Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meteoroložka Jarina Sochorová v ČT

Od: sisi® odpovědí: 57 změna:

Dobrý den, předem se omlouvám, že píši kraviny, ale neskutečně mě vytáčí tato hlastelka počasí v ČT. Kdo ji slyšel, pochopí. Její zakoktávání se, přebrepty, komolení slova a zadýchávání se při každé větě je fakt čarokrásné. Prostě nedá se to poslouchat. Na můj dotaz do ČT ze mě udělali blbouna, že prý učený z nebe nespadl a každý začátek je těžký. Ovšem tato žena již koktá a přeříkává se již třičtvrtě roku! Její éééé a 5 přeřeknutí za 3 minuty je neskutečné. Vždy jsem si myslela, že veřejnoprávní televize má udržovat nějakou laťku, co se týká jazyka, ale tahle ukoktaná paní je fakt unikum. Všimli jste si toho někdo nebo jsem prostě načlá z něčeho jiného a tohle mi proto vadí?

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jann*
hodnocení

2x
Pod to co jste napsala se plně podepisuji a ještě se vždy svým přebreptum ze srdce zasměje:)
vaclavjares

Lidé jsou na jiného náročnějši než na sebe. Paní Sochorová na sobě zapracovala a její současná úroveň je dobrá.

jofa*
hodnocení

2x

Nejste sama kdo si tohio všiml. Asi ji dávají čas aby se zlepšila, ale zřejmě na to nemá. Docela ji lituji. Jinak tam jsou hrůzostrašnější komentátoři, zejména při komentování sport. přenosů (biatlon) a jejich experti. To se někdy nestačím divit, jak někdo nedokáže normálně mluvit a ještě si ho tam vezmou na několik hodin přenosu. Samý éééé...éééééé a chrčí za každým druhým slovem. Ale já slečně(paní) držím palce ať to zvládne. Připadá mi, že je to protekce.

hodnocení

2x

Nejste jediná, koho zaujala Jarina!;) Každý začátek je těžký, ale tady to trvá už hodně dlouho. Ale jak píše o příspěvek výše, když to prochází u sportu, tak to projde i u počasí! Úroveň televize bohužel klesá!

hodnocení

2x

Ano, ta dáma je fakt unikum. Ta asi musí mít vlivného strýčka, či milence, který ji na tom postu drží *smich*

honzam*
Už tím jménem je unikátní. Na webu jsem našel, že od války se u nás narodilo jen 6 Jarin.

jiripolach
hodnocení

1x
Zdravím, spoluobčané. Slečna Jarina, pravda, nemá vyridilku jako její kolegyně na srovnatelných postech a ano, taky mám pocit, že kdyby nad ní někdo nedržel ochrannou ruku, zrejme uz by byla "odejita".
Na druhou stranu, je to stejně jako my jen člověk . Pro mě je například po ránu příjemné a povzbuzující, že i člověk, ač má drobné problémy s verbalnim projevem, ale přesto dělá svou práci dobře, není exkomunikovan a odepsan jako člověk, který neumí naprosto nic.
U slečny Jariny vidím velkou snahu dělat svou práci dobře a skutečně ji také dobře dělá. Jaké bude počasí se od ní dozvím, její úsměv a prebrepty mi dávají pocit, že nedůležité věci jako přereknuti jsou zcela lidské a na kvalitě její práce tyhle margináni veci neubírají.
Ecce homo, co dodat? Mnne osobně nějaký žen prebrebt jen dokazuje, že moderátorka má stále duši a nejde jen o žvanícízvanici automat.
Kdo vyžaduje až vojenský dokonale vystupování u tak nepodstatneho pořadu jeko je předpověď počasí, zřejmě vyžaduje podobný dělil i od svého parntnera a dětí a jak to dopadá, všichni víme. Uz jste si vy, kteří kritizujete, vyzkoušeli vystupovat při celonárodním vysílání? Mnoho Vámi implikovanych "profiku" to zvládá jen a jen díky chlastu nebo kokainu.
Že je někdo nesměly mi nijak nevadí, pokud tím neutrpi kvalita informácií, které nám Jarina predáva. Že je od přírody stydliva - to mnohé lidí jenom slechti.
Jarine přeji trpělivost s "dokonalémi" diváky a dlouhou a úspěšnou kariéru! :)
Mgr. Jiří Polách
polách_j@hotmail.com

