Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jen by mě zajímalo, jak to u vás letos vypadalo s krokusy. Nemohu si pomoci, ale u mě mizerně. Na záhonku krátce vykvetly (z celého trsu jen tři), v trávě ani jeden. Sousedé na trávě - loni (jako každý rok) obsypáno, letos pár kousků. Co se děje? M.
Na chalupu jezdím až v létě ale manel říkal, že zahrada je plná modrých a žlutých malých kvítků-myslím, že to budou krokusy a také narcisů-ty pozná. Sněženky vyfotil, toto ho nenapadlo.
I vám moc děkuji za zahradní info a jen tiše závidím. Nějak mi ty jarní kytičky chybí. Už se těším na modřence - mám v bílé barvě - ty vypadají slibně. Letos jsem si udělala radost a koupila do truhlíku barevné primule. Ano, komerční "odpad". Ani jsem nepočítala, že vydrží, ale už se z nich těším tři týdny. Tak aspoň něco. M.
Zdravím. Sucho. Přesně to mě napadlo, když jsem viděla, jak přepychové máte koniklece a netřesky. A ještě pokud máte zahradu na slunečné straně a třeba i písčité podloží. Bude to u vás určitě suchem. Já už jsem dnes zalila narcisky, mám plnokvěté a stonky je neunesly, lehaly si. Ach jo, to jsou jara. V době, kdy by měla být zem pěkně mokrá... Ida
Děkuju, to jediné by mohlo být příčinou. Jinak si to neumím vysvětlit. Spíš mě nic jiného nenapadá. Hlínu máme mizernou (a tvrdou, spíš písčitou), kde ji kypříme, tak to ještě jde, ale trávník... hrůza. Možná se tou krustou ani neprodraly. Základ ("pelíšek") jsme udělali svědomitě, ale ten "poklop" jsme dali původní. Loni to zvládly, letos...
Děkuju i Suzy i @pckop. Trochu potěší, že v tom nejsme sami Tady u nás teď ve velkém mizí lesy kvůli kůrovci, tak to s tím suchem prý bude ještě horší. Nechci mit záhon samý netřesk
Uvidíme uvidíme, co bude další roky.
Mono, určitě to bude tím suchem. Já jsem nikdy v tomto období nemusela zalévat zahrádku a letos už víc jak týden zalévám, protože vidím, jak je ta zem suchá. Tulipány a narcisy už mají poupata, některé i kvetou a všimla jsem si, že jim chybí voda, tak zalévám. Už dlouho nepršelo.
Děkuju, koniklece... Před domem se mi právě probouzí, všimla jsem si jich dnes. Vzadu na skalce jsou ještě jen jako chlupatá poupata, ty tam mám od loňska, tak kolem nich jen opatrně našlapuju...
Jsou jak z reklamy. Nádhera. Já ty své mám také že semínek (ty před domem), před lety dostala sestra od kolegyně "spermíky" ve skleničce, vyrostly krásně. Druhý trs jsme darovali naší mamině. Už také hlásila první květy. Máme klasicky fialové. Ty na skalce by měly být jako ty vaše.
Hlaváčky jsem ještě naživo neviděla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.