Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zlikvidovat velký pytel různých dokladů, pojistek, fotografií apod., začala jsem to trhat, ale je to moc náročné. Neoradí mi někdo jak to zničit před vhozením do popelnice, napadají mě nesmysly, jako zalt to vodou,barvou, lepidlem. Děkuji za radu.
Před časem jsem sem položila podobnou otázku. Určitě byla dobrá odpověď koupit si skartovačku Ale nekoupila jsem ji. Dobrá rada byla papíry dát do kbelíku, zalít vodou a počkat, až se samy rozmočí na makulaturu. Jenže kbelík s pokusnou várkou papírů jsem převrhla a už pak nepokračovala. Něco jsem spálila v kamnech, něco jsem roztrhala na malé kousky a skončilo to v kontejneru na papír.
To, co vy můžete považovat za citlivé věci, je pro zbytek světa opravdu zcela nezajímavé. Dejte to do krabice, ať se to nerozsype, hoďte to do kontejneru na papír a pusťte to z hlavy.
Citlivá data? Jaká například, prosím? V době, kdy si o Vás mohu skoro vše zjistit na netu, bych si s nějakými písemnostmi teda hlavu nelámala. Já veškeré papíry skladuji vnukům do školy do sběru. Tam přijede jeden velký kontejner, vše tam nahází a hotovo. Kdopak by se v tom hrabal? A i kdyby...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.