Ale to není o zesměšňování. Je to o profesionalitě. Nwvěřím, že byste byl tak bohorovný a shovívavý, kdyby Vás třeba měl operovat neurochirurg, kterému by co půl minuty upadl skalpel a ruce se mu třásly jako v absťáku. Takže ne, nevystupuji v celonárodním vysílání. Nevím, jestli bych to dal, nebo ne, ale to považuji za vedlejší. Já se totiž do televize necpu, dělám jinou profesi a snažím se ji dělat tak, abych mohl být spokojený s odvedeným výkonem a tento pocit sdíleli i mí zákazníci, kolegové a šéfové. To považuji za profesionalitu. To co předvádí Jarina je tak hodno hasičského bálu v zapadlé vísce Horní Dolní. Docela mi to připomíná populární ,,zpěvačku dvou tónů´´ známou spíše svým kladným vztahem k Janečkovi *smich* *smich*

Ta sice zpívala naprosto otřesně, ale když nic jiného - aspoň to byla hezká baba, na rozdíl od výše uvedené

jiripolach

Vážený pane/nicku "Promon",

děkuji za Vaši reakci, vážím si toho, že jste na můj příspěvek reagoval bez zbytečných emocí. S naprostou věcí, které jste zmínil, souhlasím, ale přece jen - nemůžeme přece srovnávat neurochirurga a "rosničku".

Na druhou stranu ale souhlasím se zde zmiňovaným názorem, že každý by se měl věnovat tomu, v čem je skutečně dobrý. To je pravda. Ovšem každá mince má dvě strany - nepochybuji o tom, že slečna Sochorová musí mít odpovídající vzdělání, týkající se meteorologie, a tam se zřejmě veřejné vystupování nevyučuje.

To je markantní například ve srovnání s hlasateli hlavních zpráv - ti čtou text z kamery z 90ti procent se u nich hodnotí vzhled a verbální projev. "Rosničky" nicméně z kamery text nečtou, nevidí ani tu meteorologickou mapu, na kterou odkazuje a kterou vidí jen divák. Je proto zcela určitě náročnější hlídat si pozici té či oné kamery, hlídat si, která meteorologická mapa je právě promítána na "greenscreen" atd. - je to rozhodně náročnější, než sedět a hledět do jediné kamery a číst text, jak je tomu u hlavního zpravodajství.

Suma sumárum, ano, je pravda, že její verbální projev není ideální. Ale stojím si za tím, že verbální projev zas až tak důležitý není, pokud informace, které se pokouší předat, jsou správné a relevantní. Podstatný je obsah, forma je důležitá v jiných typech pořadů.

Přeji všem hezký den,

Jiří Polách

jofa*

jiripolach: Mýlíte se, že nevidí mapu kterou právě komentuje. Vídí ji samozřejmě jinde a ví o čem mluví a co vidí to komentuje s předem připraveným komentářem.

jofa*

A změnu mapy si řídí samy ovladačem.

Promiňte, Markétu Muchovou si pamatuji jako dítě dobře. I tu písničku s balónkem. Ta se mi líbila. :) Tehdy nebylo moc možností srovnání, tak se nám to líbilo. Ani nám jako dětem nevadilo, že neumí moc zpívat.
petrklicpera

