Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demonstrace 25.4. na Václaváku?

Od: liska5 odpovědí: 31 změna:

Přišel mi mail, že prý má být příští čtvrtek v Praze velká demonstrace proti migraci a islamizaci. V rádiu nic. Slyšeli jste o tom? Já zrovna v Praze budu přestupovat a odpoledne chci pokračovat na Moravu, tak abych se vůbec dostala k vlaku. Pak bych případně změnila plány. Děkuji.

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Otázka provokuje k uzavírání sázky, kolik že přijde na Václavák celkem demonstrantů. Já tipuju tak něco kolem stovky, možná dvou. Takže i kdyby přijeli všichni jedním vlakem, pohodlně se vejdou do jednoho vagonu a možná dost viditelně na Václaváku zaplní nejbližší prostor kolem sv, Václava. ;)

culdabulda1*

no - abyste se nedivili, jestli tam má vystoupit taky Le Pen a Wilders, tak by mohlo přijít více nežli 200 lidí. Nemyslím, že by byli všichni tak spokojeni se současnou politikou EU... - i když, u Pražáků se nedivím ničemu.

@culdabulda1 - i když, u Pražáků se nedivím ničemu

S ohledem na to, že Pražáky dávno skoro převálcovaly náplavy, hrnoucí se do matičky za představou lepšího kusu masa, si dovedu představit složení "davu".

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, opravdu si myslíte, že je to první demonstrace v Praze a ta bude tak zablokovaná, že se nedostanete na nádraží? To snad ne. Navíc, tato přeposlaná zpráva mailem nemá žádnou hodnotu, resp. Vám to může být fuk. Kdo, podle toho mailu, tu demonstraci pořádá? Zdravím!

doplněno 16.04.19 23:55:

liska5 - jo, tak to je vybraná společnost . Ovšem, pochybuji, že pan Okamura sezval všechny své kamarády na stejné místo a ve stejném termínu. Já bych takový mail jen smazal a více nad tím nepřemýšlel. Vlaky a jejich obsazenost s tím nemají vůbec nic společného.

doplněno 17.04.19 00:04:

liska5 - pan Okamura to myslí asi vážně, ale Vy se Václaváku do 16,00 vyhnete.

spd.cz/...

liska5
hodnocení

Že se nedostanu v Plzni k vlaku, to byla nadsázka, že si nesednu, může být realita. Totéž v Praze.

Jinak tam má vystoupit Maria Le Pen, itals.ministr vnitra Matteo Salvini, předseda svobod. demokratů Nizozemí Wilders a další... Teda jestli někdo nekecá.

ben®

liska5 - ono přijde určité množství stále stejných křiklounů (pan Okamura potom na svém FCB uvede, že bylo zaplněné celé Vaclavské náměstí), ale vlaková doprava kvůli tomu kolabovat nebude. Tak, snad už jste klidnější a nebojíte se navštívit naše krásné hlavní město.

liska5
hodnocení

Já zas nejsem tak naivní. Jinak mi přišlo, že je to ve 14h. Já vám tu potom napíšu, kolik příznivců SPD se mnou cestovalo ze záp.Čech na Prahu. Já Vám je spočítám *smich*

@ben - ale vlaková doprava kvůli tomu kolabovat nebude
Ona většinou nekolabuje ani MHD *smich*

ben®

liska5 - nemyslím si, že jste naivní. Spíše si myslím, že jste tento "dotaz" vložila jako pozvánku na tu akci, což by asi nevadilo ve Volné diskuzi.

ben: konkrétní odkaz na akci jste ovšem vložil Vy... :)
Vzhledem k tomu,že běžný občan ČR v době konání akce ještě pilně pracuje,aby se různí neziskoví a jiní kavarenští mohli poflakovat a mudrovat,tak tam opravdu bude lidí jen sporadicky.

@zajda888 - Co OSVČ, důchodci, rodiče na mateřské a rodičovské dovolené, studenti, rentiéři, pracující na směny a další? Oni "různí neziskoví a jiní kavarenští" to sami nezvládnou *smich2*

liska5
hodnocení

Bene, já jsem t.č. o berlích a pojedu od doktora , proto mne zajímají masové přesuny.*vezen*

elane

liško, nevím, kam v Praze přijedete a kde (na jakém nádraží) budete přestupovat. Obě nádraží v centru Prahy (Masarykovo i Hlavní) jsou teoreticky sice od Václaváku kousek, ale přece jenom dost daleko od místa, kde bude akce probíhat. Vstup či přístup na nádraží demonstrace rozhodně neovlivní.

