Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jed na myši

Od: bronislava® odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat,jako máte zkušenost s novým jedem na myši? Já v chlívku krmím jedem myši už 14 dnu a stále se návnada strácí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedy na myší musí obsahovat méně účinné látky,. Jestli tedy vůbec učinkují je ve hvězdách.

rv*
hodnocení

2x

Evropané neumí s těmito látkami pracovat a proto EU rozhodla, že se obsah jedu v nástrahách od roku 2018 sníží z 0.5% na 0.3%. Bohužel to zapomněli sdělit myším, že mají mřít i při této dávce.

Pouze profesionálové mohou používat skutečně jedovaté nástrahy obsahující smrtelnou koncentraci jedu, tak si nějakého pozvěte.

liska5
hodnocení

0x

Co to je nový jed? Jsou jedy na hlodavce, které působí na principu zabránění stážlivosti krve. Pak se čeká, kdy nepatrná oděrka, náraz či prasklinka někde na povrchu, v tlamičce nebo v útrobách myšího těla způsobí většinou vnitřní nebo i vnější krvácení. Ranka se samovolně nezhojí, naopak jed působí tak, že myš postupně vykrvácí. Bohužel většinou někde zalezlá.

Otázka je, jestli v přípravku je ještě tolik účinné látky, aby to myš zahubilo.

liska5

Nám se podařilo nevědomky pochytat více myší. Pověsila jsem velkou igelitku s trochou suchého chleba na hřebík z boku králíkárny. Myši se po dřevění stěně králíkárny vyšplhaly, ale jak spadly do tašky, tak se po tom hladkém igelitu nedokázaly dostat ven. Prostě našla jsem v igelitce mrtvé myši.

Jeden čas koloval mail, jak chytat myši do pastí z různě upravených PET láhví. Zajímavé, jednoduché a účinné. Jen jsem to nejspíš vymazala.

asiemil
hodnocení

0x

Myši si ten jed odnáší do své zásobárny a potom ho žerou všechny.Ale záleží kolik jich tam je. Momentálně nemůžem používat,protože máme dobrého kocoura a ten na ně číhá a potupně likviduje. Už tahá miminka. Ale tito zvířátka jsou odolná a stíhají se rozmnožovat:(

lidus*
hodnocení

0x

Nejlepší zkušenost máme se zvduchovkou a kočkou, funguje nejen na myši.

hodnocení

0x
V chlívku to vůbec nemusí být myši. Tam se spíše objeví krysa.
Ty jsem likvidoval krupicovou kaší. Hodně osladit a přimíchat na jemné kousky rozbitý jemný sklo. Ideální jsou žárovky a zářivky.

hodnocení

Děkuji za rady.Myši to jsou soudě podle malých hovínek a několik jich spadlo do kýble. Bylo mi soukromě porazeno objednat jedovatou nástrahu z Číny. Tam obsah jedu coumatetralyl je 0,75% oproti našim 0,3% a o hodně je levnější. Než dorazí budu používat naše drahé nástrahy. Kočky jsme měli tři ale vesměs chytaly ptáky a když zestárly tak kálely po půdě a kde je napadlo .Následně se objevily blechy. Museli jsme celý dům nechat dvakrát vystříkat firmou. Kočky už nkdy.

rv*

Rozumné rozhodnutí. A na kočičí blechy, které na člověka nejdou, jsem pořídil kbelík koncentrátu přes ebay až z daleké Ameriky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]