Milý pane Poláchu. Nechci Vám křivdit a píši jen můj názor. Musíte umět lépe diferencovat, Váš pohled na tuhle problematiku je trošku zkreslený až pokřivený. Nemůžou přece všichni všechno a kdekoliv. Je rozdíl jak smím mluvit s přáteli u sklenice piva a jak smím mluvit na veřejnosti nebo do médií. Hezký zjev ještě není nominací na vystupování v TV - tam by měli dodržovat nějaké normy, určitou tzv. " štábní kulturu". Když mi doma přesolí polévku, prostě to jen nesním a protože to vařila kuchařka-amatér, budu tolerantní a doufat že se příště polepší. Když mi přinesou přesolenou polévku v restauraci, s vědomím že to vařil kuchař profík to vrátím a nezaplatím. To je to diferencování. Stejné to je i v médiích - profík si přece nesmí dovolit totéž co laik doma. Tady nejde o nějaký DRIL / jak píšete/, ale o elementární korektnost vůči divákovi u TV. Když řeknu doma štyry góly, mluvím hovorově, když místo čtyři řeknou v TV štyry góly, je to zrůdnost. To mi pak profík servíruje tu " přesolenou polévku". Ovšem já platím stanovenou plnou cenu za určitou korektnost a kulturu vyjadřování, mám tedy právo na přiměřenou kvalitu. A proto jsem si dovolil požádat v ČT o nápravu, tyhle pitomosti opravdu nemusím poslouchat. Jak vidím, nejsem sám - a trvá ta krize v rétorice už dost dlouho. Máte pravdu - nikdo nejsme dokonalý, také jsem byl mladý a svoji práci jsem se učil, ostatně jako každý. Když jsem ale udělal chybu, hodně rychle se snažil to napravit, polepšit se. Jenže Sochorová takhle blbě mluví už hodně dlouho, změna k lepšímu žádná. Vaše argumenty o snaze dělat tu práci dobře, o nesmělosti atd. jsou jen jakýmsi okecáváním problému, který je mnohem hlubší a širší než si myslíte, ten problém je v jazykové vzdělanosti a gramotnosti národa za posledních mnoho let. Vzdělávací systém je laxní až nadmíru tolerantní, mladí ve školách toho hodně nemusí, nad spoustou chyb se mávne rukou s argumentem jak to není důležité. Pak z toho jsou ve vysílání v jakékoliv TV takové paskvily jako např. včera večer na TV Prima - " u Skutče na Královéhradecku havaroval větroň ". Ten kdo tohle vypustí z huby asi propadal ze zeměpisu a mě uráží když ze mě dělají pitomce, jako kdybych nevěděl, že z HK do Skutče je přes 60 km - tedy stejný výsledek jako když by oznámili že " u Jaroměře na Pardubicku"... Nebo v téže TV o pár dní dříve " havárie nákladního kamionu" - to je pro změnu jako ze Saturnina-téma " byla jednou jedna chudá služka". Každý kamion je přece nákladní - to už jsou ty tzv. pleonasmy, stejné jako např. - mokrá voda nebo studený led.

hodnocení

0x

Na televizi už léta nekoukám, ale vzpomínám si, že třeba začátky Taťány Míkové taky nebyly nic moc ..

hodnocení

Já si na to matně vzpomínám, ale tenhle ten případ je do očí bijící - třičtvrtě roku koktání a mumlání a zlepšení nepatrné. Taky mě napadlo, jestli nad sebou nemá nějakou ochranou ruku, jako když Iveta Toušlová měla léta poměr s bývalým ředitelem.

Tak se na ní nekoukejte a máte to.:) Mně zas někdy vadí jedna rosnička na Nově. Tváří se jakoby tam byla za trest. Je taková trochu silnější oproti ostatním.

ra, začátky jsou vždycky těžké. Borhyová taky nemluvila ze začátku bezchybně. Chce to praxi.

karel556*

ano, Taťána Míková byla ve svých začátcích též neposlouchatelná, to jsem nevěděl jestli se mám smát nebo být na...ý, a teď je v pohodě, třeba se i Jarina vytrénuje, držme ji palce.

hodnocení

0x

Mně je jako člověk sympatická - a nevadí mi ji ani poslouchat. Mluvit ale opravdu neumí.

Tak tam asi nemá co dělat. Já si myslela, že člověk dělá to, co umí a jde mu to. I ta "blbá"uklízečka musí umět uklízet. Někde to fakt kontrolují. Navíc tuto její práci vidí spoustu lidí. Je to teda ostuda ČT. Jinak nemám výtku proti žádnému moderátorovi na ČT.
pclector

Kdyby každý dělal to, co umí, bylo by v tomto státě dobře. Jen kolik desítek tisíc lidí je na ministerstvech a vysokých státních funkcích naprosto nekompetentních. Nebudu jmenovat, na to je tato kolonka příliš malá... A tito lidé nevytvářejí žádnou nadhodnotu. A ty je platíš, daňový poplatníku.

Mám dojem, že slečna Sochorová ale svoji odborností rozhodně převyšuje většinu rosniček na konkurenčních komerčních stanicích. Já jí pár přebretů odpouštím. Je příjemná a fandím jí.

Sochorová je možná dobrá meteoroložka - to tak dalece neumím posoudit, protože jednak se meteorologové obecně dost často ,,utnou´´ a krom toho nění v moci žádné televize vypracovat detailní předpověď pro každou zapadlou díru v republice. Od toho jsou spíše aplikace na mobil.

