Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat z nosu rýmovník?

Od: jirinahelova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit!

Měla jsem rýmu, přátelé mi říkali, že mi na ni pomůže rostlina zvaná rýmovník. Rostlinu jsem si roztrhala na kousíčky a zkoušela k nim přičuchávat. Jeden kousek se mi ale při tom dostal do nosu. Byl veliký asi 3 na 3 mm. Zkoušela jsem všechno.. Ale on nejde vytáhnout... Tak se chci zeptat, jestli na to není nějaký fígl, nebo tak něco... A také se chci zeptat, jestli by se náhodou ten kousek nemohl dostat až do mozku a zacpat tam nějakou cévu, nebo něco...?

Děkuji za každou radu. :)

Jak dostat z nosu rýmovník?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Nosem do mozku ne, ale nosem do krku ano. Nepanikařte, řekla bych, že už tam ten kousíček dávno nemáte, protože jste ho už spolkla ani o tom nevíte. :)

72mona3*
hodnocení

7x

Do mozku? Ale ne*smich* Nos není ochlazovací jednotkou mozkového "počítače". Není s ním přímo propojen. Listy se netrhají na kousky, jen se stočí a trochu pomačkají, aby se narušila struktura. Jestli se nějaký kousek dostal někam dále, buď ho vysmrkáte, nebo při přetrvávajících potížích navštívíte lékaře. Ten už jistě z nosu (dětí) doloval horší věci. M.

hodnocení

6x

Vypláchovat nos jste zkoušela? Stačí kapátko nebo stříkačka a vlažná mírně osolená voda. Hlavně nepoužívejte"hrubou sílu" - to už je pak lepší dojít k lékaři.

Do mozku se opravdu ten kousek dostat a ublížit nemůže.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, to, že by se Vám toto zelené nic dostalo nosem až do mozku, je možné asi tak, jako když jíte např. guláš a on by se Vám krevním oběhem dostal do srdce. Takže, klídek - maximálně vysmrkat nebo vyfrknout či potáhnout a vyplivnout (nebo polknout). Zdravím!

hu
hodnocení

2x

nakapat do nosu stolní olej co nejvíce a pak to pude líp ven možná samo

lidus*
hodnocení

0x

Rady máte. Ten rýmovník je vážně moc hezký, mě nějak nejde, stále zasychají listy, osychají konce listů. Je v bytě na okně a pod oknem je topení.

jamu*
hodnocení

0x

Jednou jsem kychnul s plnou pusou hranolek. Cela hranolka spolehlive proletela z pusy nosem ven. Od te doby vim, ze me mozek i nosni sliznice jen tak neco neposkodi... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]