Nejste přihlášen/a.
...tak mě při cestě autem napadlo,které chování řidičů lidi nejvíce vytáčí.Já jsem klidný typ,ale někdy sama hledím,jak mě dokážou ostatní překvapitod nedání přednosti až po takové"tohle stihnu"a vjedou do cesty ...ale asi nejvíce mě se..ou,takoví ti,co jedou pořád stejnou rychlostí-60km/hod v obci i mimo obec.A co vy?na co jste hákliví za volantem?
Každou chvíli něco jiného. V pátek dva umělci v kamionech na D1.
První předjížděl stylem: Jedu 101, předjedu toho přede mnou, co se plíží stovkou. Když už to vypadalo na zdárné dokončení manévru, neodhadl vzálenost a koncem návěsu se valil na kabinu toho skoro předjetého. Naštěstí reagoval na klakson.
Další se mě opět v závratné stovce pokusil poslat z prostředního pruhu do levého (proč dávat nejdřív blinkr a až pak brát za volant, když to jde jedním pohybem, pohled do zrcátka taky zdržuje).
JInak za obecně nejhorší považuju řidiče, kteří se neumí zařadit. Skončí na brzdách na konci připojovacího pruhu (to se stát může) a pak to v třicetikilometrové rychlosti pošlou mezi auta jedoucí devadesátkou. Nebo naopak. Končí levý pruh, v pravém se jede stovkou, tedy víc než je povoleno, levým pruhem přiletí šílenec a rve to nadoraz do mezery přede mě, samozřejmě je mezera krátká, takže skončí na brzdách a já taky. Za mnou 20 metrů volného místa pro pohodové zařazení. ještě, že tak, jinak jsem měl toho za sebou v kufru.
Na obyčejných okreskách mě vytáčí řidiči v protisměru, kteří v zatáčkách odmítají točit volantem a zásadně jezdí přes polovinu vozovky a to i označenou plnou čárou na vozovce. Já mám malinké autíčko a oni mají pociit, že já mám jezdit po příkopách.
Je pravda, že jsem upozornila i mého známého a nevěřil tomu. Je malého vzrůstu, navíc nesedí za volantem, ale pololeží, má obr auto a pravděpodobně vůbec nevidí, kde končí jeho polovina vozovky.
Ďoury. Z ničeho nic najednou v rovné silnici hluboká ďoura s ostrými okraji. Např u Svépravic nebo kdekoliv jinde. Ale pak příjemně překvapí, když je silničáři opraví.
Jde nejen o vlétnudí do ďoury, ale i o vyhýbání, když někdo před vámi najednou udělá kličku, pochopíte, že asi něco objíždí, a doufáte, že když se vyhýbáte díře vy, že do vás někdo nevletí, kdo netuší proč se musíte vybývat. Na moorce mohou být takové ďoury šíleně nebezpečné a je to fakt o nervy hlídat každý centimetr silnice, zda je na ní pouze stín, nebo je to ďoura.
Řidiči v klobouku. Každý takový, co má za volantem klobouk na hlavě a kterého jsem kdy potkala, vždy se choval nebezpečně pro sebe i pro ostatní.
Na obyčejných okreskách mě vytáčí řidiči v protisměru, kteří v zatáčkách odmítají točit volantem a zásadně jezdí přes polovinu vozovky a to i označenou plnou čárou na vozovce. Já mám malinké autíčko a oni mají pociit, že já mám jezdit po příkopách.
Je pravda, že jsem upozornila i mého známého a nevěřil tomu. Je malého vzrůstu, má obr auto a pravděpodobně vůbec nevidí, kde končí jeho polovina vozovky.
Mě nejvíc vytáčejí lepiči, hlavně v noci, když mi jejich světlomety perou zblízka do zrcátek. To potom lituju, že nemám vzadu nějaké sklápěcí zrcadlo, abych jim dal nažrat jejich meducínu.
No a potom takový divný druh řidičů, schopných nedat přednost, dost agresivně se někam natlačit, ale potom, když už museli, tak ať jedou, oni místo toho jedou 30-40, zdržují a člověk potom neví, co jsou zač. Když někdo jezdí agresivně, tak s tím člověk počítá, stejně jako s "opatrníky" jedoucími pomalu. Ale tenhle druh je dost nečitelnej, a tím nebezpečnej.
Uz dlouho nic. Postupem casu sem se naucil tolerovat snad vsechno co se da na silnicich potkat a musim rict, ze se tak s ohledem na vlastni dusevni pohodu jezdi asi nejlepe.
Denska uz jenom nevericne kroutim hlavou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.