Pokud budete přestupovat někde mimo centrum (nádraží Holešovice, Na Knížecí, Černý Most, atd.), tak tam už o žádné demonstraci nebudou ani tušit.

liska5
hodnocení

Přestup mám v rámci hlaváku, ale vyjíždím z Plzně, tak jsem myslela, že už pojedu do Prahy s nějakými příznivci:-D a že mne muhou davy unést *ee*Tam jsem si chtěla sama dát pauzu a odpajdat pohlédnout na svou rodnou matičku od Muzea. Tak to nevím, nemám transparent*smich*.

hodnocení

0x

Není proti islamizaci, ale proti diktátu EU a jde o koncert

spd.cz/...

Tak to jsem zvědav, jak bude pan Okamura zpívat :-D

ben®

amper - má tam být nějaká francouzská zpěvačka a zpěváci z Itálie a Holandska. Pan Okamura bude mít pásmo japonských lidových písní a tanců .

nikdo*
hodnocení

0x

Jen k té spokojenosti, resp. k míře obavy. Čeho se lidi v ČR nejvíce bojí.

doplněno 18.04.19 07:20:

A ještě jeden graf. Porovnání ČR s průměrem z ostatních zemí EU.

Demonstrace 25.4. na Václaváku?
Demonstrace 25.4. na Václaváku? #2
ben®

nikdo - i já mám obavu, ovšem, spíše z teroristů jako je pan Balda, kterého vygenerovala SPD.

007cz
Před týdnem pokračovalo hlavní líčení v kauze Staník vs. buzeranti, lesby, Romové, Židi a Havel. Na začátku považoval za nutné bývalý tajemník SPD vysvětlit údajný rozpor, proč by se buzeranti a lesby měli střílet už od narození, zatímco Romové a Židi by mohli do plynu až v pozdějším věku. Staník uznal, že poskytl jedné skupině obyvatel nespravedlivou výhodu, omluvil se a opravil své tvrzení: "Takže my jsme to probrali na grémiu a stříleli bychom teda všechny, asi už v porodnici." Soudkyni poté logicky zajímalo, jak člen SPD, který bude mít ten den službu v porodnici, pozná buzeranta už v postýlce. Staník nevidí v této otázce žádný rozpor, homosexuálové to prý mají napsáno na čele. Navíc se budou určitě chovat zženštile, budou mít růžové dečky, kanýrky a afektovaně křičet vysokým hláskem. "Na to jsem viděl hodně francouzských komedií, abych nepoznal teplouše," vysvětlil Staník. Navrhl dokonce paní soudkyni sázku, že se když se projde s brokovnicí po porodnici, že nějaké malé buzeranty určitě najde.Co se týká urážlivých výroků, pronášených v inkriminovaném baru, šlo podle Staníka pouze o citace vytržené z kontextu. "Co se týká Rómů, tak už pro Jana Husa to bylo plémě nečisté a raději se nechal upálit, než aby to odvolal. Bratr Žižka Romy přikládal do ohně, Karel IV. je přidával do malty, Jára Cimrman si z nich dělal srandu a Jan Amos Komenský pro ně neměl lepší známku, než trojku." Po dotazu, jakou známku měl z dějepisu obžalovaný, Staník přiznal, že čtverku. Což ovšem nic neznamená. Co se týká dějepisných znalostí, stačí mu prý škola života. Podle něj se asi nejvstřícněji k homosexuálům chovali nacisté. "Měli s nimi pochopení a snažili se je převychovat prací a kroužky ve společných kempech. A co z toho? Jenom nepochopení a norimberské procesy," smutnil Staník.Potom přišli na řadu svědkové. Bývalý člen Okamurova Úsvitu Marek Černoch potvrdil, že Staníka slyšel z vedlejší místnosti ze vzdálenosti zhruba dvou metrů. "Asi bych ho slyšel, i kdybych byl na druhé straně náměstí. Křičel do megafonu a potom ještě ke mně přiběhl a hulákal mi do uší. Nic z kontextu vytržené nebylo, pouze si nejsem jistý, jestli si Ježíš na kříži opravdu stěžoval Bohu na Židy a žádal pro ně peklo." V baru tehdy byla i Marie Richterová, tajemnice ministryně práce. I ona potvrdila slova obžaloby: "Pan Staník ke mně přišel, chytil mě pod krkem a křičel, že musím okamžitě do plynu. Potom mě táhl do kuchyňky k mikrovlnce. Navíc mě celou dobu oslovoval Václave. V kuchyni se pak střídavě díval na mě a na mikrovlnku a pak si ohřál kafe, prý aby neusnul na vavřínech. No a pak usnul."U těchto výpovědí Staník ožil. Okamžitě zažádal o křížový výslech v místnosti s průhledným zrcadlem a požadoval svědky přivázat pouty k radiátoru. Když mu to bylo odmítnuto, vysvětlil, že dělal deset let na kriminálce. Staník se tedy uvolil vytěžit svědky i bez gumové hadice. Načež je zahltil palbou otázek. Zajímalo ho například, jak mohl svědek Černoch slyšet jeho projev, když seděl ve vedlejší místnosti za dvoumetrovou zdí. Svědek ovšem trval na své výpovědi a dodal, že i kdyby mu nějaké slovo náhodou uniklo, každou chvíli k nim nakoukl předseda Okamura a celou větu jim zopakoval s dodatkem "Zapište si za uši." Staník stále nebyl spokojen a žádal pro svědka zpřísnit trest.Ve finále se Staník snažil obměkčit soudkyni a pokorně odmítl, že by byl rasista: "Rasisty nenávidím! Všechny bych je nechal poslat taky do plynu!" Posledním požadavkem obžalovaného pak byla žádost o rekonstrukci přímo na místě činu. "Ty si, Marku, sedneš přesně tam, kde minule, ty, Václave, do kuchyňky a já začnu tím, že si dám osm piv a tři fernety," těšil se Staník.
culdabulda1*