Ale co umím posoudit, je to, že Sochorová mektá tak, že to trhá uši. Což je u její profese, kterou je spíše hlasatelka, než meteoroložka veliký profesionální handicap srovnatelný s jednou nedávnou ministryní obrany, která armádě sice vůbec nerozumněla, zato si však myslela, že umí zpívat. Ale i to jí šlo jako Sochorové moderování počasí. - když už to srovnáváte s politikou. Jenže Parkanovou na jejím fleku držela její stranická knížka, zato u Sochorové jsem takřka přesvědčen, že ji na jejím místě drží zcela jiné dovednosti praktikované v posteli. JInak si to vysvětlit fakt neumím.

jiripolach
hodnocení

0x
Zameťme si pře vlastním prahem ;)

anonyma12
hodnocení

0x

Píšete kraviny, Jarina Sochorová je profesionálka. Nezesměšňujte ostatní, je to nemorální.

minuska

profesionálka hihihihihi,kroutí se u toho ,jako když chce kamsi,nechutná je a dost přihlouplá*zed**hej*

irenastaskevic
hodnocení

0x

mě se moc líbí, je to prostě oživění ČT24.Nejdřív jsem měla trošku problém s jejím projevem, ale je naprosto lidská, a dneska, když se jí neobjevila Pylová mapa, byla prostě jako kdysi Dolinová se sněhánkami.Nějak se to prostě musí vyřešit v přímém přenosu.A mě se to líbilo.Na ČT24 koukám protože je to seriózní stanice, naprosto věcná, a JS tam přináší trošku lidskosti, kdo z nás se neplete nebo nepřeřekne?

hrb
Ona tam ještě je? Ještě ji nevyrazili?

htl
hodnocení

0x

Je to hezká žena, ale mně tam moc nepasuje. Má takový mečivý hlas a to občasné zachichotání se do toho, to se tam moc nehodí. Nejvíce u počasí se mi líbila třeba p.Mráčková nebo Michaela Dolinová. Myslím, že chlapi to též dobře zvládají.

jarmilamoravko
hodnocení

0x

Dávám vám za pravdu nedá se to poslouchat. Paní Sochorové by se měla stydět A navštěvovat kurz českého jazyka. Ze začátku jsme to s manželem brali humorne ale už je toho příliš. Kdyby každý vykonával takovou práci jako paní Jarina, tak ten, který bude odcházet poslední z republiky může zhasnout.

jofa*

Dnes v půl deváté byla dobrá a nezaznamenal jsem nic za co by se měla stydět. Nesmí na ní toho tolik nakládat a jen kratší jednodenní minutové předpovědi a nikoliv tam vypravovat jak bude zítra, pozítří, za tři dni , za týden... .když to stejně mění dle aktuální potřeby.

janys79
hodnocení

0x

V dnešní době je úroveň některých moderátorů a komentátorů hodně nízká. Předpokládám, že to jsou profesionálové a podle toho by to mělo vypadat. Je asi těžké srovnávat dnešní zprávy s dobou před r. 1989, ale v určitém pohledu je rozdíl značný. Poslechnětě si např. na Youtube komentátory Televizních novin z roku 1988. Pominu-li obsah zpráv a tehdejší politiku, jejich projev není zbrklý, neuslyšíme žádné eeehm, hovoří srozumitelně.

Přesně tak.Na Nově mě vůbec nepřekvapuje prznění češtiny, ale na ČT by měli navazovat na tradici. Skoro každý den mě irituje Borhyová na konci zpráv ...podívejte se na ...ve dvacet dva hodin.

liborpezda
hodnocení

0x
Přesně tak píšete kraviny. Ta holka se snaží a je čím dál tím lepší. Jestli Vám tak vadí když ji vidíte tak si to přepněte, když se to nedá poslouchat. Do ČT pište dál asi je to Vaše životní náplň. Mě připadá přirorezená a Mám ji rád pane paní dokonalý.
jofa*

Dá se to poslouchat, teď jsem si 30 vteřin poslechl. Vítr bude mírný od serevových... přeřeknutí samozřejmě ihned opravila na severovýchod ...Opravdu se člověk zasměje ale nikoliv vysmívá. Pospíchá a to je důvod takových přeřeknutí.

