Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat,jako máte zkušenost s novým jedem na myši? Já v chlívku krmím jedem myši už 14 dnu a stále se návnada strácí.
Evropané neumí s těmito látkami pracovat a proto EU rozhodla, že se obsah jedu v nástrahách od roku 2018 sníží z 0.5% na 0.3%. Bohužel to zapomněli sdělit myším, že mají mřít i při této dávce.
Pouze profesionálové mohou používat skutečně jedovaté nástrahy obsahující smrtelnou koncentraci jedu, tak si nějakého pozvěte.
Co to je nový jed? Jsou jedy na hlodavce, které působí na principu zabránění stážlivosti krve. Pak se čeká, kdy nepatrná oděrka, náraz či prasklinka někde na povrchu, v tlamičce nebo v útrobách myšího těla způsobí většinou vnitřní nebo i vnější krvácení. Ranka se samovolně nezhojí, naopak jed působí tak, že myš postupně vykrvácí. Bohužel většinou někde zalezlá.
Nám se podařilo nevědomky pochytat více myší. Pověsila jsem velkou igelitku s trochou suchého chleba na hřebík z boku králíkárny. Myši se po dřevění stěně králíkárny vyšplhaly, ale jak spadly do tašky, tak se po tom hladkém igelitu nedokázaly dostat ven. Prostě našla jsem v igelitce mrtvé myši.
Jeden čas koloval mail, jak chytat myši do pastí z různě upravených PET láhví. Zajímavé, jednoduché a účinné. Jen jsem to nejspíš vymazala.
Děkuji za rady.Myši to jsou soudě podle malých hovínek a několik jich spadlo do kýble. Bylo mi soukromě porazeno objednat jedovatou nástrahu z Číny. Tam obsah jedu coumatetralyl je 0,75% oproti našim 0,3% a o hodně je levnější. Než dorazí budu používat naše drahé nástrahy. Kočky jsme měli tři ale vesměs chytaly ptáky a když zestárly tak kálely po půdě a kde je napadlo .Následně se objevily blechy. Museli jsme celý dům nechat dvakrát vystříkat firmou. Kočky už nkdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.