@007cz

- zase komunistickej manifest? *smich*

007cz

ne,ne politická satira, to nepoznáš?

nikdo*

Bene, kdo má relevantnější info, ty nebo PR EP?
I přes spoustu výhrad, které k EU mám, to určitě bude v tomto případě EU.
A jestliže přes 25% obyvatel ČR se migrace bojí, tak to není dobré zlehčovat. Minimálně to svědčí o špatné práci médií mainstreamu, které těm lidem, nedokážou dostatečně vysvětlit, jak je to doopravdy. Ten graf to jasně dosvědčuje.

jardalovmorav
hodnocení

0x

Ano, začátek 14.00, začínáme se scházet po dvanácté - rádi vás uvidíme

Vy a váš brácha?

007cz

Bych si tipnul že brácha pojede na nějaký košt vín a někoho tam hrdinně zmlati, ve jménu guru pitomia

Tak jsem měla před týdnem pravdu, že to bude akce pro matky na MD, důchodce a rentiéry *smich*

vilik*
hodnocení

0x
No, vy se tomu smějete, ale já byl nedávno v Krumlově a divím se, že se ještě jmenuje Český.
Samí migranti, odhadem 80 % z východu Asie, zbytek mix Evropa, Afrika a Indie. Skoro se do města nevešli, jaký tam měli nával. A když jsem si sedl do restaurace, číšník na mě mluvil nejdřív německy.
Takže zvedám varovně prst a nebezpečí migrace bych určitě nepodceňoval. A určitě bych pana Okamuru aspoň vyslechl, třeba má informace o ní od jeho japonských příbuzných z první ruky.
Hlavníhho nádraží v Praze se demonstrace ale sotva dotkne nějak víc než obvykle, protože je dimenzováno na odpolední špičku cestujících, kteří navíc někdy čekají na zpožděný spoj. A pokud se náhodou pletu, tak vzhledem k tomu, že se pohybujete o berlích, máte naději, že vás dav trochu zdarma poponese.

Vy si trochu pletete pojmy a průjmy. Migrant a turista není rozhodně to samé. Pochybuju, že by migranti měli zájem o naše kulturní památky. Na ně těžko narazíte v Krumlově. Turisti k nám peníze přivážejí a po pár dnech odejdou (jistě, přijdou další...), kdežto migranti nás o peníze připravují a hodlají se tu na náš úkor usadit trvale. V tomhle bodě pana Okamuru chápu (jinak ho nemusím).

Taky mi ty záplavy turistů jdou na nervy, ale s migrací to nemá nic společného.

vilik*
Když už tedy máte potřebu komentovat, tak nějak významného zvýšení počtu migrantů jsem si u nás nevšiml. Vlastně vnímám jen jednoho napůl cizince, pana Okamuru. Proto mi taková demonstrace přijde směšná i s celou pořádající stranou. Nelegální migrace by se řešit měla, ale asi ne koncertem Ortel na Václaváku.
Zato ti příchozí z patnáctého století, kteří si tady 500 let nezvykli na většinový způsob života, se už berou jako domácí a víru, pokud ji uvádějí, římskokatolickou. Ty jako problém vnímám.
Mimochodem, jak rozeznáváte, vnímáte ženu v tom jejich kaftanu, jako turistku nebo teroristku?
jentak*

vilíku, to není o lidech, o muslimech. Odpor a námitky jsou proti Islámu, hlavně proti té politické a právní části islámu. Ten je nedemokratický a tím není možné jeho soužití s naší civilizací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]