadá. Nejlépe něco tak do 400 kč, ale spíše záleží, co to bude. Nemusíme nikam jet, jestli vás klidně napadá něco jako polštář s naší fotkou tak taky poradte.

Napadlo mě ji vzít do Bonga, ale to je spíš pro mladší, nebo třeba do nějaké donuterie nebo něco takového. Okolí Brna a prostě v jihomoravském kraji.

Nenapadá vás nějaký hezký dárek? děkuju rovnou

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Kdybys místo "moderního" BFF použila spojení nejlepší kamarádka, možná by sis spíše uvědomila, co je kamarádství, čím je právě tohle pro tebe důležité, a proč máš svou kamarádku ráda.

Možná by sis uvědomila i to, že dárky nemají "být vyjímečné", ale mají obdarovanému udělat radost.

Svou kamarádku znáš nejlépe ty sama, ty na rozdíl od nás víš, co tvou kamarádku zajímá, co má ráda a co by ji mohlo potěšit.

Obecně: Vybereš-li cokoliv z oblasti jejích zájmů, neuděláš chybu.

doplněno 19.04.19 22:42:

Já BFF vnímám tak, že tomu, kdo to používá, jde více o to "být IN" než o kamarádku. Podobně to vidím s "velkými zážitky" apod. Ale já jsem vyrostla v minulém století > lidé k sobě měli blíž a víc než o "zážitky, výjímečné nebo zvláštní dárky" jim šlo o lidi, kamarády, přátele, ... a podle toho se i vyjadřovali.

Hraje-li kamarádka na klavír a zpívá-li ve sboru, mohly by se jí "hodit" nějaké noty nebo škola sborového zpěvu. Líbit by se jí mohly klavírní skladby (co třeba Chopin na CD?) nebo nebo sborové nahrávky. Já mám ráda klasickou hudbu, takže bych poradila nahrávky sborových skladeb z období renesance či baroka. Ale i "mladší" > třeba Verdi složil úžasné sbory...

doplněno 20.04.19 14:31:

Co znamená "jenom hrát na klavír"? A nechápu, že někdo chodí někam, případně dělá něco, kde ho to/co ho nebaví.

Jak je to tedy s kamarádčinými zájmy? Víš přece, co má ráda > co ráda čte, poslouchá,...

V Brně jsem kdysi navštívila dům, v němž žil František Sušil (to jméno ti asi nic neřekne > sbíral moravské národní písně, některé písně si z jeho sbírky později vybral a nazpíval Jaromír Nohavica).

A mám ráda Moravský kras. Jednou jsme se vypravili na dovolenou na Slovensko a cestou navštívili jednu jeskyni. Ta nás tak nadchla, že už jsme dál nepokračovali a celou dovolenou strávili tam (dost jsme toho pro/nachodili).

Jenže ty asi hledáš nějaká "zábavná" místa...

klikra27
hodnocení

jen proto, že jsem napsala BFF znamená, že ji nemám ráda? to mi prominte příijde trochu pitomé. Dáváme si takové dárky jako výlety, abychom spolu měli velké zážitky. Dáváme si to proto, že se známe a to se nám líbí. Její zájmy je hra na klavír, jinak chodí do sborů a to je vše. Je skoro tradice si dávat výlet jako dárek.

ben®

klikra27 - dávejte si na ty anglické zkratky pozor, protože každý je nemusí znát a potom dojde k fatálnímu omylu. V jednom českém seriálu člověk, který si myslel, že umí anglicky, přeložil známou zkratku britské mediální společnosti BBC jako Big Black Cock a tím se dostal fakt hodně daleko od původního významu zkratky .

klikra27
hodnocení

taky jsem slyšela že to může znamenat třeba bitchy fake friends nebo tak něco, ale my se máme strašně rády a jsme prostě jiný než ty ostatní falešný kamarádky co si říkají že jsou taky BFF ale u nás to znamená, že budeme kamarádky navždy

klikra27
hodnocení

díky ale ona není ten typ, co by poslouchal klasickou hudbu to fakt ne. Jen hraje na klavír a prý ikdyž chodí do sboru, tak ji to nebaví. Neznáte tedy prosíííím někdo nějaké hezké místo kde je spoustu legrace?

Ty anglické zkratky a výrazy jsou pěkně pitomé. Jednou tady byla otázka od někoho, kdo chce jet pracovat do UK.

Domnívala jsem se tedy, že se jedná o Ukrajinu, případně Ústecký kraj. Jsem důchodce, anglicky jsem se neučila. Pak mě z toho lidé vyvedli, že tomu tak není. Proč tedy nenapsat raději - jedu do Anglie, případně mám dobrou kamarádku...A budou mít jasno všichni, staří i mladí. HOWHG! Jaga.

Čeština má mnoho krásných libozvučných výrazů, které vyjadřují, že se jedná o nejlepší kamarádku. Pitomé je místo češtiny používat anglické fráze.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]