petrklicpera
hodnocení

0x

Jak vidím, nejsem sám kdo poslouchá a všímá si. Dovolil jsem si tu nepatřičnost a postěžoval si přímo ČT- ve stylu - platím za TV plnou cenu, mám právo na plnou kvalitu. Slečna Sochorová je v rétorice dost zoufalá, zejména její skladba slov ve větě - za tečkou / tedy poklesem hlasu/ začíná novou větu A. A zítra bude polojasno a místy přeháňky a občas i bouřky. A pozítří...pořád jen samé AAAA. Z TV mi odpověděli že není moderátorka ale meteoroložka a je sympatická. Dobrý předpoklad pro TV. Už to neřeším a prostě vypínám zvuk. Odborná erudice přece ještě není poukazem na vystupování v TV. Jiné moderátorky i moderátoři meteorologové se dají poslouchat - Míková, Zárybnická, Karas, Šrámek atd. Stejně jako např. relativně nová moderátorka ČT - Linda Bartošová - ta artikuluje úplně úžasně, je jí rozumět každé slovo a vůbec se na obrazovku nemusím koukat a tzv. odezírat. Bohužel i v běžném vysílání v TV se objevuje horší rétorika u renomovaných moderátorů. Něco jiného jsou přímé přenosy sportu, tam komentátor mluví spatra a rychle, pak z toho vznikají takové nádherné a nezapomenutelné historické hlášky jako " rachna kachna to to letělo " nebo "přepište dějiny". Ovšem - např. z OH v Soči jsem při běžeckých disciplinách nevydržel a vypínal zvuk. Spolumoderovala ty závody Kateřina Neumanová. Bezesporu hvězda našeho sportu. Vážím si jí, uznávám a ctím. Ale když každých 10 vteřin řekla " vlastně " a trvalo to hodinu, to je k neposlouchání. Asi jsem naivní, já blbec jsem si myslel, že na tyhle věci mají v TV odborníky kteří pohlídají jakousi únosnou mezi, úroveň, lidi kteří jim do sluchátek řeknou - tohle slovo říkáš moc často-jako třeba postava kurva Vency ze seriálu Policie Modrava.

honzam*
hodnocení

0x

youtu.be/...

asd1
hodnocení

0x

Proč to píšeš sem? Napiš to přímo jí a můžeš i rejžoví...

petrklicpera
hodnocení

0x

Jak vidíte, a nejste v tom sama. A je nás takových spousta a všichni postiženi a normálním vzděláním, bohužel. A protože jak výše psáno - psalo nás už několik do ČT aby s tím něco udělali, a že se to nedá poslouchat. A odpověď z ČT byla dokonalá. A Sochorová prý není moderátorka ale meteoroložka, a mladá, a hezká a sympatická a tudíž se vlastně nic neděje. A také to vysvětlení z ČT psal asi nějaký " vzdělanec". A spousta keců o ničem, ale asi jí nikdo neřekne aby se polepšila. Četla jste pozorně? Všude samé písmenko A, v textu to vypadá strašně, řeknete si který idiot to psal. To jsem byl já a naschvál, aby to bylo vidět. Ale Sochorová takhle mluví a nikomu to tam v ČT nepřijde hloupé a nic s tím nedělají. aaaaaaaaaaaaa. Asi někde udělali soudruzi z ČR ve školství a vzdělávání chybu. Bojovat s tím je asi marnost, jeden postarší můj známý a vzdělanec tvrdí - tohle musí vymřít, nejmíň jedna generace. To se tedy načekáme.

Tak vzhledem k tomu, že se na podobná místa vypisují výběrové řízení, tak má asi Jarina jiné zásadní přednosti, pro které se ČT, nebo spíše některému jejímu nadřízenému vyplatí si ji tam držet.

pznamenacek
Pane Klicpero,
a opravdu si myslíte, že si řekneme “který idiot to napsal” jen z toho důvodu, že je v textu tolik “A”?
A co ta absence čárky před slovním spojením “a tudíž”? Tu jste vynechal ze stejného důvodu?
Mě osobně je paní Sochorová velmi sympatická. Zřejmě to bude tím, že různí lidé mají různé preference.

hodnocení

0x

Dnes má zelenou jinakost, popírají se tradice. V rámci tohoto novátorského trendu tedy asi nastoupila hlasatelka brebta :).

