Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zničit dokumenty

Od: aja1946® odpovědí: 13 změna:

Potřebuji zlikvidovat velký pytel různých dokladů, pojistek, fotografií apod., začala jsem to trhat, ale je to moc náročné. Neoradí mi někdo jak to zničit před vhozením do popelnice, napadají mě nesmysly, jako zalt to vodou,barvou, lepidlem. Děkuji za radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Před časem jsem sem položila podobnou otázku. Určitě byla dobrá odpověď koupit si skartovačku Ale nekoupila jsem ji. Dobrá rada byla papíry dát do kbelíku, zalít vodou a počkat, až se samy rozmočí na makulaturu. Jenže kbelík s pokusnou várkou papírů jsem převrhla a už pak nepokračovala. Něco jsem spálila v kamnech, něco jsem roztrhala na malé kousky a skončilo to v kontejneru na papír.

hodnocení

No asi tak to udělám a pak počástech odnesu.

Úplně stačí roztrhat na čtvrtiny, každou hodit do jednoho pytle a každý z těch pytlů do jiného kontejneru.

hodnocení

3x

To, co vy můžete považovat za citlivé věci, je pro zbytek světa opravdu zcela nezajímavé. Dejte to do krabice, ať se to nerozsype, hoďte to do kontejneru na papír a pusťte to z hlavy.

culdabulda1*

souhlas - pokud nejste veřejně činná, významná osoba národního významu, nebo špion - nikdo nebude Vaše roztrhané dokumenty vytahovat z popelnice, slepovat a vyhodnocovat...

hodnocení

2x

Dát to někomu na zatopení. Nebo spálit někde na chatě.

hodnocení

To je teda ada, chatu nemám, známé s chatou taky ne a navíc, jak bych to tam asi dopravila.

72mona3*
hodnocení

2x

Budou čarodějnice...

...a někde se tak pálí odpad...

doplněno 16.04.19 12:28:

A jak to mám vědět?*nevi* Byl to jen nápad. Tak to asi nebudete mít míchačku, co? *zmateny* Žádný známý s chatou, domem na vesnici... Jo jo...tak to máte těžký...

hodnocení

ale ne na sídlišti

simonka
hodnocení

2x

odvézt do spalovny.nebo dat do kyble vodu,do vany atd.,narvat papiry do vody,rozpije se text,kouli zmuchlat,vyhodit do popelnice na papiry.z principu bych nepodcenovala jakekoliv osobni udaje,takze bych to resila.

sebod*
hodnocení

0x

Citlivá data? Jaká například, prosím? V době, kdy si o Vás mohu skoro vše zjistit na netu, bych si s nějakými písemnostmi teda hlavu nelámala. Já veškeré papíry skladuji vnukům do školy do sběru. Tam přijede jeden velký kontejner, vše tam nahází a hotovo. Kdopak by se v tom hrabal? A i kdyby...

jezevec*
hodnocení

0x

Ájo zhruba za pětikilčo koupíš skartovačku, která to rozloží na neposkládatelné cucky... :)

Za pětikilčo je malá skartovačka, pytel dokladů bude trvat do Vánoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]