Osobně jsem ji nikdy neviděla, neslyšela, jen reaguji na zdejší příspěvky :).

petrklicpera

Předpokládám že jste tu jinakost myslela ironicky. Jinak řečeno - pokouší se prosadit kdejaký nevzdělanec a ignorant. Bohužel. Argument - sice jsem něco řekl nebo napsal blbě, vždyť to je skoro to samé, je to jedno, není to důležité atd. Jak psali z ČT - sice blbě mluví ale je hezká a sympatická. Docela přísná kritéria pro pozici před kamerou. Peru se s tím statečně, občas si v novinách něco musím přečíst dvakrát abych pochopil větu, stává se zvykem dávat sloveso až na konec věty - to je ovšem platné v němčině. Poslouchat Sochorovou je zážitek i zábava, že jste jí neslyšela je jedno, o nic jste nepřišla. Dnes v 9.20 vyslovila cca 25 vět. Ovšem - 15 vět z toho počtu 25 začínala písmenem A. A pořád jen aaaaaaaaaaaaaa. A trvá to už hodně dlouho. a nelepší se to.

petramarie
Tato moderátorka počasí? Každý den když tam je máme o zábavu postaráno.Nechápu kdo ji tam doporučil.
petrklicpera

Dnes jsem si ráno pustil zprávy vč. předpovědi počasí - moderovala Sochorová. Upřímně řečeno? Začíná mi jí být líto. Je evidentní, že se ty kritiky donesly až k ní. A že se snaží. Jenže je na ní vidět nervozita a ta snaha jí moc nejde. Lepší se, to ano, už nezačíná tři věty ze čtyř A, ale jen každou druhou Na to jak se to vleče dlouho dost chabý výsledek. Začínat větu písmenem A je celospolečenský nešvar, dělá to kdekdo. Vnucuje se otázka kdo za to může - že by vzdělávací systém? Mládež má jen spoustu práv ale málo povinností. Slohy se ve škole už asi nepíšou, čtení na známky zmizelo z osnov. Když učitelka z mateřské školky / dnes v TV, úča z jakési školky Slunečnice kdesi u Benešova / končí větu ZVÝŠENÍM hlasu namísto poklesem, je někde něco špatně. Ve výsledku to znělo, že ta úča hýká jako oslík. Tohle je ženská ze školky? Jak ty děti pak můžou mluvit...Mělo by se MŠMT zamyslet. Ale také rodiče dětí. Aby děti víc četly, pokud možno klasické knížky.

jardaa*
hodnocení

0x

Ano, jsou tací občané, ale bacha, aby to to nezavánělo jejich diskriminací! Aby na to neskočila Unie balbuties.

honzam*
hodnocení

0x
Dnes jsem viděl Jarinu po dlouhé době a přišlo mi, že výrazně lépe a trochu pomaleji mluví. Asi se k ní donesla kritika a snaží se zlepšit.
petrklicpera

Máte pravdu, lepší se. Sice na můj vkus pomalu, ale lepší. Je docela veselé koukat jak se snaží. Zpočátku zprávy nezačíná věty písmenem A, je vidět, že se na to soustředí. Nicméně v polovině zpravodajství sklouzne do standardu a tři věty ze čtyř začíná NO A ... . je to šílený zlozvyk, mluví tak kdekdo, lidi od fotbalu, hokeje, tenisu až do horních pater kultury a politiky.

roman*
hodnocení

0x

Nebuďte zaujatá!:-P

moravan*
hodnocení

0x

Čtu tuhle diskuzi a říkám si, panebože my jsme ale národ blbců. To nemáme jiné starosti, že musíme tohle řešit.

htl

Takové a jiné běžné věci se řeší proto, že se mají lidi dobře. Je klid, žádná válka, lidi se nažerou. Kdyby národ celkově strádal, tak ho takové věci ani nenapadnou rozebírat. Jinak si myslím, že na tom není nic špatného. Meteoroložka je tady pro nás, kritika může být a taky být nemusí.

petrklicpera

Máte pravdu. Jsme národ blbců, protože se nám vytrácí kultura mateřského jazyka, vzdělanost v rétorice. Ale to je věc školství, vzdělávacího systému resp. i rodiny kde kdo vyrostl. Kde děti nevedou ke čtení, tam děti neumí mluvit a jejich komunikace se omezuje na spousty rádobyanglických frází poskládaných do čehosi jako věta - občas i tvorbu novinových článků nevyjímaje. Proč? Protože se ve školách i doma málo čte a nepíšou slohové úkoly. Nejsme v tom sami, němčina takhle strádá také už hodně let. Ovšem - paní Sochorová se lepší, asi dopadly kritiky na úrodnou půdu. Sice to trvalo dost dlouho, ale zvládla to. Před rokem se to opravdu nedalo poslouchat, teď už je to dobré. Nemáte pravdu v tom, že to bagatelizujete jako zbytečnost řešení. Z hlediska občana - platím plnou cenu za příjem TV vysílání, mám nárok na plnou kvalitu. Slevu mi nikdo nedá, ptal jsem se 2x. Stejně jako u pekaře odmítnete za plnou cenu nedopečený bochník nebo rozmačkanou housku. Když půjdete do divadla a herec tam bude drmolit nesrozumitelnosti nebo nebude umět text - budete požadovat vrácení vstupného. Oprávněně. Udělal by to tak každý normální člověk. Poslouchejte lidi v rozhlase a TV - slovíčka bezpochyby moderní, potřebná a neotřelá jak jsou " vlastně, jakoby, prostě, takže a hlavně to A - A A tím začíná větu kdekdo A " používá kdejaký blbec národa českého který má možnost promluvit do mikrofonu - běžně i 4x ve větě. I páni učitelé češtiny a veřejní činitelé na všech stupních společnosti... Tak se nedivte že je to jaké je, že se občas někdo vzpouzí. A napište si jakoby cvičně několik vlastně vět do kterých jakoby prostě přilepíte výše uvedené vlastně, jakoby, začněte je A. A pak si to po sobě vlastně přečtěte, Smysl věty se těžko hledá, vypadá to příšerně, takhle nemluví ani blbej, co?

karci23
hodnocení

0x
Patrně jste "načlá". Nebo jen příliš náročná vůči druhým. Co na sebe, také? Možná netřeba, možná jste dokonalost sama. J.Sochorová mi přijde spíš jako důkaz toho, že ČT není jen společenství dokonalých, bezchybných a bohužel též nekonečně sebevědomých. Je to člověk jako třeba já - občas chybující, občas v rozpacích, ale s úsměvem na tváři a vírou ve zlepšení. Vám se jistě líbí Míková (!), Odstrčilová, Zárybnická, Borovička (!), Karas. Mně by postačilo trio Žák-Tobolová-Sochorová. A rád bych zažil TV vystoupení Sisi.

kuku
hodnocení

0x
Myslím, že už se zlepšila... Především je to asi vystudovaná meteoroložka, mně osobně navíc velmi sympatická. :)

pznamenacek
hodnocení

0x
Předpokládám, že když dnes s odstupem všichni dříve kritizující zhodnotí současné vystupování J. Sochorové, snad uznají, že v ČT odhadli její potenciál správně.
Chápu, že někoho mohlo překvapit zaučování nové moderátorky v živém vysílání, ale obávám se, že ti samí lidé by křičeli, že si nezaslouží aby se z jejich vysokých poplatků déle než rok platil někdo, kdo se “jen učí”.
Zvláštní však je, že tito lidé za učení J. Sochorové v živém vysílání nekritizovali ČT, ale právě J. Sochorovou. Skoro se až divím, že jí nevytkli i to, že si před narozením vybrala takové divné křestní jméno “Jarina”.
Pro mě je dnes J. Sochorová jedna z nejsympatičtěch rosniček a její milé vystupování dokáže zpříjemnit den.

Předpokládáte naprosto špatně. Alespoň tedy v mém případě - i nadále je pro mě dotyčná naprosto neprofesionální mekta. Nicméně nějaký poplatky neřeším, prostě se jen nedívám na ČT zpravodajství.

Tím Vám ovšem nemíním nijak rozporovat, nebo bourat Vaši iluzi , klidně si i nadále užívejte její osobitý přednes...

ladislavkos
hodnocení

0x

Paní Jaryna Sochorová je úžasná, její přeřeky a následné uculování při omluvě nebo na závěr předpovědi jsou nenapodobitelné. A navíc má úžasné charisma. Je to sluníčko v mých kalných ránech.

milanmatousek
hodnocení

0x
Nechápu tu příšernou kritiku paní Sochorové,je to velice pohledná,chytrá a sebevědomá žena. Její práce má smysl,a přejeme ji celá rodina jen to nejlepší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]